• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Cisco Meraki

Cisco Meraki: Soluția Perfectă pentru Rețelele dvs.

 

Dacă sunteți în căutarea unei soluții moderne și eficiente pentru administrarea rețelelor, Cisco Meraki ar putea fi opțiunea perfectă. În acest articol, vom explora caracteristicile și beneficiile soluției Cisco Meraki, precum și modul în care aceasta poate fi implementată în rețeaua dvs. Vom discuta, de asemenea, despre securitatea și conformitatea în rețelele Cisco Meraki.

 

 

Introducere în Cisco Meraki

 

Ce este Cisco Meraki?

 

Cisco Meraki este o soluție de rețea administrată în cloud, care oferă o abordare modernă și unică pentru infrastructură și securitate. Cu ajutorul soluției Cisco Meraki, puteți gestiona rețeaua prin intermediul unui dashboard intuitiv și ușor de utilizat, fără a avea nevoie de o echipă mare de experți în rețele.

 

Ce este soluția Cisco Meraki Cloud Managed Networking?

 

 

În primul rând, Meraki a început cu un proiect numit Roofnet, menit să aducă wireless în orașul Cambridge. Compania a crescut enorm cu o rată de 2-3 ori pe an și a fost achiziționată de Cisco în 2012. Meraki a devenit parte a Cisco Cloud Networking Group (CNG) și și-a păstrat secretul și pasiunea pentru rețelele gestionate în cloud.

 

Meraki a schimbat modul în care gândim astăzi despre managementul rețelei. Arhitectura cloud out-of-band creează rețele sigure, scalabile și ușor de implementat care pot fi gestionate de oriunde. Acest lucru se poate face de pe aproape orice dispozitiv folosind Meraki Dashboard bazat pe web și Meraki Mobile App.

 

Portofoliul de produse

 

Primul produs Meraki a fost un punct de acces administrat în cloud. Dar acele zile au trecut de mult. De atunci, Meraki a devenit o soluție de întreprindere scalabilă, cu o varietate de produse care interacționează între ele. Cu cât folosiți mai multe produse Meraki în rețeaua dvs., cu atât obțineți mai multe rezultate:

 

Soluție de management cloud de nivel enterprise, cunoscută și sub numele de Meraki Dashboard.

Cloud managed indoor si outdoor access points (MR product line) cu built-in wireless security si Bluetooth Low Energy

Cloud managed security appliances (MX product line): oferind routing, switching, security, remote access si capabilitati wireless.

Switch-uri Stackable L2 si L3.

Cloud based Enterprise Mobility Management.

Integrare cu Cisco Umbrella.

 

Beneficii ale echipamentelor Cisco Meraki

 

Frumusețea Meraki nu se află într-un singur produs de cea mai bună calitate. Este cea mai bună soluție din clasă. Acesta este adesea denumit „Full Stack”.

Securitatea este o prioritate strategică pentru Cisco. Toate produsele sunt proiectate și construite având în vedere securitatea.

 

Dacă sunteți în industria IT de ceva timp, este posibil să fi văzut multe modele diferite de licențiere. Licențierea Meraki este foarte simplă. Pentru fiecare dispozitiv de rețea gestionat (comutator de gândire, punct de acces, dispozitiv de securitate) aveți nevoie de o singură licență Meraki Dashboard, astfel încât să puteți gestiona dispozitivul. Suportul tehnic este deja inclus în licență.

 

Atâta timp cât există curent și o conexiune la internet disponibilă, pur și simplu cereți pe cineva să vă conecteze dispozitivele Meraki. Orice altceva se poate face de la distanță.

 

Atât de multe funcții sunt acum posibile datorită gestionării bazate pe cloud:

 

Configurație consistentă și replicabilă – Deschiderea unui nou birou în Cluj? Pur și simplu copiați configurația biroului din Bucuresti și aplicați-o pe noul site prin câteva clicuri. De asemenea, puteți clona configurația dispozitivului pentru a păstra coerența în rețea.

 

Actualizări automate de firmware – Programați-vă fereastra de întreținere pentru sâmbătă, ora 3:00 AM, iar data viitoare când există un nou software sau o îmbunătățire disponibilă pentru comutatorul dvs., dispozitivul de securitate sau AP, acesta va fi instalat automat.

 

Secure Site-to-Site VPN: Configurați-vă site-urile și conexiunea preferată între ele. AutoVPN va construi automat tuneluri IPsec securizate între ele, fără a fi necesare cunoștințe IPsec.

 

Layer 7 traffic visibility: Dispozitivele Meraki pot filtra sau raporta traficul din rețeaua dvs. în funcție de nivelul aplicației (Layer 7). Acum puteți crea cu ușurință reguli bazate pe nume de domenii și le puteți bloca sau limita viteza.

 

Virtual Stacking:Toate switch-urile Meraki acceptă Virtual Stacking, care vă permite să gestionați toate porturile switch-ului ca și cum ar fi toate pe un singur switch. Acest lucru reduce rapid efortul de configurare.

 

Intelligent WAN traffic optimisation: Selectați legătura ascendentă a internetului pe baza performanței curente a liniei. Specificați în mod granular calea preferată și QoS pentru diferite clase de trafic.

 

Manage your mobile devices and desktops: Systems Manager vă permite să controlați aplicațiile instalate pe telefoanele și tabletele companiei dvs., precum și să împingeți modificările de configurare ale acestora, să împingeți certificate, să ștergeți dispozitivele furate și multe altele.

 

Automatic Network Topology Map: Meraki Dashboard construiește automat o hartă topologică dinamică a rețelelor dvs.

Utilizarea soluției Cisco Meraki vine cu numeroase beneficii. În primul rând, aceasta este o soluție scalabilă și flexibilă, care poate fi utilizată în rețele de dimensiuni diferite. De asemenea, soluția oferă costuri reduse de administrare și întreținere, fără a sacrifica performanța. În plus, soluția vine cu funcționalități de securitate avansate, care vă permit să vă protejați datele și infrastructura împotriva amenințărilor cibernetice.

 

Cisco Meraki oferă, de asemenea, opțiuni de configurare și personalizare a rețelei în funcție de nevoile specifice ale companiei dvs. Puteți configura rețeaua astfel încât să se potrivească cu cerințele de securitate și performanță ale companiei dvs. și să aveți control total asupra rețelei dvs.

Soluția Cisco Meraki vă permite să monitorizați și să gestionați rețeaua dvs. de oriunde v-ați afla. Cu ajutorul dashboard-ului, puteți vizualiza starea rețelei, să faceți rapoarte și să luați decizii rapide și eficiente pentru a îmbunătăți performanța și securitatea rețelei dvs.

 

Un alt avantaj al utilizării soluției Cisco Meraki este că aceasta vine cu un suport excelent pentru clienți. Echipa de suport Cisco Meraki este disponibilă 24/7 și este pregătită să vă ajute în orice problemă sau întrebare legată de rețeaua dvs.

 

Soluția Cisco Meraki este o alegere excelentă pentru companiile care doresc o soluție de rețea scalabilă, flexibilă și ușor de gestionat.

Cu ajutorul acestei soluții, puteți avea o rețea performantă și sigură, fără a fi nevoie să investiți într-o echipă mare de experți în rețele.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania
Cisco Meraki Modele

Cisco Meraki pentru Work from Home

 

88% dintre companii au încurajat sau au cerut angajaților să lucreze de acasă ca răspuns la COVID-19 (Gartner, 2020). Ceea ce a fost inițial o soluție provizorie la pandemie, acum necesită o strategie pe termen lung, deoarece lucrul de acasă (WFH) a devenit noul mod de lucru.

 

Îndeplinirea acestor așteptări WFH fără a compromite securitatea rețelei este, fără îndoială, una dintre cele mai complexe provocări cu care s-au confruntat vreodată managerii IT.

 

Centrul național de securitate cibernetică și fraudă din Regatul Unit a raportat că a existat o creștere cu 400% a criminalității cibernetice din martie 2020 pana in ziua de astazi. Această creștere bruscă lasă companiile vulnerabile și cu o mulțime de întrebări:

 

Cum arată o strategie WFH permanenta pentru IT?

Cum poate IT-ul să minimizeze riscul pentru date atunci când angajații lucrează de la distanță?

Cum poate IT să se asigure că utilizatorii, aplicațiile și IP-ul sunt protejate atunci când vizibilitatea este limitată?

Cum poate IT-ul să obțină controlul asupra dispozitivelor și să ofere suport atunci când utilizatorii lucrează de la distanță?

 

Pentru a găsi o soluție sigură pe termen lung, trebuie să ne punem întrebările potrivite. Iată cateva dintre acestea:

 

Știți de unde provin cele mai mari amenințări de securitate la adresa companiei dumneavoastra?

 

Se acordă mult timp amenințărilor externe de securitate cibernetică, cum ar fi phishingul, hacking-ul și ingineria socială. Majoritatea companiilor sunt foarte conștiente de implicațiile asupra securității rețelei lor și reduc riscurile în consecință.

Cu toate acestea, amenințările pot proveni și din surse interne, cum ar fi angajații care încearcă să acceseze aplicații pentru care nu au permisiune, de ex. acces la sisteme confidențiale de resurse umane.

 

Vă recomandăm să identificați și să înțelegeți atât factorii de risc interni, cât și externi atunci când vă planificați strategia de securitate a rețelei pe termen lung.

 

Rețeaua dumneavoastră are patru puncte de protecție?

 

Una dintre cele mai bune modalități de a evalua riscul pentru rețeaua dvs. este să luați în considerare, dacă cineva ar avea acces la computerul sau telefonul deblocat al unui utilizator, ce date ar fi în pericol.

Cisco Meraki recomandă să aveți patru puncte de protecție pentru rețeaua dvs.:

 

Endpoint Protection: Asigurarea că toate computerele și dispozitivele sunt securizate.

Dispozitivele au mecanisme antivirus și anti-malware pentru a securiza datele de pe dispozitiv?

Dacă angajații pleacă, IT-ul poate șterge cu ușurință datele și reseta dispozitivul la implicit din fabrică?

 

Application protection: Cu un număr tot mai mare de aplicații în cloud, există o cerință de a securiza datele, în special atunci când sunt accesate într-o rețea publică.

Una dintre cheile pentru protecția aplicațiilor este asigurarea faptului că aplicațiile, indiferent de locul în care se află, pot fi accesate doar de persoane identificate.

 

Protecting the premises: În timp ce majoritatea birourilor în 2020 nu au văzut mulți vizitatori, asigurarea că datele din mediul de birou sunt protejate de vizitatorii externi și amenințări este în continuare o grija primordială.

 

Protecting identity: Capacitatea de a identifica și verifica utilizatorul, precum si dispozitivul înainte de a le acorda acces la rețea și aplicații acum este critică.

MX

Sunt utilizatorii dumneavoastra clasificați?

 

Categorizarea utilizatorilor este importantă în organizații, deoarece anumiți angajați dețin date mai sensibile și, prin urmare, necesită niveluri diferite de securitate și suport.

Recomandăm că punctul de plecare pentru clasificare ar fi:

 

VIP and Executives

Legal, HR

si alti angajati

 

Odată ce utilizatorii au fost clasificați, puteți să le verificați cu ușurință identitatea, să acordați permisiuni pentru a accesa anumite aplicații, să identificați ce soluție este aplicabilă nivelului lor de acces și să oferiți nivelul adecvat de suport.

Majoritatea companiilor pentru utilizatorii de la distanță își vor securiza rețeaua cu un VPN.

 

Ați adoptat o abordare pe mai multe niveluri a securității rețelei?

 

O abordare pe mai multe niveluri a securității rețelei este critică datorită complexității, numărului de variabile și amenințărilor de securitate la adresa utilizatorilor, a afacerii și a datelor acestora.

Cisco Meraki recomandă să adoptați Secure Access Service Edge (SASE), pentru a vă securiza dispozitivele.

 

Arhitectura SASE încorporează trei componente:

 

Networking – se concentrează pe conectivitate sigură, indiferent dacă aceasta este acasă sau la birou.

End-To-End Security – se concentrează pe protejarea sediilor, a punctului final și a aplicației.

Identity Verification – se concentrează pe securizarea și verificarea utilizatorului și a dispozitivului.

 

Aveți vizibilitate asupra angajatilor dvs. ce lucreaza de la distanță?

 

Echipele IT se confruntă acum cu provocarea de a monitoriza performanța rețelei de la distanță, cu vizibilitate redusă sau deloc.

Prin urmare, depanarea devine o provocare pentru echipele IT, cu utilizatori mai puțin cunoscători de IT, care trebuie să furnizeze informații exacte pentru a diagnostica corect problemele.

Vă recomandăm să instalați un punct final și/sau o soluție de punct de acces pentru a oferi administratorilor IT o vizibilitate sporită.

 

Asigurați-vă rețeaua cu Cisco Meraki.

Cisco Meraki

Componentele soluției Cisco Meraki

Dispozitivele hardware Meraki

 

Dispozitivele hardware Meraki sunt proiectate să fie ușor de utilizat și instalat, dar și scalabile și puternice. Acestea includ routere, switch-uri și puncte de acces wireless, fiecare dintre acestea putând fi gestionate prin intermediul platformei Meraki Dashboard.

 

Punctele de acces wireless Meraki sunt concepute pentru a oferi o acoperire puternică și stabilă a rețelei, indiferent de dimensiunea acesteia.

Acestea pot fi amplasate în interior sau în exterior, în funcție de nevoile specifice ale utilizatorilor. De asemenea, dispozitivele hardware Meraki sunt echipate cu tehnologia de ultimă generație, care le permite să ofere o performanță optimă și o securitate ridicată.

Platforma de administrare în cloud Meraki Dashboard

 

Meraki Dashboard este platforma de administrare în cloud a soluției Cisco Meraki, care oferă o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Platforma oferă informații detaliate despre utilizarea rețelei, precum și o varietate de funcționalități utile pentru monitorizare, administrare și depanare.

 

Prin intermediul platformei Meraki Dashboard, utilizatorii pot gestiona toate dispozitivele hardware Meraki, inclusiv punctele de acces wireless, router-ele și switch-urile. De asemenea, platforma oferă informații detaliate despre traficul de date, utilizarea rețelei și starea dispozitivelor, permițând utilizatorilor să ia decizii informate în ceea ce privește administrarea rețelei.

Cuvântul Meraki înseamnă a pune ceva din tine în orice faci. Este un cuvânt grecesc care înseamnă să-ți faci munca cu sufletul sau cu inima.

 

Cisco Meraki a dus acest sens la un nivel cu totul nou, cu o platformă globală pentru gestionarea simplificată a infrastructurii, care ajută companiile să se dezvolte și să devină mai eficiente.

Cisco Meraki este o platformă de rețea definită de software gestionată în cloud pentru întreprinderile mici, mijlocii și întreprinderi.

Platforma Meraki combină cele mai bune practici și protocoale de rețea Cisco cu o experiență de administrare super ușor de utilizat, direct din orice browser web.

 

O platformă de management web bine concepută și dispozitive de rețea Cisco proiectate de calitate oferă rezultate de rețea de înaltă performanță și reduc cheltuielile operaționale pentru echipele IT.

Platforma Meraki ajută echipele mici de rețea să pună o amprentă mare asupra eficienței organizației lor prin creșterea eficienței răspunsului la incident, simplificarea implementării și îmbunătățirea securității.

Rețeaua definită de software este o tendință care a început în centrul de date convergent, servind nevoilor dinamice ale furnizorilor masivi de cloud public și ale serviciilor private de infrastructură.

 

Natura dinamică a configurației rețelei definite de software permite orchestrarea pe o suprafață largă a resurselor rețelei, a politicilor de securitate și a regulilor de flux de trafic.

Meraki a început cu misiunea de a face internetul disponibil gratuit pe scară largă folosind rețelele mesh. Aceștia au trecut rapid în deservirea companiilor care aveau nevoie de o metodă simplă de implementare a rețelelor corporative în mod previzibil și fiabil.

 

În multe privințe, Cisco Meraki este ca un Lego al rețelelor din marile corporatii.

Puteți cumpăra piese standardizate și există referințe de arhitectură bine definite pentru modul în care piesele funcționează împreună.

Meraki oferă tuturor rețelelor definite de software, permițând administratorilor să creeze configurații de rețea cu o interfață de utilizator în cloud.

 

De acolo, dispozitivele sunt conectate la o conexiune la internet și aplică automat configurația, fără a fi necesară configurarea dispozitivului în avans.

 

Pe toată durata de viață a rețelei, administratorii pot face modificări în configurație și pot ști că dispozitivele le vor urma în scurt timp, respectând fiecare comandă.

 

Cisco Meraki Cloud-Native Devices

 

Cisco Meraki oferă o mare varietate de produse de rețea ce sunt menite să construiască orice tip de infrastructură pentru afaceri, inclusiv centre de date, birouri mici de acasă (SOHO), campusuri mari și spații comerciale.

 

Oferta actuala de Cisco Meraki include:

 

Meraki MR Wireless

Meraki MS Switches

Meraki MX Security Appliances (Routers)

Meraki SM Enterprise Mobility Management

Meraki MV Security Cameras

Meraki Sensors

Meraki MG Wireless WAN

 

Aceste dispozitive acoperă orice nevoie pentru rețelele de companie și pot fi utilizate pentru a construi rutare și switching de bază, centre de date, distribuție în campus, rețele wireless de interior și exterior și rețele WAN Failover atât cu fir, cât și fără fir.

 

Când creați pentru prima dată un cont Cisco Meraki la dashboard.meraki.com, vi se va solicita să creați două tipuri de profile:

 

Organizații, care reprezintă afaceri.

Rețele, care reprezintă site-uri sau sucursale.

 

Majoritatea companiilor vor avea o singură organizație, în timp ce MSP-urile sau marile întreprinderi pot avea mai multe organizații.

În interiorul unei organizații, puteți crea mai multe rețele, care pot reprezenta diferite filiale sau clădiri.

În fiecare rețea, puteți adăuga dispozitive, cum ar fi dispozitive de securitate, switch-uri și puncte de acces.

 

Dispozitivele de securitate (security appliance) sunt folosite ca gateways pentru acces la internet și se conectează la furnizorii de servicii de internet (ISP).

 

Switch-urile se conectează de obicei la dispozitivele de securitate (security appliance) și distribuie internetul și alt trafic către dispozitivele utilizatorului final sau infrastructura suplimentară.

 

Punctele de acces (acces points) facilitează conexiunea wireless la rețeaua companiei.

Toate aceste componente lucrează împreună pentru a crea o platformă de rețea coerentă, care este gestionată dintr-un singur panou, chiar în web browser.

 

Cisco Meraki – adaugarea de noi dispozitive

 

Odată ce ați configurat o organizație și ați creat o rețea, sunteți gata să adăugați dispozitive și să configurați setările personalizate!

 

Când comandați un switch Meraki, veți primi o confirmare a comenzii cu un număr de comandă și un număr de serie.

Puteți utiliza oricare dintre aceste informații pentru a revendica dispozitive din rețeaua dvs. Network-wide, Configure, si Add devices.

După ce ați adăugat dispozitivele în rețea, toate tab-urile specifice dispozitivului, vor apare: “Security & SD-WAN”, “Switch”, si “Wireless”.

 

De aici, puteți accesa toate setările pentru noile dispozitive din rețeaua de sucursale sau birouri. Acest lucru facilitează preconfigurarea unor lucruri precum conexiunile VPN, rețelele wireless, politicile QoS și subrețelele înainte ca dispozitivele să ajungă fizic in locație.

 

Tot ce aveți nevoie este să vă configurați din timp configurația, să vă revendicați dispozitivele și să lucrați cu cineva la fața locului pentru a conecta dispozitivele la internet și între ele. Acest lucru facilitează extinderea cu ușurință a companiilor către noi locații și regiuni, oferind în același timp suport și management de rețea excelent pentru localitățile din întreaga lume.

Puterea pe care Meraki o oferă echipelor IT este capacitatea de a pivota atunci când apar probleme și de a crește fără limite.

Tabloul de bord Meraki nu este doar un loc pentru aplicarea unei configurații pe scară largă; de asemenea, permite echipelor IT să-și monitorizeze implementările rețelei cu vizualizări live codificate si stările rețelei in culori diferite.

 

Opțiunile de notificare, cum ar fi e-mailul, SMS-urile și webhook-urile alertează echipele de operațiuni cu privire la întreruperile rețelei, permițându-le să răspundă rapid la defecțiuni.

Dacă un dispozitiv de securitate pierde o conexiune la internet și nu poate trece la o altă conexiune, de exemplu, va trimite o notificare.

 

De aici, personalul IT poate notifica oamenii și poate lucra pentru a rezolva problema. Dacă există o problemă de rutare sau de trafic în rețeaua locală, administratorii IT pot folosi adesea jurnalul de evenimente din tabloul de bord Meraki și lista de clienți pentru a găsi sursa problemei și a o corecta.

Și mai bine, dacă sunteți nedumerit cu o problemă de rețea, puteți doar să sunați la asistența Cisco Meraki, să citiți ID-ul de asistență al rețelei și să cereți unui tehnician experimentat să rezolve problema cu dvs.

 

Platforma Meraki permite o creștere ușoară a afacerii și o scalare; pur și simplu plasați o comandă pentru dispozitive, revendicați-le în tabloul de bord Meraki într-o rețea existentă, iar dispozitivele devin parte a rețelei fără probleme, moștenind politici de securitate, nume de rețele wireless, subrețele și multe altele.

 

Construirea de noi spații de birou este ușoară prin adăugarea de noi rețele bazate pe șabloane și conectarea dispozitivelor de oriunde există o conexiune la internet.

 

SAM Romania ofera servicii Cisco si expertii nostri va pot ajuta cu configurarea switch-urilor Cisco Meraki.

Funcționalități avansate și integrări

 

Soluția Cisco Meraki vine cu o serie de funcționalități avansate, cum ar fi filtrele web și management-ul de bandă îngustă. Aceste funcționalități permit utilizatorilor să controleze accesul la anumite site-uri web sau aplicații, permițându-le să îmbunătățească securitatea rețelei și să optimizeze utilizarea acesteia.

 

De asemenea, soluția poate fi integrată cu alte soluții de securitate și de administrare a rețelelor, pentru a oferi o soluție completă și scalabilă. Aceste integrări permit utilizatorilor să gestioneze mai eficient rețeaua, reducând timpul și costurile asociate administrării acesteia.

 

Cisco Meraki oferă o serie de componente puternice și scalabile, care permit utilizatorilor să gestioneze eficient rețeaua și să îmbunătățească securitatea acesteia. Cu ajutorul platformei de administrare în cloud Meraki Dashboard și a funcționalităților avansate, utilizatorii pot lua decizii informate și pot optimiza utilizarea rețelei, în funcție de nevoile specifice ale utilizatorilor.

 

Implementarea Cisco Meraki în rețeaua dvs.

 

Planificarea și proiectarea rețelei Meraki

 

Planificarea și proiectarea rețelei Cisco Meraki sunt esențiale pentru o implementare de succes. Înainte de a achiziționa dispozitivele, trebuie să decideți care este configurația optimă a rețelei dvs. și ce dispozitive și echipamente sunt necesare.

În timpul planificării și proiectării rețelei Meraki, trebuie să luați în considerare nevoile specifice ale organizației dvs. și să decideți care sunt cele mai bune opțiuni pentru dispozitivele Meraki. De exemplu, dacă organizația dvs. are nevoie de o rețea wireless puternică și sigură, ar trebui să luați în considerare achiziționarea de access point-uri Meraki.

 

Dacă organizația dvs. are nevoie de o rețea de securitate puternică, ar trebui să luați în considerare achiziționarea de dispozitive de securitate Meraki.

Este important să aveți o înțelegere clară a topologiei rețelei dvs. și a modului în care dispozitivele Meraki vor fi integrate în aceasta. De asemenea, trebuie să decideți cum veți configura dispozitivele și cum veți organiza dashboard-ul Meraki pentru a vă asigura că puteți monitoriza și gestiona rețeaua dvs. în mod eficient.

 

Configurarea și instalarea echipamentelor Meraki

 
 

Configurarea și instalarea echipamentelor Meraki este un proces rapid și ușor, datorită dashboard-ului simplu și intuitiv. În general, toate dispozitivele Meraki se configurează singure, chiar și atunci când sunt cumpărate remote și instalate de către personalul non-tehnic.

În timpul procesului de configurare și instalare, trebuie să vă asigurați că dispozitivele Meraki sunt conectate la rețeaua dvs. și că sunt configurate în mod corespunzător. De asemenea, trebuie să vă asigurați că toate dispozitivele sunt actualizate la cele mai recente versiuni de firmware, pentru a vă asigura că beneficiați de cele mai noi funcții și caracteristici.

 

Înainte de a finaliza procesul de configurare și instalare, ar trebui să efectuați teste pentru a vă asigura că dispozitivele Meraki funcționează corect și că sunt capabile să îndeplinească nevoile organizației dvs.

 

Monitorizarea și gestionarea rețelei prin Meraki Dashboard

 

După ce ați configurat și instalat dispozitivele Meraki, puteți utiliza dashboard-ul Meraki pentru a monitoriza și gestiona rețeaua dvs. pe parcursul întregului ciclu de viață al rețelei. Acest lucru include gestionarea utilizatorilor și dispozitivelor, diagnosticarea problemelor și monitorizarea performanței rețelei dvs.

 

Dashboard-ul Meraki oferă o varietate de caracteristici și funcții care vă permit să monitorizați și să gestionați rețeaua dvs. în mod eficient. De exemplu, puteți utiliza dashboard-ul pentru a vedea toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs., pentru a monitoriza traficul de rețea și pentru a configura politici de securitate.

De asemenea, puteți utiliza dashboard-ul Meraki pentru a gestiona utilizatorii și dispozitivele conectate la rețea. Acest lucru include setarea permisiunilor de acces și configurarea politici de utilizare a rețelei. Dashboard-ul Meraki vă permite să gestionați toate aceste aspecte într-un mod centralizat și ușor de utilizat.

 

Implementarea dispozitivelor Meraki în rețeaua dvs. poate fi o soluție excelentă pentru a vă îmbunătăți performanța și securitatea rețelei. Planificarea și proiectarea adecvată a rețelei, configurarea și instalarea corectă a dispozitivelor și utilizarea dashboard-ului Meraki pentru a monitoriza și gestiona rețeaua dvs. sunt cheia pentru o implementare de succes.

 

Securitatea și conformitatea în rețelele Cisco Meraki

 

Cisco Meraki este o soluție de rețea care vine cu un set complet de funcționalități de securitate pentru a proteja datele și infrastructura. Aceste funcționalități includ autentificarea și autorizarea utilizatorilor, criptarea traficului și protecția împotriva atacurilor cibernetice. Cisco Meraki vine cu funcții suplimentare de securitate, cum ar fi filtrarea web și management-ul de bandă îngustă, pentru a vă proteja împotriva amenințărilor cibernetice și a bloca accesul la conținut neadecvat.

 

Cisco Meraki este o soluție de rețea care se concentrează pe securitate și conformitate. Soluția este certificată în conformitate cu cele mai stricte standarde de securitate și conformitate, cum ar fi HIPAA și PCI DSS. Aceste certificări vă oferă siguranță și control asupra datelor dvs., precum și o conformitatea cu normele de reglementare specifice sectorului dvs.

 

Protecția datelor și a infrastructurii

 

Siguranța datelor și infrastructurii este esențială pentru orice rețea. Cisco Meraki oferă o gamă largă de funcționalități de securitate pentru a proteja datele și infrastructura. Autentificarea și autorizarea utilizatorilor vă permit să controlați cine are acces la rețea și ce poate face pe aceasta. Criptarea traficului vă protejează datele împotriva interceptării și a accesului neautorizat.

Protecția împotriva atacurilor cibernetice vă ajută să detectați și să blocați amenințările cibernetice înainte ca acestea să afecteze rețeaua.

 

Cisco Meraki vine cu funcții suplimentare de securitate, cum ar fi filtrarea web și management-ul de bandă îngustă, pentru a vă proteja împotriva amenințărilor cibernetice și a bloca accesul la conținut neadecvat. Filtrarea web vă permite să blocați accesul la site-uri web periculoase sau neadecvate, precum și să limitați accesul la anumite categorii de site-uri web. Management-ul de bandă îngustă vă permite să controlați utilizarea lățimii de bandă și să asigurați o performanță optimă a rețelei.

 

Certificări și standarde de conformitate

 

Cisco Meraki este certificată în conformitate cu cele mai stricte standarde de securitate și conformitate, cum ar fi HIPAA și PCI DSS. Aceste certificări vă oferă siguranță și control asupra datelor dvs., precum și o conformitatea cu normele de reglementare specifice sectorului dvs. HIPAA este o normă de reglementare a industriei medicale care se concentrează pe protecția datelor medicale sensibile. PCI DSS este o normă de reglementare a industriei de plăți care se concentrează pe protecția datelor de carduri de credit.

 

Prin utilizarea soluției Cisco Meraki, puteți fi sigur că respectați aceste norme de reglementare și că datele dvs. sunt protejate.

Cisco Meraki Romania

Cisco Meraki este o soluție inovatoare pentru administrarea rețelelor, care oferă o varietate de beneficii pentru utilizatorii săi. Această soluție este bazată pe tehnologia cloud, ceea ce înseamnă că toate dispozitivele și datele sunt gestionate prin intermediul internetului, fără a fi necesară instalarea unor servere locale sau a altor echipamente costisitoare. Cisco Meraki oferă o gamă largă de dispozitive hardware, inclusiv routere, switch-uri, puncte de acces wireless și camere de securitate, care sunt proiectate pentru a fi puternice, fiabile și ușor de utilizat.

 

Cisco Meraki este o soluție scalabilă, care poate fi utilizată pentru a gestiona rețele de orice dimensiune, de la cele mai mici până la cele mai mari. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei cloud, care permite utilizatorilor să adauge sau să elimine dispozitive și să gestioneze rețelele de la distanță, fără a fi necesară intervenția fizică. În plus, soluția este flexibilă și poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui utilizator, prin intermediul unor setări avansate și opțiuni de configurare. 

 

Cisco Meraki poate ajuta utilizatorii să economisească bani prin reducerea costurilor de administrare a rețelelor. Deoarece soluția este bazată pe tehnologia cloud, nu este necesară achiziționarea și instalarea unor servere locale sau a altor echipamente costisitoare. Platforma de administrare Meraki Dashboard oferă o interfață intuitivă și ușor de utilizat, ceea ce înseamnă că nu este necesară formarea specialiștilor în domeniu sau a altor resurse costisitoare.

 

 

Cisco Meraki oferă o securitate avansată pentru rețelele gestionate prin intermediul soluției sale. Dispozitivele hardware Meraki sunt proiectate pentru a fi sigure și pentru a proteja datele utilizatorilor împotriva amenințărilor cibernetice. În plus, platforma de administrare Meraki Dashboard oferă un set complet de funcționalități de securitate, inclusiv autentificare cu factori multipli, criptare avansată și protecție împotriva atacurilor de tip DDoS.

 

Implementarea soluției Cisco Meraki este rapidă și ușoară, deoarece toate dispozitivele sunt preconfigurate și gata de utilizare. Utilizatorii trebuie doar să conecteze dispozitivele la internet și să configureze setările de bază prin intermediul platformei de administrare Meraki Dashboard.

 

Soluția este compatibilă cu o varietate de protocoale și standarde reglementare, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot fi siguri că rețelele lor sunt conform cu cele mai recente norme de securitate și protecție a datelor.

Cisco Meraki este o soluție modernă și eficientă pentru administrarea rețelelor, care oferă o varietate de beneficii pentru utilizatorii săi.

Această soluție este bazată pe tehnologia cloud, ceea ce înseamnă că toate dispozitivele și datele sunt gestionate prin intermediul internetului, fără a fi necesară instalarea unor servere locale sau a altor echipamente costisitoare. Dispozitivele hardware Meraki sunt puternice și ușor de utilizat, iar platforma de administrare în cloud Meraki Dashboard oferă o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Implementarea soluției este rapidă și ușoară, iar funcționalitățile de securitate și conformitatea cu standardelor reglementare vă oferă pacea sufletească.

 

Cisco Meraki este o soluție scalabilă și flexibilă, care poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui utilizator. În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei soluții eficiente pentru administrarea rețelelor dvs., Cisco Meraki este o alegere excelentă.

Frequently Asked Questions

Cisco Meraki vă permite să configurați securitatea pentru dispozitivele conectate la internet, routere, switch-uri, firewall-uri și rețele WiFi pe care compania dumneavoastră le utilizează printr-un browser conectat la internet. Oferă o modalitate convenabilă și eficientă de a configura întreaga rețea a organizației dumneavoastră.

Cisco Meraki reprezinta noua generatie de firewall ce este inclusa in toate wireless access point-urile si security appliances.

Nu. Produsele Meraki nu sunt concepute pentru a fi utilizate sau configurate offline.

OFERTA Cisco Meraki

 
In oferta noastra se regasesc toate modelele Cisco Meraki si licente Cisco pentru acestea:
 
 
Part NumberDescriere 
   
MR20-HWMeraki MR20 Cloud Managed AP 
MR36-HWMeraki MR36 Wi-Fi 6 Indoor AP 
MR70-HWMeraki MR70 Cloud Managed AP 
MR44-HWMeraki MR44 WiFi 6 Indoor AP 
MS120-24-HWMeraki MS120-24 1G L2 Cloud Managed 24x GigE Switch 
MS120-24P-HWMeraki MS120-24P 1G L2 Cld -Mngd 24x GigE 370W PoE Switch 
MS120-48FP-HWMeraki MS120-48FP 1G L2 Cld Managed 48x GigE 740W PoE Switch 
MS120-48-HWMeraki MS120-48 1G L2 Cloud Managed 48x GigE Switch 
MS120-48LP-HWMeraki MS120-48LP 1G L2 Cld Managed 48x GigE 370W PoE Switch 
MS120-8FP-HWMeraki MS120-8FP 1G L2 Cloud Managed 8x GigE 124W PoE Switch 
MS120-8-HWMeraki MS120-8 1G L2 Cloud Managed 8x GigE Switch 
   
   
MS120-8LP-HWMeraki MS120-8LP 1G L2 Cloud Managed 8x GigE 67W PoE Switch 
MS125-24-HWMeraki MS125-24 10G L2 Cld-Mngd 24x GigE Switch 
MS125-24P-HWMeraki MS125-24P 10G L2 Cld-Mngd 24x GigE 370W PoE Switch 
MS125-48FP-HWMeraki MS125-48FP 10G L2 Cld-Mngd 48x GigE 740W PoE Switch 
MS125-48-HWMeraki MS125-48 10G L2 Cld-Mngd 48x GigE Switch 
MS125-48LP-HWMeraki MS125-48LP 10G L2 Cld-Mngd 48x GigE 370W PoE Switch 
MS210-24-HWMeraki MS210-24 1G L2 Cld-Mngd 24x GigE Switch 
MS210-24P-HWMeraki MS210-24P 1G L2 Cld-Mngd 24x GigE 370W PoE Switch 
MS210-48FP-HWMeraki MS210-48FP 1G L2 Cld-Mngd 48x GigE 740W PoE Switch 
MS210-48-HWMeraki MS210-48 1G L2 Cld-Mngd 48x GigE Switch 
MS210-48LP-HWMeraki MS210-48LP 1G L2 Cld-Mngd 48x GigE 370W PoE Switch 
MS225-24-HWMeraki MS225-24 L2 Stck Cld-Mngd 24x GigE Switch 
MS225-24P-HWMeraki MS225-24P L2 Stck Cld-Mngd 24x GigE 370W PoE Switch 
MS225-48FP-HWMeraki MS225-48FP L2 Stck Cld-Mngd 48x GigE 740W PoE Switch 
MS225-48-HWMeraki MS225-48 L2 Stck Cld-Mngd 48x GigE Switch 
MS225-48LP-HWMeraki MS225-48LP L2 Stck Cld-Mngd 48x GigE 370W PoE Switch 
MX67W-HWMeraki MX67W Router/Security Appliance with 802.11ac 
MX67C-HW-WWMeraki MX67C LTE Router/Security Appliance – Worldwide 
MX67-HWMeraki MX67 Router/Security Appliance 
MX68CW-HW-WWMeraki MX68CW LTE & 802.11ac Router/Security Appliance – WW 
MX68-HWMeraki MX68 Router/Security Appliance 
MX68W-HWMeraki MX68W Router/Security Appliance with 802.11ac 
Z3-HWMeraki Z3 Cloud Managed Teleworker Gateway 
   
   
MS250-24-HWMeraki MS250-24 L3 Stck Cld-Mngd 24x GigE Switch 
MS250-24P-HWMeraki MS250-24P L3 Stck Cld-Mngd 24x GigE 370W PoE Switch 
MS250-48FP-HWMeraki MS250-48FP L3 Stck Cld-Mngd 48x GigE 740W PoE Switch 
MS250-48-HWMeraki MS250-48 L3 Stck Cld-Mngd 48x GigE Switch 
MS250-48LP-HWMeraki MS250-48LP L3 Stck Cld-Mngd 48x GigE 370W PoE Switch 
   
MR36H-HWMeraki MR36H Wi-Fi 6 Cloud Managed AP 
CW9166I-MRCatalyst 9166I AP (W6E, tri-band 4×4) w/MERAKI 
CW9164I-MRCatalyst 9164I AP (W6E, tri-band 4×4) w/Meraki 
CW9162I-MRCatalyst 9162I AP (W6E, tri-band 2×2) w/Meraki 

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

Descoperă gama completa de echipamente Cisco Meraki disponibila in magazinul nostru online:

Recomandam si:
Alte recomandari