• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Cisco Nexus

Ce este Cisco Nexus?


Linia de switch-uri Cisco Nexus oferă o serie de soluții care încearcă să faciliteze conectarea și gestionarea resurselor centrelor de date cu rețele definite de software (SDN).

Folosind Cisco Unified Fabric, care unifică serviciile de stocare, date și rețea (Ethernet/IP), switch-urile Cisco Nexus creează o bază de rețea deschisă, programabilă, construită pentru a susține o infrastructura pentru centru de date virtualizat.

 

Anunțat pentru prima dată în Ianuarie 2008, Cisco Unified Fabric of the Nexus Switches a fost conceput pentru a oferi tuturor serverelor acces la toate resursele de rețea și de stocare, eliminând în același timp nevoia de stocare paralelă și rețele de calcul. Obiectivul a fost de a simplifica implementările și de a asigura o rețea consecventă în medii fizice, virtuale și cloud pentru a oferi:

 

Agilitate pentru afaceri și IT: flexible, highly available fabric – ca suporta alocarea dinamică a resurselor, modelele de trafic în schimbare, încărcături complexe de lucru și scalabilitate între centrele de date.

 

Operațiuni simplificate: politicile și serviciile consecvente care sunt integrate direct în Fabric și care tin cont de mediul virtualizat, simplifică livrarea și gestionarea funcțiilor de rețea în medii convergente, virtualizate și cloud.

 

Eficiența: soluții consolidate, multi-protocol, cu un singur punct de management pentru rețelele LAN și SAN, minimizează întreruperile infrastructurii și operațiunilor existente.


Toate switch-urile din gama Cisco Nexus rulează firmware-ul și sistemul de operare modular NX-OS.

Bazându-se pe IOS-ul Cisco, NX-OS combină sistemul de operare al rețelei de stocare (SAN) al companiei din liniile sale de switching SAN cu codul său de rutare IOS. Acest design modular permite limitarea defecțiunilor și recuperarea automată, astfel încât procesele pot fi pornite, oprite și actualizate, chiar și fără intervenția umană.

 

Switch-urile Cisco Nexus oferă o infrastructură de switching rapidă și de încredere, menită să ofere utilizatorilor performanța ridicată necesară pentru mediul virtualizat din centrele de date de ultimă generație. Ele oferă operațiuni continue de sistem și libertate de transport, consolidare I/O, precum și furnizarea de capabilități avansate de rețea, cum ar fi disponibilitate ridicată, upgrade software in-service (ISSU) etc.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A

Cisco Nexus – Gama de modele


Seria de switch-uri Cisco Nexus 3000 este promovata pentru a oferi o soluție SDN cuprinzătoare, inclusiv suport pentru OpenFlow și Cisco OnePK.

Cisco Nexus 3000 este o componentă de bază a Open Network Environment (ONE) de la Cisco, concepută pentru a ajuta rețelele să devină mai deschise, mai programabile și mai conștiente de aplicații. Oferă flexibilitate, densitate mare și performanță pentru implementări de top-of-rack, susținând mobilitatea și izolarea chiriașilor cu VXLAN. ONE este integrat în strategia Cisco Application Centric Infrastructure (ACI).

 

Cea mai noua serie din gama Cisco Nexus este seria 9000. A fost introdusA pentru a oferi baza de switching pentru Cisco ACI. Arhitectura ACI este concepută pentru a „permite aplicațiilor să ghideze comportamentul în rețea, folosind politici de aplicații predefinite care automatizează furnizarea rețelei, serviciile aplicației, politicile de securitate, subrețelele chiriașilor și plasarea sarcinilor de lucru”.

Cisco Nexus

Nexus 1000v

 

Cisco Nexus 1000v este un switch virtual distribuit care rulează pe un server VMware ESX sau ESXi, și care permite administratorilor să gestioneze switch-urile virtuale și mașinile virtuale dintr-un mod centralizat. Acest switch virtual permite o gestionare mai ușoară și mai eficientă a infrastructurii de rețea în mediile de virtualizare.

 

Nexus 2000

 

Cisco Nexus 2000, cunoscut sub numele de fabric extender, este o soluție de extindere a capacității comutatorului principal într-o configurație Nexus. Acest dispozitiv permite conectarea directă a serverelor și dispozitivelor de rețea la comutatoarele principale ale Nexus, eliminând necesitatea de a avea comutatoare adiționale pentru gestionarea mai multor dispozitive.

 

Nexus 3000

 

Cisco Nexus 3000 este o serie de comutatoare fixe de mare viteză, concepute pentru a livra performanțe ridicate și latente reduse în rețelele de mare viteză. Aceste comutatoare sunt ideal pentru centrele de date care necesită o densitate mare de porturi și o capacitate de a face față traficului intens.

 

Nexus 4001 IBM Blade Center switch

 

Cisco Nexus 4001 IBM Blade Center switch este o soluție de comutatorizare concepută special pentru a fi utilizată în cadrul sistemelor IBM Blade Center. Acest comutator oferă conectivitate și funcționalitate avansată pentru serverele din cadrul sistemului Blade Center, asigurând o performanță și o scalabilitate optime.

 

Nexus 5000

 

Cisco Nexus 5000 este o serie de comutatoare de stocare și rețea dezvoltate pentru a asigura conectivitatea în infrastructurile de rețea ale centrelor de date. Aceste comutatoare oferă o combinație de funcționalități necesare în medii de afaceri critice, cum ar fi performanța înaltă, scalabilitatea și capacitatea de a gestiona traficul de date mari.

 

Nexus 6000

 

Cisco Nexus 6000 este o serie de comutatoare ultra-rapide, optimizate pentru traficul de date în centrul de date. Aceste comutatoare sunt concepute pentru a face față cerințelor ridicate de performanță și reziliență în medii în care viteza și latența contează cel mai mult, cum ar fi tranzacțiile financiare sau procesarea în timp real a datelor.

 

Nexus 7000

 

Cisco Nexus 7000 este o serie de comutatoare de nivel de centru de date, care oferă o scalabilitate și o siguranță avansată. Aceste comutatoare sunt proiectate pentru a face față cerințelor mari de trafic și furnizează o platformă puternică pentru infrastructurile de rețea critice.

 

Nexus 9000

 

Cisco Nexus 9000 este o serie de comutatoare de ultimă generație, care combină atât funcționalitățile Ethernet, cât și pe cele ale fabricii ACI (Application Centric Infrastructure). Aceste comutatoare reprezintă o soluție ideală pentru a satisface nevoile organizațiilor care doresc o eficiență și o agilitate sporită în administrarea rețelorlor lor.

Pret Cisco Nexus

Cisco Nexus 9300 – Descriere detaliata


Cisco Nexus 9300 este un switch de mare capacitate proiectat pentru a oferi o performanță superioară și o latență redusă în centrele de date și rețelele de campus. Cu funcționalități avansate precum suport pentru rețelele definirii prin software (SDN) și tehnologie de virtualizare, acest switch de la Cisco este ideal pentru organizările care doresc să își îmbunătățească eficiența și agilitatea rețelei lor.
Un aspect remarcabil al Cisco Nexus 9300 este arhitectura sa modulară, care permite o flexibilitate sporită în extinderea și personalizarea capacității rețelei. De asemenea, acest commutator oferă o scalabilitate excelentă, putând suporta sute de mii de porturi și conexiuni simultane.
 
Nexus 9300 oferă, de asemenea, o securitate robustă, cu funcții precum autentificarea multi-factor (MFA) și segmentarea rețelei bazate pe politicile de acces. Aceste caracteristici asigură protecția datelor și a infrastructurii împotriva amenințărilor cibernetice.
Cisco Nexus 9300 este echipat cu un procesor puternic și o memorie extinsă, ceea ce îi permite să gestioneze traficul de rețea cu o eficiență și o viteză excepționale. Aceasta înseamnă că organizațiile pot beneficia de o conectivitate rapidă și fiabilă, indiferent de volumul de date și de numărul de utilizatori conectați la rețea.
 
Switch-ul Cisco Nexus 9300 oferă, de asemenea, suport pentru tehnologia de virtualizare, permițând organizațiilor să creeze și să gestioneze mai multe rețele virtuale pe același commutator fizic. Acest lucru reduce costurile și complexitatea infrastructurii de rețea, oferind în același timp o flexibilitate sporită în gestionarea resurselor și a accesului utilizatorilor.

Cisco Nexus 9300 are integrată tehnologia Cisco Application Centric Infrastructure (ACI), care permite organizărilor să implementeze și să gestioneze politicile de rețea într-un mod centralizat și simplu. Aceasta facilitează administrarea și securizarea rețelei, reducând timpul și efortul necesar pentru configurarea și monitorizarea rețelei.
 
Pentru a asigura o performanță optimă și o disponibilitate ridicată, Cisco Nexus 9300 dispune de funcții avansate de gestionare a traficului și de monitorizare a rețelei. Acest commutator oferă, de asemenea, suport pentru tehnologia Cisco FabricPath, care permite rularea simultană a mai multor protocoale de rutare, asigurând o redundanță și o rezistență sporită a rețelei.
 
Cisco Nexus 9300 este un switch de înaltă performanță, care oferă o gamă largă de funcționalități avansate și caracteristici de securitate. Cu o arhitectură modulară și o scalabilitate excelentă, acest switch este soluția ideală pentru organizările care doresc să își îmbunătățească eficiența și agilitatea rețelei lor.

Cisco Nexus 9000 – Specificatii tehnice


Cisco Nexus 9000 este o serie de commutatoare de ultimă generație care combină performanța ridicată cu eficiența energetică. Aceste commutatoare sunt construite folosind tehnologia ASIC (Application-Specific Integrated Circuit), care permite o viteza de transmitere mare și o latență redusă.
 
Unul dintre principalele avantaje ale modelelor din seria Cisco Nexus 9000 este capacitatea lor de a oferi suport pentru rețelele definirii prin software (SDN). Aceasta înseamnă că organizațiile pot beneficia de o configurare și administrare mai ușoară a rețelei lor, precum și de o scalabilitate superioară.
 
Aceste switch-uri oferă, ca si cele de tip Switch Cisco Catalyst de asemenea, funcționalitatea de virtualizare avansată, care permite organizațiilor să creeze mai multe instanțe virtuale pe aceeași platformă hardware. Aceasta duce la o utilizare mai eficientă a resurselor și la o reducere a costurilor.
Cisco Nexus 9000 vine cu o gamă largă de caracteristici și funcționalități care îl fac potrivit pentru diferite medii și cerințe. Aceste commutatoare suportă protocoale de rețea standard, cum ar fi Ethernet, IPv4 și IPv6, ceea ce le face compatibile cu majoritatea echipamentelor și aplicațiilor existente.
 
Cisco Nexus 9000 oferă suport pentru tehnologii avansate de securitate, cum ar fi criptarea datelor, autentificarea și controlul accesului. Aceste caracteristici asigură protecția și confidențialitatea datelor transmise prin rețea, reducând riscul de atacuri cibernetice și pierderi de informații sensibile.
În ceea ce privește performanța, switch-urile Cisco Nexus 9000 sunt echipate cu procesoare puternice și memorie extinsă, ceea ce le permite să gestioneze traficul de rețea cu o latime de bandă mare și să ofere o latență redusă. Aceste switch-uri sunt ideale pentru aplicații critice în care timpul de răspuns și performanța sunt esențiale.
 
Pentru a facilita administrarea și monitorizarea rețelei, Cisco Nexus 9000 vine cu un set complet de instrumente și interfețe de gestionare. Acestea includ interfețe grafice intuitive, linii de comandă avansate și integrare cu platforme de gestionare a rețelei existente.
Cisco Nexus 9000 este o soluție de rețea avansată, care oferă performanță ridicată, eficiență energetică și suport pentru tehnologii de ultimă generație. Aceste switch-uri sunt potrivite pentru organizații de diferite dimensiuni și industrii, oferind o infrastructură de rețea scalabilă, sigură și ușor de gestionat.
 


Caracteristici Cisco Nexus 9200


Cisco Nexus 9200 este un switch de mare performanță, conceput pentru a oferi o conectivitate superioară și un throughput ridicat. Acest switch suportă o gamă largă de protocoale de rețea și oferă o latență scăzută pentru a asigura o comunicare rapidă și fără întreruperi între dispozitivele conectate.
 
O caracteristică cheie a modelului Cisco Nexus 9200 este capacitatea sa de a gestiona traficul de rețea intens și de a oferi o experiență de utilizare fiabilă chiar și în cele mai solicitante medii de afaceri. De asemenea, acest commutator oferă opțiuni de alimentare redundantă, pentru a asigura faptul că rețeaua rămâne operațională chiar și în cazul unui eșec de alimentare.
 
Cu specificati precum supravegherea avansată a rețelei și funcționalitatea de remediere automată a problemelor, Cisco Nexus 9200 simplifică procesul de administrare a rețelei și minimizează timpul de întrerupere.
Switch-urile Cisco Nexus 9200 sunt proiectate pentru a răspunde nevoilor complexe ale mediilor de afaceri moderne. Acestea oferă nu numai o conectivitate superioară, ci și o serie de funcții avansate care permit o administrare eficientă și o performanță optimă a rețelei.
 
Un lucru remarcabil al switch-urilor Cisco Nexus 9200 este capacitatea lor de a gestiona traficul intens de rețea.
Cu o capacitate de switching de până la 12,8 terabiți pe secundă, aceste switch-uri pot face față cu ușurință cerințelor de trafic ridicate ale organizațiilor mari și complexe. Această capacitate ridicată de switching asigură o comunicare rapidă și fără întreruperi între dispozitivele conectate, ceea ce duce la o experiență de utilizare excelentă pentru utilizatorii finali.
 
Pe lângă performanța lor impresionantă, switch-urile Cisco Nexus 9200 oferă și o serie de funcționalități avansate pentru a asigura o administrare eficientă a rețelei. Supravegherea avansată a rețelei permite administratorilor să monitorizeze și să diagnozeze problemele de rețea în timp real, ceea ce facilitează identificarea și remedierea rapidă a eventualelor probleme.
Funcționalitatea de remediere automată a problemelor permite commutatoarelor să detecteze și să corecteze automat erorile de rețea, reducând astfel timpul de întrerupere și minimizând impactul asupra utilizatorilor finali.
 
O alta specificatie tehnica importanta a switch-urilor Cisco Nexus 9200 este opțiunea de alimentare redundantă. Aceasta înseamnă că switch-urile sunt echipate cu două surse de alimentare independente, astfel încât în cazul în care o sursă de alimentare eșuează, cealaltă preia automat și asigură alimentarea continuă a rețelei. Această redundanță în alimentare este esențială în medii de afaceri critice, unde orice întrerupere a rețelei poate avea consecințe grave.
Cisco Nexus Datasheet

Cisco Nexus Datasheet


Pentru a obține informații mai detaliate despre modelele Cisco Nexus menționate în aceasta pagina, vă recomandăm să consultați fișa de date (datasheet) oficială furnizată de Cisco. Această fișă de date conține informații complete despre specificațiile tehnice, caracteristicile și funcționalitățile detaliate ale fiecărui model de switch din aceasta serie.
 
Folosirea Cisco Nexus în infrastructura de rețea a unei organizații poate îmbunătăți semnificativ performanța, flexibilitatea și securitatea rețelei. Indiferent de nevoile și cerințele specifice ale organizației dvs., seria Cisco Nexus oferă soluții potrivite pentru a crea o rețea capabilă să gestioneze cerințele actuale și să răspundă viitoarelor evoluții tehnologice.
Cisco Nexus oferă o gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv porturi Ethernet de înaltă viteză, interfețe optice și suport pentru tehnologii avansate, cum ar fi virtualizarea rețelei și tehnologia de stocare bazată pe IP.
Aceste caracteristici permit organizațiilor să construiască rețele scalabile și flexibile, capabile să facă față cerințelor în continuă schimbare ale mediului de afaceri.
 
Un avantaj al utilizării Cisco Nexus este reprezentat de securitatea avansată pe care o oferă. Aceste switch-uri sunt echipate cu funcționalități de securitate puternice, precum autentificarea utilizatorilor, controlul accesului și criptarea datelor. Aceste măsuri de securitate ajută la protejarea rețelei împotriva amenințărilor cibernetice și asigură integritatea și confidențialitatea datelor transmise prin rețea.
 
Cisco Nexus se remarcă și prin capacitatea sa de a gestiona traficul de rețea într-un mod eficient și inteligent. Switch-urile din seria Nexus utilizează tehnologii avansate de gestionare a traficului, cum ar fi Quality of Service (QoS) și Traffic Engineering, pentru a asigura o distribuție echitabilă a lățimii de bandă și o prioritizare eficientă a pachetelor de date.

In oferta noastra se regasesc urmatoarele switch-uri Cisco Nexus:

 

N3K-C3524P-XLNexus 3524-XL 24 SFP+ ports, Enhanced, Extended Memory
N9K-C92348GC-XNexus 9200 with 48p 100M/1GT, 4p 10/25G & 2p 40/100G QSFP28
N9K-C93108TC-FXNexus 9300 with 48p 10G-T, 6p 100G QSFP28
N9K-C93180YC-FXNexus 9300 with 48p 1/10/25G, 6p 40/100G, MACsec
N9K-C9348GC-FXPNexus 9300 with 48p 100M/1GT, 4p 10/25G & 2p 40/100G QSFP28
N3K-C31108TC-VNexus 31108-VXLAN, 48 x 10GT and  6C/6Q QSFP ports
N9K-C93180YC-FX3Nexus 9300 48p 1/10/25G, 6p 40/100G, MACsec,SyncE
N9K-C93108TC-FX3PNexus 9300 48x 100M/1/2.5/5/10GT, 6x 100G Switch
N9K-C9332CNexus 9K ACI & NX-OS Spine, 32p 40/100G & 2p 10G
N9K-C93180-FX3-B8C2xNexus 93180YC-FX3 w/ 8x 100G Optics
N9K-C93180-FX-B24C2xNexus 93180YC-FX w/ 8x 100G Optics
N9K-C93108-FX3-B8C2xNexus 93108TC-FX3P w/ 8x 100G Optics
N9K-C93108-FX-B24C2xNexus 93108TC-FX w/ 8x 100G Optics

Frequently Asked Questions

Switch-urile din seria Cisco Nexus sunt switch-uri de rețea modulare și cu porturi fixe concepute pentru centre de date.

Printre gama de switch-uri Cisco se numără modelele Nexus și Catalyst, care sunt cele mai populare.

Nexus este un switch recomandat pentru datacentere.

Nexus este utilizat în principal pentru centre de date și VSS pentru mediul campus.

 

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Descoperă gama completa de Switch-uri Cisco Nexus disponibila in magazinul nostru online:

Recomandari:

Pentru alte recomandari verificati categoria: