• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Switch Cisco POE 16 Port-uri

Switch POE 16 Porturi

Este un switch Cisco PoE cu 16 port-uri potrivit pentru reteaua dvs.?

 

 

Un switch de rețea este o componentă fundamentală a oricărei companii care construiește o rețea, acesta conecteaza oamenii la dispozitivele din rețea și le permite să partajeze informații printr-o rețea locală (LAN).

Datorită importanței sale, achiziționarea unui switch de rețea , uneori poate fi complicat.

 

Situațiile s-au schimbat drastic de la pandemia COVID-19 și este din ce în ce mai important pentru companiile mici și mijlocii să investească în rețeaua lor. Pentru a se adapta la așteptările înalte ale forței de muncă și ale clienților de astăzi, aceștia trebuie să ia în considerare cu seriozitate achiziționarea unui comutator de rețea care să răspundă nevoilor lor actuale și viitoare.

 

Ce să luați în considerare atunci când alegeți un switch Cisco POE 16 port-uri pentru reteaua dumneavoastra?

 

Chiar dacă întreprinderile mici provin dintr-o varietate de industrii și au propriile lor nevoi unice, există câteva lucruri pe care toate întreprinderile mici trebuie să le caute atunci când cumpără un comutator de rețea:

 

Viteză mare
Calitate excelentă a vocii pentru apelurile de afaceri
Accesibilitate fără a sacrifica calitatea
Configurare și utilizare ușoară

Există o gamă largă de viteze de rețea Ethernet, dintre care cele mai comune sunt:

Ethernet (802.11) at 10 Megabits per second (Mbps)
Fast Ethernet (IEEE 802.3u) at 100Mbps
Gigabit Ethernet (IEEE 802.3-2008) at 1000Mbps (or 1 Gigabit)
10 Gigabit Ethernet (IEEE 802.3a) at 10 Gigabits per second (Gbps)

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania
16-Port PoE Switch

Cea mai mare viteză de transmisie este opțiunea de 10 Gbps. Cu toate acestea, este important de menționat că această viteză are un consum de energie mult mai mare decât celelalte opțiuni.

 

Regula de bază este că, cu cât ai mai mulți angajați, cu atât ai nevoie de mai multă viteză.

 

Așadar, de exemplu, un call center cu 30 sau mai mulți angajați care sunt la telefon sau la internet în același timp va avea nevoie cu siguranță de 1000Mbps de viteză. În timp ce, pe de altă parte, o mică afacere cu doar câțiva angajați poate funcționa destul de bine cu o viteză de 100 Mbps.

 

De obicei, cu cât un switch are mai multe porturi, cu atât este mai scump. Switch-urile vin în modele cu 5, 8, 10, 16, 24, 28, 48 și 52 de porturi. Companiile mari folosesc adesea switch-uri cu 48 sau 52 de porturi.

Un administrator al unei retele mici trebuie să ia în considerare atât nevoile actuale, cât și cele viitoare atunci când achiziționează un switch POE.

 

Multe companii mici consideră că un switch cu 16 porturi este o soluție bună și o recomandăm adesea.

Vă rugăm să rețineți că un port trebuie rezervat pentru cablul Ethernet care merge înapoi la router. Dacă switch-ul are 16 port-uri, doar 15 vor fi disponibile pentru dispozitivele externe de rețea.

 

Întrucât switch-urile cu mai multe porturi sunt mai scumpe, vă puteți întreba: Este mai ieftin să cumpărați două switch-uri cu 8 port-uri sau un singur switch cu 16 port-uri?

Răspunsul este da, dar numai teoretic. Iată chestia: dacă achiziționați două switch-uri cu 8 port-uri, un port pe fiecare switch trebuie rezervat pentru cablul către router – ceea ce înseamnă că vor fi doar 14 porturi disponibile pentru dispozitivele dvs., în timp ce switch-ul cu 16 porturi va avea 15 porturi disponibile.

 

Switch Cisco POE 16 Port-uri – cu management sau fara management?

 

Switch-urile fara management vin cu o configurație fixă care nu poate fi schimbată sau ajustată. Au încorporate servicii QoS și securitate de bază, acestea sunt cel mai adesea utilizate de firmele mici.

 

Există două avantaje principale ale switch-ului fara management:

 

Este un dispozitiv simplu „plug-and-play” care poate fi configurat și utilizat imediat
Este de departe cea mai puțin costisitoare soluție

 

Switch-urile Cisco POE 16 port cu management sunt cel mai adesea folosite în companii mari si foarte mari. Aceste switch-uri permit utilizatorului să configureze, să monitorizeze și să gestioneze manual dispozitivele de rețea.

De asemenea, au funcții de securitate mai extinse. În funcție de caracteristicile și numărul de porturi alese, switch-urile cu management pot deveni destul de costisitoare.

 

Cu PoE sau fara PoE pentru switch Cisco 16 port-uri?

 

 

Progresele recente în tehnologia comunicațiilor, plus creșterea fulgerătoare a IoT, au schimbat semnificativ modul în care este proiectat și administrat locul de muncă. Tehnologia Power over Ethernet (PoE) permite chiar și celor mai mici companii să mențină un birou functionabil și inteligent.

Tehnologia PoE permite ca atât curentul electric, cât și datele să fie transmise printr-un singur cablu Ethernet cu pereche răsucită către dispozitive alimentate dintr-o rețea. Cu PoE, dispozitivele de rețea pot fi amplasate aproape oriunde într-un birou – chiar și în zone îndepărtate, fără acces la prize electrice – reducând în același timp costul de instalare și materiale.

De fapt, companiile pot obține o reducere de până la 50% a energiei și o reducere de până la 14% a costurilor anuale de operare.

 

Tehnologia PoE aduce beneficii companiilor mici în multe feluri:

 

Economii
Instalare ușoară, la joasă tensiune
Flexibilitate și control sporite
Tehnologie prin cablu care oferă conectivitate robustă, sigură și fiabilă.

 

În plus, PoE permite unei întreprinderi mici să:

 

Îmbine sistemele clădirii, cum ar fi iluminatul, aerul, securitatea fizică etc. într-o singură rețea IP – făcându-le ușor de întreținut, măsurat și controlat

Ofere experiențe mai bune lucrătorilor, permițând ajustări personalizate ale temperaturii camerei, nivelurilor de umbră a ferestrelor, culorii și intensității luminii etc.

Îmbunătățirea eficienței biroului permițând urmărirea traficului prin birou (de exemplu, oprirea iluminatului și a încălzirii în camere neocupate etc.)

Colectarea și analiza de date, cum ar fi modelele de trafic, pentru a ajuta proprietarii să prezică utilizarea, nevoile și costurile viitoare.

OFERTA Switch-uri Cisco POE 16 port-uri

 

 

In oferta noastra se regasesc urmatoarele modele de switch-uri Cisco POE cu 16 port-uri:

 

C1000-16FP-2G-L Catalyst 1000 16port GE, Full POE, 2x1G SFP
C1000-16P-2G-L Catalyst 1000 16port GE, POE, 2x1G SFP
C1000-16P-E-2G-L Catalyst 1000 16port GE, POE, Ext PS, 2x1G SFP

CBS350-16P-E-2G-EU CBS350 Managed 16-port GE, PoE, Ext PS, 2x1G SFP
CBS350-16FP-2G-EU CBS350 Managed 16-port GE, Full PoE, 2x1G SFP
CBS350-16P-2G-EU CBS350 Managed 16-port GE, PoE, 2x1G SFP

CBS110-16PP-EU CBS110 Unmanaged 16-port GE, Partial PoE

CBS220-16P-2G-EU CBS220 Smart 16-port GE, PoE, 2x1G SFP

SF110D-16HP-EU SF110D-16HP 16-Port 10/100 PoE Desktop Switch

CBS250-16P-2G-EU CBS250 Smart 16-port GE, PoE, 2x1G SFP

 

si multe altele

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

Descoperă gama completa de switch-uri Cisco POE cu 16 porturi disponibila in magazinul nostru online:

Recomandari:

Vizualizati toate produsele din categoria: