• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Studii de Caz

Proiecte de succes

Studiu de caz: WiFi Audit

Auditul a avut ca scop identificarea caracteristicilor infrastructurii actuale si evaluarea performantei acesteia in configuratia curenta.Pe baza situatiei descoperite și a problemelor identificate, am putut oferi clientului o lista de sugestii si remedieri/ modificari care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Studiu de caz: Cisco Meraki

Clientul avea probleme cu retelele wireless disponibile in mai multe hoteluri din Romania, hoteluri care fac parte dintr-un grup international.Acesta ne-a descris ca se confrunta cu situatii in care semnalul disparea efectiv in anumite zone din hoteluri sau traficul de retea devenea foarte lent iar clientii erau nemultumiti de viteza de browsing a internetului.

Studiu de caz: Re-design Wireless Infrastructure

Clientul cauta sa-si modernizeze infrastructura Wireless si securitazarea acesteia pentru fabrica de productie a pieselor auto situata in Romania.In cerinte au fost incluse urmatoarele:– auditarea infrastructurii wireless actuale – implementarea si configurarea unor noi Access Point-uri – implementare management centralizat – securizarea accesului si segregarea retelelor wireless pentru angajati, oaspeti si contractori – configurare MDM (gestionarea dispozitivelor mobile) pentru contractori.

Studiu de caz: Implementare Snow si Servicii SAM

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, SAM Romania a recomandat clientului implementarea Snow License Manager ca solutie tehnica pentru administrarea inventarului de licente software si monitorizarea utilizarii acestora.

Studiu de caz: Verificare licentiere Oracle Java

Clientul a constatat ca Oracle a adus modificari ale conditiilor de licentiere pentru Java si astfel au fost pusi in imposibilitatea de a cunoaste situatia reala privind conformitatea utilizarii acestor licente in companie.Acesta si-a dorit o discutie pentru a intelege posibilele riscuri financiare la care se expune.

Studiu de caz: Consultanta Audit SAP

Pentru ca in cadrul companiei clientului nu exista niciun angajat care sa cunoasca licentiere SAP si nu detineau nicio situatie a licentierii, am propus efectuarea unei verificari din partea noastra, a conformitatii utilizarii licentelor SAP inainte sa inceapa auditul oficial din partea vendorului.

Studiu de caz: Microsoft SAM

În urma unei experiențe pozitive avute cu SAM Romania într-un proiect anterior care a constat in verificarea conformitatii utilizarii licentelor Microsoft, clientul si-a dorit sa ne contracteze pentru o colaborare mai lunga cu scopul managementul licentierii (3 ani).