• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Ati primit o scrisoare de Microsoft Audit?

IT Inventory

Nu va expuneti compania la un Microsoft Audit!

Microsoft Audit: Expertii nostri au participat la zeci de audituri Microsoft in Romania si au ajutat companiile auditate sa treaca cu brio peste verificarile “Legal Contract and Compliance”, in calitate de avocati tehnici.

Din experienta noastra va putem confirma ca auditorul desemnat de catre Microsoft greseste intotdeauna in defavoarea companiilor auditate.

Acest lucru se intampla in 100% din cazuri.

De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca auditorul este platit conform unui sistem de comisionare de catre Microsoft.

Va face auditorul o verificare corecta si impartiala?

Motivatia auditorului este evident una financciara.

Misiunea acestuia este de a genera cat mai multe venituri si a identifica cat mai multe situatii de licentiere incorecta sau piraterie.

 

Daca nu sunteti expert in licentiere Microsoft si nu cunosteti regulile de licentiere ale tuturor produselor Microsoft, atunci riscati ca auditorul sa greseasca.

Orice greseala aduce implicit costuri foarte mari pentru compania dumneavoastra.

Cat veti avea de plata la final de audit?

Daca nu cunoasteti modul de desfasurare a unui audit Microsoft, veti avea de achitat o suma mare la final.

In calitate de avocati tehnici va putem ghida sa controlati modul in care se face verificarea si sa minimizati valoarea amenzilor si penalitatilor.

Pentru cele mai bune rezultate, contactati-ne imediat dupa primirea scrisorii de Microsoft audit.

Cu ce va pot ajuta expertii nostri?

Va putem ajuta sa fiti cu un pas inaintea auditorului

Daca ne contactati la scurt timp dupa ce ati primit scrisoarea de audit, va putem ajuta sa faceti o verificare interna (pre-audit) pentru a afla care este situatia reala a licentierii Microsoft din compania dumneavoastra.

 

Vom aplica exact metodologia utilizata de catre auditorul desemnat de catre Microsoft.

 

In urma acestui exercitiu veti descoperi posibilele riscuri financiare si legale la care se expune compania dumneavoastra.

 

Avantajul major al unui pre-audit este acela ca va ofera timp pentru a remedia eventualele probleme de licentiere incorecta a produselor Microsoft, inaintea inceperii auditului oficial.

 

Va vom pune la dispozitie toata experienta noastra in licentiere si audituri Microsoft pentru a corecta cat mai repede orice scenariu de non-compliance.

Va putem ajuta sa verificati auditorul

Puteti efectua un audit propriu, in paralel cu cel oficial, pentru a valida corectitudinea rezultatelor prezentate de catre auditor.

 

De ce sa realizati un audit intern in paralel?

 

Pentru ca auditorul nu va pune la dispozitie metodologia de verificare si astfel nu veti cunoaste modul in care au fost analizate datele colectate din infrastructura dumneavoastra.

 

Veti primi doar rezultatele finale!

 

Nu veti primi informatii despre regulile de licentiere utilizate sau despre algoritmul de calcul al cantitatilor de licente ce vor fi prezentate ca rezultate finale.

 

 

  • Compania dumneavoastra a mai fost auditata in trecut?
  •  
  • Ati mai utilizat scripturile de inventariere pe care le va utiliza auditorul pentru a colecta datele?
  •  
  • Cunoasteti ce date vor fi colectate de catre aceste scripturi?
  •  
  • Cunoasteti ce informatii vor fi solicitate de catre auditor pe parcursul procesului de verificare?
  •  

Cunoasteti la ce sisteme si servere veti fi nevoit sa oferiti acces auditorului la vizita onsite?

 

Aveti experienta necesara pentru a valida sau combate rezultatele prezentate de catre auditor?

 

Daca raspunsul este NU la aceste intrebari, atunci aveti nevoie de ajutorul nostru pentru a trece cu brio peste auditul Microsoft.

Microsoft Audit

Va putem ghida pas cu pas de-a lungul auditului pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil

Metodologia de lucru a auditorului este destul de asemanatoare cu modul in care se fac investigatiile de catre politistii detectivi.

 

Primirea scrisorii din partea Microsoft este un semn destul de clar ca plecati la drum din postura de posibil “infractor” si nu beneficiati de prezumtia de nevinovatie.

 

Orice decizie de auditare a unei companii este rezultatul unei investigatii preliminare realizate de catre angajatii Microsoft, iar compania dumneavoastra este deja suspecta de producerea unui posibil prejudiciu.

Cu alte cuvinte, pe baza probelor prezentate “procurorul” a decis deja semnarea mandatului de “urmarire judiciara” (procurorul in acest caz fiind Microsoft Irlanda).

 

Ce este important de retinut, este faptul ca actiunile auditorului se vor canaliza pe identificarea “probelor” care sa dovedeasca ca nu sunteti licentiat corect.

 

Avand experienta participarii active la zeci de audituri Microsoft in postura de avocati tehnici, va putem ghida pas cu pas in fiecare etapa a auditului pentru a lua cele mai bune decizii.

 

– va putem oferi sfaturi despre cum trebuie realizata comunicarea cu auditorul.

 

– va putem ajuta la validarea corectitudinii cererilor ce vor veni din partea auditorului.

Unele cereri pot fi nejustificate sau neconforme cu clauzele prevazute in contractul Microsoft.

 

– va putem ajuta sa formulati cele mai bune variante de raspuns catre auditor.

 

 

Exista posibilitatea ca raspunsurile dumneavoastra sa fie proactive si de buna credinta, insa informatiile valoroase pot deveni “incriminatorii” intr-un astfel de audit.

De asemenea este posibil sa furnizati mai multe informatii decat sunt necesare.

 

– va putem ajuta cu verificarea si validarea informatiilor ce vor fi trimise catre auditor.

Am intalnit multe cazuri in care s-au trimis date sensibile care nu faceau obiectul auditului, insa acestea au influentat in rau rezultatele finale.

 

– va putem ajuta sa verificati raportul final ce va fi prezentat de catre auditor.

 

 

In tot istoricul auditurilor Microsoft la care am participat, nu am intalnit niciodata un raport final intocmit corect.

Intotdeauna am identificat greseli.

 

Nu veti primi informatii si justificari despre regulile de licentiere care au fost utilizate in analiza sau despre algoritmul de calcul al cantitatilor de licente finale.

 

Microsoft Audit

Nu faceti greseala de a intra in acesta capcana!

Multe companii au tendinta de a cere ajutor partenerului care le-a vandut licentele, pentru a le oferi consultanta si ajutor pe parcursul auditului.

 

 

Nu uitati ca vanzatorul dumneavoastra de licente se afla in conflict de interese.

Acesta nu poate onora parteneriatul cu Microsoft si in acelasi timp sa va ajute la combaterea auditului comandat chiar de catre Microsoft.

 

Partenerii care ofera servicii de “ajutor” clientilor sai aflati sub audit Microsoft, poarta in general stigmatul de “calul troian” conform specialistilor din industrie.

Frequently Asked Questions

Verificarea conformității licenței Microsoft (cunoscută în mod obișnuit ca „audit”) este o verificare obligatorie a conformității a utilizării de către o companie a produselor și serviciilor Microsoft și face parte din programul de conformitate prevazut in conditiile din contractul de licentiere Microsoft.

Sanctiunile pot fi diferite în funcție de regiunea dvs. și de versiunea contractelor semnate cu Microsoft, dar, de obicei, clienții sunt supuși penalizării de audit prin plata prețului de listă, precum și unei penalități suplimentare de 5% – 25% pentru toate produsele găsite fără licență si  a cheltuielilor procesului de auditare.

Singurul mod în care o misiune SAM diferă de obicei de un audit contractual neopțional este modul în care sunt rezolvate constatările verificarii licentierii. Într-un angajament SAM, deficiențele de licență trebuie remediate, dar acest lucru se poate întâmpla în mod obișnuit în condițiile negociate și la prețurile obișnuite ale licenței, reduse ale companiei.

Termenii contractelor de volum îi conferă lui Microsoft dreptul de a efectua un audit o dată pe an, cu un preaviz de treizeci de zile. Clienții Select, Open și Enterprise Agreement ar trebui să se aștepte la un audit cel puțin o dată la trei ani.

Clienti
0 +
SAM Romania
Proiecte
0 +
Valoare proiecte
1000000

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Proiecte de Succes:

Recomandari:

Aveti nevoie de mai multe informatii?