• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Licente Adobe

SAM Romania este partener oficial Adobe si comercializeaza licente software pentru solutii de editare documente, editare grafica si video: Adobe Acrobat, Adobe Creative Cloud, Adobe XD, Adobe Dimension și Adobe Document Cloud, Adobe Photoshop etc.

Partener Adobe Romania

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Aceaste licente pot fi achizitionate si din magazinul nostru online:

Licente Adobe – Introducere

 

Când achiziționați un produs de la Adobe, o licență reprezintă dreptul dumneavoastră de a utiliza software-ul și serviciile Adobe. Licențele sunt folosite pentru autentificarea și activarea produselor pe computerele utilizatorului final.

 

Tipuri de licentiere Adobe:

 

Licente Adobe Named User

 

Licențierea Named User este metoda implicită și cea mai populară de licențiere pentru implementarea și utilizarea produselor Adobe Creative Cloud și Document Cloud.

Proiectat pentru scenariul conectat la rețea în care licențele aplicației sunt gestionate în funcție de nevoile individuale ale utilizatorului pentru utilizarea aplicației. Folosind licențele de utilizator numite, puteți oferi utilizatorilor finali funcționalitatea completă a software-ului și a serviciilor. Oferirea accesului utilizatorilor finali la toate aplicațiile și serviciile disponibile pe baza drepturilor organizației dvs.

Licențierea Named User leagă utilizarea aplicațiilor și serviciilor Adobe de un utilizator individual. Funcționează bine dacă cerințele de produs și serviciu sunt strâns asociate cu un utilizator sau cu un rol. Licențierea pentru utilizator numit oferă administratorilor IT control complet pentru a adăuga și elimina licențele de produs pentru un utilizator în orice moment. De asemenea, facilitează o urmărire mai bună a conformității, deoarece administratorii IT nu trebuie să urmărească mașinile și pot gestiona licențele la nivel central.

Licențele Adobe Named User necesită conectivitate periodică la Internet. Calculatoarele trebuie să se conecteze la serverele Adobe pentru activarea inițială și apoi cel puțin o dată la 30 de zile. Utilizatorii finali nu pot folosi aplicațiile mobile decât dacă compania implementează licențe denumite.

 

Implementarea aplicațiilor utilizând licențe Adobe Named User

 

 

Nu există nicio cerință de preconfigurare a computerelor pentru licențierea Named User. Aplicațiile Creative Cloud vor trebui instalate sau implementate doar pe computerele utilizatorului final. Fiecare dintre computerele care urmează să fie licențiate trebuie să aibă acces la Internet. Cu toate acestea, accesul la Internet poate fi controlat de un dispozitiv firewall care interceptează și despachetează tot traficul de rețea pentru a verifica conținutul acestuia și pentru a se asigura că:

 

nu sunt trimise date neautorizate în afara rețelei interne
toate datele transmise sunt sigilate într-un tunel criptat între dispozitivul firewall și serverele Adobe
punctul final al fiecărei transmisii este un server Adobe autorizat cu o adresă de rețea cunoscută și un certificat SSL nerevocat, semnat public

 

 

Fluxul de lucru pentru conectarea unui utilizator final

 

 

Autentificare înseamnă verificarea identității utilizatorului și conectarea acelei identități cu calitatea de membru Creative Cloud a utilizatorului. Autorizarea include verificarea calității de membru al unui utilizator pentru a determina starea sa generală, determinarea aplicațiilor și serviciilor pe care acesta le permite utilizatorului să acceseze și descoperirea oricăror restricții sau permisiuni speciale acordate utilizatorului. Majoritatea serviciilor de licențiere rulează pe servere Adobe. Câteva dintre ele, însă, se desfășoară la nivel local. De exemplu, aplicația desktop Creative Cloud este considerată de Adobe un serviciu de licențiere care rulează local. (Este, de asemenea, un serviciu de implementare, deoarece puteți descărca și instala aplicații.) Serviciile locale de licențiere depind de serviciile de licențiere găzduite de Adobe pentru toate funcțiile lor. Serviciile de licențiere sunt vizibile pentru utilizatori în activități precum autentificarea, acceptarea termenilor de utilizare și acceptarea acordurilor de licență pentru utilizatorul final.

 

 

Licente Adobe Shared Device

 

 

Licențierea Shared Device este o metodă de licențiere destinată instituțiilor de învățământ în care software-ul este atribuit unui dispozitiv în loc de un individ. Oricine se conectează la dispozitiv va avea acces la produsele, serviciile si licentele Adobe.

 

Licența pentru dispozitive partajate este ideală pentru laboratoarele de computere desktop și sălile de clasă. De exemplu, puteți instala aplicații Creative Cloud în laboratoarele dvs. de computer pentru a permite studenților și profesorilor, cu acces la aceste computere, să utilizeze aplicațiile și serviciile care sunt disponibile ca parte a acordului de licență cu Adobe.

 

 

Licente Adobe per Device

 

 

Licențele Adobe (per device) permit instituțiilor înscrise în Value Incentive Plan (VIP) să licențieze software pentru un anumit computer. De asemenea, utilizatorii nu trebuie niciodată să se conecteze sau să introducă un număr de serie pentru a accesa aplicații.

 

Licențele Adobe per device Creative Cloud pentru educație oferă posibilitatea de a licenția software pentru o anumită mașină în loc de un utilizator numit sau cu un număr de serie. Utilizatorii nu trebuie niciodată să se conecteze sau să introducă un număr de serie pentru a utiliza software-ul. Licențele sunt legate de pool-uri de implementare a mașinilor, care sunt create automat atunci când comandați produse.

Licente Adobe

Licentiere baza pe Serial Number

 

 

O metodă istorică de licențiere care nu este legată de un utilizator individual, ci de un anumit computer. Această metodă de licențiere este potrivită pentru un număr foarte mic de clienți și, ca și în cazul licențelor denumite, poate fi utilizată pentru a crea pachete pre-licențiate care sunt implementate de la distanță.

 

Licențele Adobe Named User oferă mai multe avantaje în comparație cu licențele anonime sau cu licentele bazate pe Serial Number. Administratorii pot urmări îndeaproape și monitoriza utilizarea licențelor. De asemenea, ei pot gestiona centralizat licențele atribuite unui utilizator și pot revoca accesul la aplicații și servicii, fără a fi nevoie să redistribui pachetele. Licența numită poate activa și fluxurile de lucru cu autoservire pentru a permite clienților să descarce și să instaleze produse și actualizări. De asemenea, licențele Named User utilizatorilor finali să utilizeze servicii cloud, cum ar fi adăugarea fonturilor din Adobe Fonts, alegerea locațiilor de sincronizare a fișierelor și distribuirea și colectarea feedback-ului pe Behance.

 

 

Licente Adobe – Suites & Bundles

 

 

Unul dintre aceste pachete este licența Adobe completă Creative Cloud. Cu ajutorul unui abonament lunar puteți obține peste 20 de aplicații creative, cum ar fi Illustrator, Photoshop, Premier și multe altele. Comparați acest lucru cu cei pretul pe care Adobe îi percepe altfel pentru o singură licență perpetua și începeți să vă dați seama de beneficiile pachetelor lor.

 

Chiar dacă angajații dvs. ar putea să nu aibă nevoie de toate cele 20 de aplicații, puteti economisi banii firmei dvs. dacă intenționați să achiziționați trei sau mai multe licente Adobe, ceea ce o mulțime de organizații ajung să foloseasca de obicei. Deci, nu alegeți doar cea mai ieftină opțiune, gândiți-vă la funcțiile de care veți avea nevoie atât acum, cât și în viitorul apropiat înainte de a vă decide să cumpărați o licență Adobe.

 

 

Licențiere perpetuă vs. pe bază de abonament

 

 

Licența perpetuă

 


O licență software perpetuă permite practic cumpărătorului să folosească un program pe termen nelimitat după o singură plată. Adobe oferă doar licențe perpetue pentru unele aplicații desktop și, prin urmare, aceste licențe sunt legate de un singur dispozitiv. Aceste licențe permit utilizatorului doar să ruleze versiunea pentru care sunt licențiați. Dar dacă cineva este interesat de actualizare, atunci este posibil să o facă cu o licență de actualizare perpetuă.

 

În plus, aceste licențe nu includ suport tehnic de la Adobe, dar acesta poate fi achiziționat suplimentar. Cu toate acestea, în ultimul timp, licențele software perpetue devin din ce în ce mai rare, deoarece licențele bazate pe abonament cresc în popularitate. Licențe Adobe perpetue pot fi cumpărate in urmatoarele programe de licentiere Adobe: Cumulative Licensing Program (CLP) si Transactional Licensing Program (TLP).

 

 

Licență Adobe pe bază de abonament


O licență bazată pe abonament este ușor diferită. Clienții se abonează la serviciile Adobe pentru o anumită perioadă de timp pentru un preț prestabilit. Abonații se angajează să beneficieze de serviciu lunar sau anual și primesc în mod continuu cele mai recente actualizări și versiuni, fără a fi nevoie să achiziționeze drepturi de upgrade. Fiecare licență bazată pe abonament este legată de un utilizator unic și nu de dispozitiv.

 

Trecerea la licențe Adobe pe bază de abonament a venit pe măsură ce Adobe și-a mutat majoritatea produselor în cloud, unde licențele pe bază de abonament aveau mai mult sens din punct de vedere al afacerii. Licențele pe bază de abonament pot fi cumpărate in programele de licentiere:Value Incentive Plan (VIP) si Enterprise Term Licensing Agreements (ETLA).

 

 

Programele de licențiere în volum de la Adobe


Echipele și întreprinderile interesate să achiziționeze mai multe licențe Adobe pot face acest lucru în cadrul unui set de programe de licențiere diferite care reduc costurile și oferă beneficii suplimentare. Cu toate acestea, termenii și produsele oferite în cadrul acestor planuri pot diferi destul de mult din cauza diferitelor tipuri de licențe disponibile.

 

 

Value Incentive Plan (VIP)

 

 

Cei interesați de licențierea pe bază de abonament pentru oricare dintre produsele din imaginea de mai jos pot alege programul VIP care oferă organizațiilor previzibilitate bugetară, cost inițial mai mic și reduceri de volum, lăsând totuși spațiu pentru creștere.

 

În cadrul acestui program, nu există obligatia achizitiei unui numar minim de licențe Adobe. Cu toate acestea, odată ce v-ați angajat pentru o anumită cantitate de licențe, trebuie să plătiți pentru volumul angajat pentru restul termenului contractului. Dacă o organizație cumpără peste 10 licențe, aceasta devine membru VIP select și primește reduceri la achizițiile viitoare pe durata acordului. Afiliații și filialele membrului VIP Select pot profita de asemenea de reducere. Acordul se reînnoiește anual, dar membrii VIP select au opțiunea de a semna un acord pe 3 ani cu un preț anual predeterminat, excelent pentru predictibilitatea bugetului. Cu toate aceste beneficii, este ușor de văzut cum acest program se potrivește multor companii diferite.

Contract VIP - Licente Adobe

Enterprise Term Licensing Agreement (ETLA)

 

 

Licențele pe bază de abonament pot fi achiziționate și în cadrul programului ETLA, care este similar cu programul VIP. Licentele Adobe disponibile sunt aproape aceleași, dar termenii acordului ETLA sunt puțin mai puțin standardizați. S-ar putea să vă întrebați de ce? Ei bine, clienții vizați pentru programul ETLA sunt întreprinderi mari care de obicei se angajează să încheie acorduri care sunt foarte profitabile pentru Adobe. De aceea, Adobe vrea să lase loc pentru negocieri, astfel încât să aibă o șansă mai mare de a nu renunța la înțelegere. În cadrul acestui program, obțineți și predictibilitate bugetară, cu un preț stabilit pentru fiecare plată anuală în cadrul termenului de licență care durează 3 ani.

 

 

Adobe Cumulative Licensing Program (CLP)

 

 

După cum am menționat anterior, Adobe oferă și licențe perpetue pentru unele programe de licentiere. Unul dintre acestea este CLP, care este un contract de doi ani. Conform CLP, comanda inițială a licenței poate fi oferită cu o reducere, în funcție de cantitatea de licențe Adobe cumpărată. Reducerile sunt derivate dintr-un sistem de puncte cu niveluri în care fiecare achiziție vă oferă o anumită cantitate de puncte. Reducerea poate fi folosită și pentru achiziții suplimentare efectuate în timpul contractului/abonamentului de doi ani, iar achizițiile suplimentare vă oferă și puncte care contribuie la îmbunătățirea nivelului de reducere.

 

 

Transactional Licensing Program (TLP)

 

 

În cele din urmă, avem TLP pentru cei care apreciază simplitatea și doresc să mențină administrarea software-ului la minimum. TLP vă permite să achiziționați un volum mai mare de licențe dintr-o dată, fără a fi necesară achizitia unei cantitatii minime intr-un anumit contract. Cumpărătorii primesc puncte pentru fiecare licență eligibilă cumpărată, care este apoi tradusă într-un nivel de reducere. Cu cât cumpără mai mult, cu atât economisesc mai mult la întreaga comandă.

 

Dar cel mai căutat beneficiu al TLP este că toate licențele ajung cu același număr de serie unic per produs. Acest lucru face implementarea tehnica mult mai ușoară la nivel de companie.

Frequently Asked Questions

Nu. Suitele de produse, cum ar fi Studio și Creative Suite, sunt vândute și au prețuri ca un singur produs. Primiți o reducere substanțială pentru achiziționarea unui pachet de produse, mai degrabă decât licențe separate pentru fiecare dintre produsele componente. EULA prevede în mod expres că toate produsele incluse într-o suită trebuie instalate și utilizate pe aceeași mașină.

Dacă dețineți sau sunteți utilizatorul principal al unui produs Adobe cu un singur utilizator sau cu licență în volum, care este instalat pe un computer la serviciu, puteți, de asemenea, să instalați și să utilizați software-ul pe un computer secundar al aceleiași platforme acasă sau pe un computer portabil. Cu toate acestea, este posibil să nu rulați software-ul simultan atât pe computerul principal, cât și pe cel secundar.

Notă: clienții AVL trebuie să cumpere două licențe diferite pentru a utiliza ambele sisteme de operare, chiar dacă au două computere diferite. Ei pot folosi aceeași licență pe alt computer (nu simultan) doar cu aceeași platformă acasă.

Dacă rulați un sistem dual-boot cu un produs instalat pe ambele partiții, este necesar să achiziționați o licență separată pentru fiecare instalare. Înainte de a instala produsul atât pe partițiile Mac OS, cât și pe Windows pe un sistem cu pornire dublă, obțineți o licență separată pentru fiecare produs.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Aceaste licente pot fi achizitionate si din magazinul nostru online:

Recomandari:

Viuzalizati toate produsele din categoria