• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Cisco Umbrella

Securitatea în cloud a devenit o preocupare majoră pentru companii și utilizatorii individuali, iar Cisco Umbrella oferă o soluție eficientă pentru a proteja datele și resursele online. Acest serviciu de securitate în cloud se bazează pe tehnologia DNS și inteligenta artificială pentru a identifica și bloca amenințările cibernetice înainte ca acestea să ajungă la utilizatori.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania

Unul dintre avantajele majore ale utilizării Cisco Umbrella este protecția în timp real împotriva atacurilor cibernetice. Sistemul analizează constant traficul de internet și identifică modele suspecte care pot indica prezența unui atac. De asemenea, Cisco Umbrella utilizează machine learning pentru a învăța din interacțiunile anterioare și a îmbunătăți în mod continuu eficiența sa în combaterea amenințărilor.

 

Un alt aspect important al Cisco Umbrella este flexibilitatea pe care o oferă utilizatorilor. Acest serviciu de securitate în cloud poate fi implementat într-o varietate de medii, inclusiv în rețelele de întreprinderi, în sistemele de învățământ și în dispozitivele personale. De asemenea, Cisco Umbrella poate fi integrat cu alte soluții de securitate, cum ar fi sistemele de prevenire a intruziunilor și aplicațiile de securitate endpoint, pentru a oferi o protecție completă împotriva amenințărilor cibernetice.

 

Umbrella oferă raportare și analiză detaliată a activității de securitate. Utilizatorii pot monitoriza în timp real evenimentele de securitate și pot primi rapoarte detaliate despre incidentele de securitate și modul în care au fost gestionate. Acest lucru permite companiilor să își îmbunătățească în mod constant politicile de securitate și să răspundă mai eficient la noile amenințări.

 

Cisco Umbrella reprezintă o soluție de securitate în cloud eficientă și flexibilă, care protejează utilizatorii împotriva amenințărilor cibernetice prin tehnologia DNS și machine learning. Cu o protecție în timp real, integrare facilă cu alte soluții de securitate și raportare detaliată, Cisco Umbrella este o opțiune excelentă pentru a asigura securitatea datelor și resurselor online.

 

 

Ce este Cisco Umbrella?


Cisco Umbrella este un serviciu de securitate în cloud care protejează utilizatorii de amenințările cibernetice prin intermediul tehnologiei DNS și a inteligenței artificiale. În această secțiune, vom explora evoluția Cisco Umbrella și vom descrie modul în care funcționează acest serviciu pentru a asigura securitatea în cloud.

 

O privire generală asupra Umbrella

 

La baza Cisco Umbrella se află o prezentare generală a serviciului și a modului în care acesta funcționează în cloud. Umbrella este un serviciu de securitate în cloud care utilizează tehnologia DNS pentru a identifica și bloca amenințările cibernetice înainte ca acestea să ajungă la utilizatori. Acest serviciu se bazează pe o rețea globală de servere DNS care analizează traficul de internet și identifică modele suspecte care pot indica prezența unui atac cibernetic.


Cum funcționează Cisco Umbrella?


În ceea ce privește utilizarea Cisco Umbrella, acest serviciu funcționează prin intermediul serverelor sale DNS, care sunt răspândite în întreaga lume. Atunci când un utilizator accesează un site web sau o resursă online, cererea DNS este trimisă către unul dintre serverele Umbrella. Acest server analizează cererea și verifică dacă adresa IP solicitată este asociată cu o amenințare cibernetică cunoscută. Dacă adresa IP este considerată sigură, cererea este redirecționată către resursa online solicitată. În caz contrar, cererea este blocată, protejând astfel utilizatorul de potențialele amenințări.

 

Pe lângă tehnologia DNS, Umbrella utilizează și inteligența artificială pentru a îmbunătăți în mod constant eficiența sa în combaterea amenințărilor cibernetice. Sistemul învață din interacțiunile anterioare și ajustează în mod dinamic algoritmii săi pentru a identifica și bloca noi tipuri de atacuri.


Utilizarea Umbrella pentru securitatea în cloud


Cisco Umbrella asigură securitatea în cloud prin intermediul tehnologiei sale DNS și a inteligenței artificiale. Acest serviciu de securitate în cloud protejează utilizatorii de amenințările cibernetice, indiferent de locația lor sau de dispozitivele pe care le folosesc. De asemenea, Umbrella poate fi integrat cu alte soluții de securitate, cum ar fi sistemele de prevenire a intruziunilor și aplicațiile de securitate endpoint, pentru a oferi o protecție completă împotriva amenințărilor cibernetice.

 

Prin utilizarea Cisco Umbrella, companiile și utilizatorii individuali pot beneficia de o protecție în timp real împotriva atacurilor cibernetice, precum și de o raportare și analiză detaliată a activității de securitate. Acest lucru permite utilizatorilor să își îmbunătățească în mod constant politicile de securitate și să răspundă mai eficient la noile amenințări.

cisco umbrella

Produsele Cisco Umbrella


Prezentarea produselor Cisco Umbrella ne ajută să înțelegem mai bine cum acestea pot fi utilizate pentru a proteja utilizatorii de amenințările cibernetice. Umbrella oferă o gamă variată de pachete și licențe, adaptate nevoilor diferitelor tipuri de organizații și utilizatori.

 

O prezentare a produselor Umbrella

 

Explicarea licențierii Umbrella este esențială pentru a înțelege cum funcționează produsele și serviciile oferite. Umbrella oferă licențe flexibile, care pot fi adaptate în funcție de numărul de utilizatori și de nevoile specifice ale organizației. Licențele Umbrella pot fi achiziționate pentru perioade diferite de timp, în funcție de necesitățile companiei.

 

Un alt aspect important al produselor Umbrella este clientul roaming. Acesta permite utilizatorilor să beneficieze de protecția Cisco Umbrella chiar și atunci când nu se află în rețeaua organizației. Clientul roaming se instalează pe dispozitivele utilizatorilor și asigură o protecție constantă, indiferent de locația acestora.

 

Cum să alegeți pachetul potrivit de Cisco Umbrella

 

Descrierea prețurilor Cisco Umbrella ne ajută să înțelegem care sunt opțiunile disponibile și cum să alegem pachetul potrivit. Umbrella oferă diferite pachete, fiecare cu propriile caracteristici și prețuri. Alegerea pachetului potrivit depinde de nevoile organizației și de bugetul disponibil.
În ceea ce privește prezentarea caracteristicilor Umbrella, acestea variază în funcție de pachetul ales. Unele dintre caracteristicile comune includ protecția DNS, inteligența artificială pentru identificarea amenințărilor și integrarea cu alte soluții de securitate. Pachetele mai avansate pot include funcționalități suplimentare, cum ar fi raportarea și analiza detaliată a activității de securitate sau protecția împotriva amenințărilor avansate.

 

Umbrella pentru întreprinderi mici și mari

 

Descrierea utilizării Cisco Umbrella pentru afaceri mici evidențiază faptul că acest serviciu poate fi adaptat pentru a răspunde nevoilor organizațiilor de orice dimensiune. Umbrella oferă pachete și licențe flexibile, care pot fi ajustate în funcție de numărul de utilizatori și de nevoile specifice ale afacerii.
În același timp, explicarea utilizării Umbrella pentru întreprinderi demonstrează că acest serviciu poate fi scalat pentru a răspunde nevoilor organizațiilor mari, cu mii de utilizatori și infrastructuri complexe. Umbrella poate fi integrat cu alte soluții de securitate și poate oferi o protecție completă împotriva amenințărilor cibernetice, indiferent de dimensiunea organizației.

cisco umbrella dns

Securitatea cu Cisco Umbrella


Descrierea securității oferite de Cisco Umbrella ne ajută să înțelegem cum această soluție contribuie la protejarea organizațiilor și utilizatorilor de amenințările cibernetice. Umbrella oferă o serie de funcționalități și tehnologii avansate care asigură securitatea la nivel de rețea, operațiuni și gestionarea riscurilor.

 

Cum asigură Umbrella securitatea la nivel de rețea

 

Descrierea utilizării Umbrella pentru securitatea rețelei evidențiază faptul că această soluție se bazează pe protecția DNS pentru a preveni accesul la site-uri și resurse periculoase. Umbrella analizează în mod constant traficul DNS și blochează cererile către domenii asociate cu malware, phishing și alte amenințări cibernetice. Astfel, explicarea conceptului de securitate a rețelei cu Cisco Umbrella ne arată cum această soluție protejează utilizatorii și organizațiile de atacuri și compromiterea datelor.

 

Cisco Umbrella pentru securitatea operațiunilor

 

Descrierea utilizării Cisco Umbrella pentru operațiuni de securitate ne arată cum această soluție poate fi integrată în centrul de operațiuni de securitate (SOC) al unei organizații. Cisco Umbrella oferă o vizibilitate deplină asupra activității de securitate și permite analiza și investigarea incidentelor într-un mod eficient. Explicarea utilizării Umbrella pentru centrul de operațiuni de securitate demonstrează cum această soluție ajută echipele de securitate să identifice și să remedieze rapid amenințările, reducând astfel riscul de compromitere a datelor și a infrastructurii.

 

Umbrella pentru gestionarea riscurilor de securitate

 

Descrierea utilizării Cisco Umbrella pentru gestionarea riscurilor de securitate ne ajută să înțelegem cum această soluție contribuie la identificarea și prioritizarea riscurilor în cadrul unei organizații. Umbrella oferă rapoarte detaliate și analize ale activității de securitate, permițând astfel responsabililor să evalueze eficiența măsurilor de protecție și să ia decizii informate în ceea ce privește investițiile în securitate. Explicarea utilizării Umbrella pentru gestionarea riscurilor subliniază importanța acestei soluții în menținerea unui nivel adecvat de securitate și în reducerea vulnerabilităților organizației.

Experiența cu Cisco Umbrella


Prezentarea recenziilor despre Cisco Umbrella și descrierea experiențelor cu Cisco Umbrella ne ajută să înțelegem cum această soluție este percepută de către utilizatorii săi și cum contribuie la îmbunătățirea securității cibernetice în organizații.

 

Recenzii și feedback de la clienți Umbrella

 

Prezentarea feedback-ului de la clienții Cisco și descrierea recenziilor despre solutia Umbrella evidențiază faptul că majoritatea utilizatorilor sunt mulțumiți de performanța și eficiența soluției. Ei apreciază în special protecția DNS, vizibilitatea asupra activității de securitate și integrarea cu alte soluții de securitate. Totuși, unii utilizatori menționează că pot exista dificultăți în configurarea inițială și că suportul tehnic ar putea fi îmbunătățit.

 

Un utilizator a menționat: “Cisco Umbrella ne-a ajutat să reducem semnificativ numărul de incidente de securitate și să protejăm utilizatorii de amenințări cibernetice. Integrarea cu alte soluții Cisco a fost un avantaj major pentru noi.”

 

Cum să beneficiați de perioada de încercare gratuită a Cisco Umbrella

 

Descrierea procesului de încercare gratuită a Cisco Umbrella ne arată cum potențialii clienți pot testa soluția înainte de a se decide să o achiziționeze. Pentru a beneficia de perioada de încercare gratuită, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Cisco și să solicitați o demonstrație. După ce ați primit accesul, veți putea să configurați și să utilizați Umbrella în cadrul organizației dvs. pentru o perioadă limitată de timp, fără a fi nevoie să achiziționați licența.
Perioada de încercare gratuită este o oportunitate excelentă pentru a evalua eficiența și funcționalitățile Umbrella în contextul specific al organizației dvs. și pentru a vă asigura că soluția se potrivește nevoilor dvs. de securitate cibernetică.

 

 

Integrarea Umbrella cu alte produse Cisco


Descrierea integrării Cisco Umbrella cu alte produse Cisco și prezentarea altor echipamente Cisco ne ajută să înțelegem cum această soluție de securitate se poate combina cu alte instrumente pentru a oferi o protecție cibernetică completă și eficientă.

 

Cisco Duo și Umbrella: o combinație puternică

 

Descrierea combinației dintre Cisco Duo și Umbrella evidențiază sinergia dintre cele două soluții. Cisco Duo este o soluție de autentificare multi-factor (MFA) care asigură accesul securizat la aplicațiile și resursele companiei. Integrarea Umbrella cu Cisco Duo permite o protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor cibernetice, prin combinarea protecției DNS oferite de Umbrella cu autentificarea multi-factor de la Duo. Astfel, organizațiile pot beneficia de o securitate sporită și de o vizibilitate mai bună asupra activităților utilizatorilor.

 

Cum să integrați Umbrella cu alte produse Cisco

 

Descrierea procesului de integrare a Umbrella cu Cisco Secure ne arată cum această soluție poate fi combinată cu alte instrumente de securitate pentru a oferi o protecție cibernetică completă. Pentru a integra Cisco Umbrella cu alte produse Cisco, urmați pașii de mai jos:

 

1. Accesați consola de administrare Umbrella și autentificați-vă cu credențialele dvs.

 

2. Navigați la secțiunea “Integrations” (Integrări) din meniul lateral.

 

3. Selectați produsul Cisco pe care doriți să îl integrați cu Umbrella (de exemplu, Cisco Secure).

 

4. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura integrarea și a stabili setările necesare.

 

5. Salvați modificările și testați integrarea pentru a vă asigura că funcționează corect.

 

Prin integrarea Umbrella cu alte produse Cisco, organizațiile pot beneficia de o protecție cibernetică mai eficientă și de o gestionare centralizată a securității. Acest lucru permite identificarea și blocarea rapidă a amenințărilor, precum și monitorizarea și analiza activităților suspecte într-un mod mai eficient.

cisco umbrella login

Cisco Umbrella și securitatea DNS


Descrierea rolului Cisco Umbrella în securitatea DNS și explicarea conceptului de securitate DNS ne ajută să înțelegem importanța acestei soluții în protejarea infrastructurii IT și a utilizatorilor săi. Securitatea DNS este esențială pentru a preveni atacurile cibernetice care vizează sistemul de nume de domeniu (DNS) și pentru a asigura integritatea și disponibilitatea serviciilor online.

 

Rolul Cisco Umbrella în securitatea DNS

 

Descrierea securității recursive DNS și explicarea securității la nivelul DNS ne arată cum Cisco Umbrella contribuie la protecția infrastructurii IT. Securitatea recursive DNS se referă la procesul de protecție a serverelor DNS recursive, care sunt responsabile pentru rezolvarea cererilor DNS ale utilizatorilor. Umbrella oferă o soluție de securitate DNS care protejează serverele recursive DNS și previne atacurile cibernetice care vizează acest nivel al infrastructurii IT.

 

Securitatea la nivelul DNS implică protejarea sistemului de nume de domeniu în ansamblu, inclusiv serverele autoritative DNS, care sunt responsabile pentru stocarea informațiilor despre domenii și subdomenii. Umbrella contribuie la securitatea la nivelul DNS prin identificarea și blocarea domeniilor și subdomeniilor malițioase, precum și prin prevenirea atacurilor de tip DDoS care vizează serverele DNS.

 

Cum protejează Cisco Umbrella utilizatorii prin filtrarea DNS

 

Descrierea modului în care Umbrella protejează utilizatorii și explicarea filtrării DNS și a rolului său în protecția utilizatorilor ne oferă o imagine clară a beneficiilor aduse de această soluție. Cisco Umbrella protejează utilizatorii prin filtrarea DNS, care constă în analiza și verificarea cererilor DNS ale utilizatorilor înainte de a permite accesul la resursele solicitate.
Filtrarea DNS are rolul de a bloca accesul la domeniile și subdomeniile malițioase, precum și de a preveni atacurile de tip phishing și malware. Umbrella utilizează o bază de date actualizată în timp real cu informații despre domeniile și subdomeniile malițioase, permițând astfel identificarea și blocarea rapidă a acestora.

 

Cisco Umbrella oferă și funcționalități avansate de raportare și analiză a activităților DNS, care permit organizațiilor să monitorizeze și să investigheze incidentele de securitate într-un mod eficient.

 

Alternative și competitori ai Cisco Umbrella

 

Prezentarea competitorilor Cisco Umbrella și descrierea alternativelor la Cisco Umbrella ne ajută să înțelegem care sunt opțiunile disponibile pe piață pentru securitatea DNS și cum se compară acestea cu soluția oferită de Cisco.

 

O privire asupra principalilor competitori ai Umbrella

 

Pe piața soluțiilor de securitate DNS, există mai mulți competitori importanți care oferă alternative la Umbrella. Printre aceștia se numără:

 

• Infoblox BloxOne Threat Defense – o soluție care combină securitatea DNS cu tehnologii precum machine learning și analiza comportamentală pentru a detecta și bloca amenințările cibernetice;

 

• Webroot DNS Protection – o soluție care se concentrează pe protecția utilizatorilor prin filtrarea DNS și prevenirea accesului la domenii malițioase;

 

BlueCat DNS Edge – o soluție care oferă securitate DNS și gestionarea adreselor IP într-un singur pachet, facilitând administrarea infrastructurii IT;

 

• EfficientIP DNS Guardian – o soluție care protejează serverele DNS recursive și autoritative, precum și utilizatorii, prin identificarea și blocarea atacurilor cibernetice la nivelul DNS.

 

 

Cum se compară Umbrella cu alternativele disponibile

 

Descrierea Umbrella SIG (Secure Internet Gateway) ne arată cum se diferențiază această soluție de competitorii săi. Cisco Umbrella SIG este o soluție integrată care oferă securitate DNS, protecție împotriva amenințărilor avansate, filtrare web și control al aplicațiilor cloud într-un singur produs. Acest lucru permite organizațiilor să beneficieze de o protecție completă și eficientă a infrastructurii IT și a utilizatorilor săi.

 

Comparativ cu alternativele disponibile, Umbrella se distinge prin următoarele caracteristici:

 

• Integrarea cu alte soluții Cisco – Umbrella poate fi integrat cu alte produse Cisco, precum firewall-uri, sisteme de prevenire a intruziunilor și soluții de securitate a rețelei, oferind o protecție mai completă și o administrare centralizată;

 

• Baza de date extinsă și actualizată în timp real – Umbrella utilizează o bază de date cu informații despre domeniile și subdomeniile malițioase, care este actualizată în timp real, permițând identificarea și blocarea rapidă a amenințărilor;

 

• Funcționalități avansate de raportare și analiză – Umbrella oferă instrumente de raportare și analiză a activităților DNS, care permit organizațiilor să monitorizeze și să investigheze incidentele de securitate într-un mod eficient;

 

• Scalabilitate și flexibilitate – Umbrella poate fi implementat în organizații de diferite dimensiuni și poate fi adaptat în funcție de nevoile specifice ale fiecărei organizații.


Cisco Umbrella este o soluție puternică și versatilă pentru securitatea DNS, care se compară favorabil cu alternativele disponibile pe piață. Cu toate acestea, este important ca organizațiile să evalueze atent nevoile lor specifice și să compare diferitele soluții înainte de a alege cea mai potrivită pentru infrastructura lor IT.

 

Acest articol a abordat subiectul securității DNS și a prezentat Cisco Umbrella ca o soluție puternică și versatilă în acest domeniu. Am analizat și comparat Cisco Umbrella cu alternativele disponibile pe piață, precum Infoblox BloxOne Threat Defense, Webroot DNS Protection, BlueCat DNS Edge și EfficientIP DNS Guardian.

 

Am evidențiat caracteristicile care diferențiază Umbrella de competitorii săi, cum ar fi integrarea cu alte soluții Cisco, baza de date extinsă și actualizată în timp real, funcționalitățile avansate de raportare și analiză, precum și scalabilitatea și flexibilitatea soluției. Astfel, am subliniat importanța evaluării atente a nevoilor specifice ale fiecărei organizații înainte de a alege soluția de securitate DNS potrivită pentru infrastructura lor IT.

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum SAM Romania vă poate ajuta să vă securizați rețeaua cu ajutorul Cisco Umbrella.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

Certificarile echipei CISCO

 

 

CCNA – Implementing and Administering Cisco Solutions

 

CCNP Enterprise – Implementing and Operating Cisco Enterprise Network Core Technologies


CCNP Enterprise – Implementing Cisco Enterprise Advanced Routing and Services


CCNP Enterprise – Implementing Cisco SD-WAN Solutions


CCNP Enterprise – Designing Cisco Enterprise Networks


CCNP Enterprise – Designing Cisco Enterprise Wireless Networks


CCNP Enterprise – Implementing Cisco Enterprise Wireless Networks


CCNP Collaboration – Implementing and Operating Cisco Collaboration Core Technologies


CCNP Collaboration – Implementing Cisco Collaboration Applications


CCNP Collaboration – Implementing Cisco Collaboration Cloud and Edge Solutions


CCNP Data Center – Implementing and Operating Cisco Data Center Core Technologies


CCNP Data Center – Designing Cisco Data Center Infrastructure


CCNP Security – Implementing and Operating Cisco Security Core Technologies


CCNP Security – Securing Networks with Cisco Firepower Next Generation Firewall


CCNP Security – Securing Networks with Cisco Firepower Next-Generation IPS


CCNP Security – Implementing and Configuring Cisco Identity Services Engine


CCNP Security – Securing Email with Cisco Email Security Appliance


CCNP Security – Securing the Web with Cisco Web Security Appliance


CCNP Security – Implementing Secure Solutions with Virtual Private Networks


CCIE – Enterprise Infrastructure


CCIE – Enterprise Wireless


CMNA – Certified Meraki Networking Associate
 

Descoperă gama completa de produse Cisco Umbrella disponibila in magazinul nostru online:

Recomandari: