Oferta noastra include software de la cei mai mari producatori:
Microsoft, Veeam, Sophos, Check Point, SentinelOne, Commvault, Microfocus, F5, Adobe, Acronis, Nutanix, Kaspersky, Solarwinds, Trend Micro, Corel, Bitdefender, Snow, Flexera, Block 64, Lansweeper, Device 42, Ivanti, Eracent, Licneseware, Voquz Lab, Cynet, Cloudera, F-secure, Autodesk.
Instrucțiuni care îi spun unui computer ce trebuie să facă. Software-ul cuprinde întregul set de programe, proceduri și rutine asociate cu funcționarea unui sistem informatic.
Termenul a fost creat pentru a diferenția aceste instrucțiuni de hardware, adică componentele fizice ale unui sistem informatic. Un set de instrucțiuni care direcționează hardware-ul unui computer pentru a efectua o sarcină se numește program sau program software.
Cele două tipuri principale de software sunt software de sistem și software de aplicație. Software-ul de sistem controlează funcționarea internă a computerului, în principal printr-un sistem de operare, și controlează, de asemenea, periferice precum monitoarele, imprimantele și dispozitivele de stocare.
Software-ul de aplicație, prin contrast, direcționează computerul să execute comenzi date de utilizator și se poate spune că include orice program care prelucrează date pentru un utilizator.
Software-ul de aplicație include astfel procesoare de text, foi de calcul, programe de gestionare a bazelor de date, programe de inventar și salarizare și multe alte „aplicații”.
O a treia categorie de software este cea a software-ului de rețea, care coordonează comunicarea între computerele conectate într-o rețea.
Software-ul este de obicei stocat pe un dispozitiv extern de memorie pe termen lung, cum ar fi un hard disk sau un USB stick.
Când programul este în uz, computerul îl citește de pe dispozitivul de stocare și plasează temporar instrucțiunile în memoria cu acces aleatoriu (RAM).
Procesul de stocare și apoi de executare a instrucțiunilor se numește „rularea” sau „executarea”, un program. În schimb, programele și procedurile software care sunt stocate permanent în memoria unui computer folosind o tehnologie de doar citire (ROM) se numesc firmware sau „software hard”.
Fiecare companie folosește software pentru a gestiona procesele de afaceri, a comunica cu angajații, clienții și vânzătorii și pentru nenumărate alte scopuri. În majoritatea cazurilor, produsele software necesită activarea licențelor sau acceptarea „termenilor și condițiilor” înainte ca programele să poată fi descărcate, instalate sau accesate.
Există multe tipuri de licențe software, cu termeni, acorduri de asistență, restricții și costuri diferiți. Utilizatorii trebuie să înțeleagă elementele de bază ale licențelor software, pentru a asigura o înțelegere deplină a responsabilităților și respectarea termenilor și limitărilor legale.
O licență de software este un contract între entitatea care a creat și furnizat o aplicație, codul sursă subiacent sau un produs asociat și utilizatorul final. Licența este un document text conceput pentru a proteja proprietatea intelectuală a dezvoltatorului de software și pentru a limita orice pretenții împotriva acestora care pot apărea din utilizarea acestuia.
O licență de software oferă, de asemenea, definiții obligatorii din punct de vedere juridic pentru distribuirea și utilizarea software-ului. Drepturile utilizatorului final, cum ar fi instalarea, garanțiile și responsabilitățile, sunt adesea specificate în licența de software, inclusiv protecția proprietății intelectuale a dezvoltatorului.
Doresti sa primesti informatii prin email despre noutati, oferte, invitatii la webinarii, traininguri si alte evenimente?
Aboneaza-te la newsletterul nostru.
©2024 SAM Romania. Toate drepturile rezervate.