• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Software Asset Manager
"as a service"

SAM Romania

Gestionati departamentul IT al unei companii ce realizeaza achizitii mari de software Microsoft?

Compania dumneavoastra are un angajat cu norma intreaga care sa-si dedice timpul de lucru administrarii “parcului de licente Microsoft”?!

Acest angajat ar trebui sa aiba cunostinte specifice acestui job si fisa postului sa cuprinda urmatoarele:

Sa fie expert in licentiere Microsoft

Acesta trebuie sa cunoasca modelele de licentiere ale tuturor aplicatiilor Microsoft instalate in companie.

De ce?

Pentru ca licentierea Microsoft nu este simpla sau standardizata.
Fiecare aplicatie Microsoft are reguli proprii de licentiere care se pot schimba de la o versiune la alta a aceleasi aplicatii.

De asemenea un impact major il are si configuratia scenariului tehnic in care este utilizata aplicatia. Particularitatea scenariului poate modifica substantial numarul necesar de licente.

(exemple: scenariile de virtualizare, scenariile de High Availability, scenariile de Disaster Recovery etc.).

Private Advisor as a service - Licentiere Microsoft

Sa detina controlul aplicatiilor Microsoft

Acesta trebuie sa mentina evidenta tuturor aplicatiilor Microsoft. Este foarte important sa cunosca unde este instalata fiecare aplicatie si cine o utilizeaza.

De ce?

- Pentru a calcula numarul de licente Microsoft utilizate si a face un comparativ cu licentele detinute de companie (pe fiecare grupa de produse, pe fiecare versiune etc.).
- Pentru a putea furniza informatii corecte despre stocurile de licente atunci cand se solicita instalarea de noi aplicatii Microsoft de catre angajati.

Acesta va trebui sa verifice fiecare solicitare si va confirma daca exista sau nu licente Microsoft disponibile. In acest fel se pot evita achizitiile inutile sau dublarea licentelelor existente.

De asemenea trebuie sa gestioneze si sa monitorizeze decomisionarea fiecarui dispozitiv din companie pentru a identifica care licente Microsoft pot fi recuperate.
Acestea pot fi reinstalate si alocate unor noi angajati in cazul aplicatiilor desktop sau reinstalate pe noi servere in cazul unor noi masini virtuale.

Sa detina controlul contractelor de licentiere in volum

Pentru fiecare contract de volum Microsoft trebuie pregatita structura de licentiere la Reinnoire sau dupa caz la True-Up.

Acesta trebuie sa cunoasca utilizarea reala a licentelor Microsoft in companie cat si continutul amendamentelor fiecarui contract, plus alti factori care ar putea influenta structura finala de licentiere.

Inventar Microsoft
Private Advisor as a service

Sa aiba experienta necesara pentru a oferi "a second opinion"

In cazul noilor proiecte ce implica licente sau cloud, de regula compania va primi o structura de licentiere din partea revanzatorului de licente Microsoft.

Acesta va trebui sa verifice si sa valideze structura propusa de catre revanzator pentru a se asigura ca va achizitiona numarul corect de licente/cloud Microsoft potivit nevoilor companiei.

Sa tina pasul cu schimbarile frevente ale licentierii Microsoft

Aproape orice versiunea noua de produs lansata pe piata de catre Microsoft vine cu schimbari ale modelului de licentiere.
(exemplu: modificarile frecvente care au loc asupra planurilor Microsoft 365, modificarile frecvente asupra drepturilor de utilizare pentru licentele achizitionate in program CSP etc.)

Orice companie care are un contract de licentiere in volum va fi auditata la un moment dat de catre Microsoft.

 

Daca nu aveti un astfel de angajat, atunci compania dumneavoastra este supralicentiata si arunca banii pe fereastra ori nu este corect licentiata.

Noi putem prelua toate responsabilitatile gestionarii cu succes a licentierii Microsoft.

Putem fi angajatul dumneavoastra cu norma intreaga!

Consultanta Microsoft

SAM ROMANIA
"Your exclusive SAM advisor"

SAM Romania poate fi software asset manager-ul cu norma intreaga, care sa gestioneze cu succes parcul de licente Microsoft.

Veti beneficia de:

Transparenta, Onestitate si Integritate

Garantam ca nu vom partaja cu niciun vendor informatii despre infrastructura companiei dumneavoastra sau modul in care sunt utilizate licentele Microsoft.

Microsoft Audit
Intelligent Software Asset Management

Cele mai bune solutii pentru a elimina cheltuielile inutile cu licentierea Microsoft

O parte din expertii SAM Romania sunt fosti angajati ai celor mai mari parteneri Microsoft (LSP/LAR) si au o vasta experienta in licentiere/ contracte de volum Microsoft.

Experienta noastra ne ajuta sa identificam orice problema de conformitate a licentierii Microsoft si sa va prezentam cele mai bune solutii de remediere.

Va putem oferi variante de optimizare care sa implice achizitii minime de licente sau chiar deloc daca scenariul o permite.

Cele mai bune practici pentru a monitoriza si controla utilizarea licentelor Microsoft

Suntem experti in Software Asset Management si IT Asset Management.

Avem experienta in instalarea, configurarea si administrarea celor mai bune solutii de IT Inventory de pe piata.

De asemenea suntem experti in licentiere Microsoft.

Cumuland toate aceste aptitudini, va garantam ca putem prelua "problema licentierii Microsoft" si dumneavoastra sa beneficiati de peace of mind.

Microsoft Audit
Microsoft Audit

Cea mai buna consultanta in Microsoft Audit

Beneficiind de serviciile noastre proactive, compania dumneavoastra va fi Audit Ready in permanenta.

Avem experienta a zeci de audituri realizate de catre Microsoft si am ajutat companiile auditate sa treaca cu brio peste verificarile "Legal Contract and Compliance - Microsoft Audit" in calitate de avocati tehnici.

In cazul unui eventual audit, va putem ghida pas cu pas pentru a obtine cel mai bun rezultat.

Proiecte de Succes:

Pentru oferta de pret Asteptam mesajul dumneavoastra.