SAM Romania este partener oficial Microsoft si comercializeaza licente Microsoft originale.
Aceaste licente pot fi achizitionate si din magazinul nostru online:
Licente Microsoft: Oricine din industria noastră vă poate spune că licențierea Microsoft nu este simplă. Nu ne este frică să recunoaștem că și noi suntem confuzi uneori. Apoi, mai circula o poveste: “daca pui o intrebare de licentiere catre doi oameni diferiți de la Microsoft, vei primi două răspunsuri diferite la aceeași întrebare”. Ne plac licentele Microsoft, dar, uneori, pur și simplu regulile de licentiere nu ne fac viata ușoara!
Nu știți ce versiune de Office aveți nevoie? Nu sunteti singurul.
Navigarea prin opțiunile de licențiere Microsoft Office nu este ușoară, chiar și pentru profesioniști este uneori dificil.
Puteți cumpăra în continuare o licenta permanenta de Office, dar majoritatea celorlalte licențe sunt bazate pe abonament sau subscriptii grupate sub numele de 365.
Microsoft Office este cea mai folosită suită de editare a documentelor în acest moment. Din păcate, când vine vorba de cumpărarea unei licențe Microsoft pentru suita Office, lucrurile nu sunt atât de simple.
Majoritatea opțiunilor de licențe Microsoft sunt greu de înțeles pe deplin, chiar și de către profesioniști. Nu ajută cu nimic faptul că Microsoft continuă să își redenumească produsele și să facă modificări la planuri, adăugând altele noi, caracteristici șanse și prețuri.
Deci, dacă doriți să aflați mai multe despre tipurile de licențe Microsoft Office, ați ajuns la locul potrivit. Haideti să detaliem:
Nu confundați licențele cu edițiile: licențele vă spun cum puteți utiliza software-ul în mod legal, în timp ce edițiile (sau planurile) sunt caracteristicile disponibile pentru dvs.
Nu se mai comercializeaza licente OEM
Opțiunea OEM (Original Equipment Manufacturer) a dispărut practic pentru Microsoft Office.
Puteți cumpăra în continuare un laptop cu Microsoft Office deja instalat, dar nu mai este OEM. Este fie o licenta (trial) de inercare pentru o perioadă scurta de timp, ceva de genul a 30 de zile, fie un abonament Office 365 valabil pentru o anumită perioadă de timp.
Aceasta înseamnă că va trebui să plătiți pentru a continua să utilizați Office după încheierea perioadei respective. Licenta nu mai este legata de hardware ca o licență OEM obișnuită, ci de un cont Microsoft.
Companiile mari care sunt utilizatorii tipici ai licențelor în volum au mai multe optiuni dispoonibile pentru a activa un număr mare de licențe.
Este puțin confuz faptul că unele mențiuni Office 365 sunt încă prezente pe site-ul Microsoft, dar trebuie să țineți cont de schimbarea numelui. În afară de asta, nu există alte modificări.
Licența clasică de vânzare cu amănuntul este încă în viață pentru Office 2021. Deci, puteți cumpăra în continuare o licență permanenta pentru Office 2021. În prezent, există trei versiuni din care puteți alege, fiecare cu diferite aplicații Office incluse în mod implicit .
Licența Retail Office vă permite să instalați Office pe un singur dispozitiv. Puteți să dezactivați acea copie și să o instalați pe alt dispozitiv atunci când este necesar. Nu puteți rula aceeași licență pe alt computer in acelasi timp, chiar dacă vă conectați cu același cont Microsoft.
Licența de vânzare cu amănuntul (Retail) este legată de hardware, nu de utilizatorul dvs. Microsoft.
De ceva vreme, Microsoft oferă opțiunea de licențiere 365 atât pentru Office, cât și pentru Windows. Este un model bazat pe abonament lunar/anual în care plătiți în funcție de numărul de utilizatori (nivelurile Business și Enterprise) și planul de abonament pe care l-ați ales.
O licență 365 este legată de un utilizator real, nu de hardware-ul pe care îl folosește. Aceasta este schimbarea principală in modelul de licențiere Microsoft.
Aceste planuri includ, de obicei, nu numai aplicațiile Office, ci și spațiu de stocare în cloud, instrumente de analiză și alte bunătăți importante pentru companii. Pe lângă funcții, principala diferență dintre planurile Business și Enterprise este numărul maxim de utilizatori pe care îi puteți licenția. În prezent, planurile de afaceri se opresc la 300 de utilizatori.
Abonamentul Home este rezervat, așa cum era de așteptat, pentru consumatorii obișnuiți care nu au nevoie de nimic din lucrurile avansate, doar Word, Excel, Powerpoint și Outlook.
Programul pentru Educație înseamnă Conturile de achiziționare Academic pentru MPSA, Academic Select License, Select Plus for Academic, Contractul Campus și School sau Open Value Subscription – Education Solutions.
Licența Microsoft suplimentară este licența achiziționată în plus față de (și asociată cu) o Licență eligibilă achiziționată anterior (sau un set de Licențe eligibile). O Licență suplimentară trebuie alocată unui singur Utilizator eligibil (așa cum este definit în Înscrierea Clientului) sau aceluiași Server sau dispozitiv ca Licențele eligibile. Pentru Licențele SL utilizator suplimentare care nu apar individual se aplică termenii licenței aplicabili unei Licențe SL utilizator complete, aferente aceluiași serviciu.
Licență Microsoft CAL suplimentară înseamnă o licență CAL ce trebuie utilizată împreună cu o licență CAL de bază.
Licență Microsoft External Connector suplimentară înseamnă o Licență External Connector ce trebuie utilizată împreună cu o Licență External Connector de bază.
Preplata anuală alocată înseamnă, în cazul în care Clientul alege facturarea anuală, porțiunea din Preplata Azure alocată în fiecare an pe durata Înscrierii.
Contractant extern autorizat înseamnă orice furnizor de servicii terță parte care nu este un Furnizor agreat și care nu utilizează un Furnizor agreat ca Furnizor de centru de date în cadrul serviciului externalizat.
Licenta Microsoft CAL înseamnă licența pentru accesul clienților, care poate fi alocată pe utilizator sau pe dispozitiv, după caz. O licență CAL pentru utilizatori permite accesul pentru un utilizator, de pe orice dispozitiv, la versiunea corespunzătoare a produsului software de tip server sau la versiunile mai vechi ale produsului software de tip server. O licență CAL pentru dispozitive permite accesul pentru orice utilizator, de pe un dispozitiv, la versiunile corespunzătoare ale produsului software de tip server sau la versiunile mai vechi ale produsului software de tip server. Licențele CAL permit accesul la software-ul de server care rulează doar pe serverele licențiate ale clientului.
O suită CAL este o licență CAL echivalentă doar dacă un Client a achiziționat Licența după Data disponibilității produsului server sau dacă respectivul Client avea protecție prin SA activă începând cu Data disponibilității.
Termenii universali de licență se aplică tuturor Produselor software licențiate prin programul de Licențiere de volum Microsoft (cu excepția cazurilor în care se specifică în mod expres alte prevederi în Termenii modelului de licență și/sau în Termenii licenței specifici produsului).
Atât timp cât Clientul respectă contractul de licențiere de volum, are dreptul să utilizeze produsul software după cum se prevede în mod special în Termenii pentru produse. Clientul are nevoie de o Licență pentru fiecare Produs și funcționalitate licențiată separat, utilizate pe un dispozitiv sau de către un utilizator.
Pentru fiecare copie sau Instanță permisă, Clientul are dreptul să creeze, să stocheze, să instaleze, să ruleze sau să acceseze, în locul versiunii licențiate, o copie sau o Instanță a unei versiuni anterioare, a unei versiuni diferite de limbă permisă, a unei versiuni diferite de platformă disponibilă (de exemplu, pe 32 de biți sau pe 64 de biți) sau a unei ediții inferioare permise. Drepturile de utilizare pentru versiunea licențiată continuă să fie valabile. Licențele pentru versiunile anterioare și pentru edițiile inferioare nu satisfac cerințele de licențiere aferente unui Produs.
Produsul software poate să conțină programe sau componente proprietare open source sau care aparțin unor terțe părți, licențiate conform unor termeni separați care sunt prezentați Clientului în timpul instalării sau în fișierul „ThridPartyNotices” (Notificări terță parte) care însoțește software-ul. Produsul software poate să conțină și programe open source ale unor terțe părți, pe care Microsoft, nu terța parte, le acordă sub licență Clientului conform termenilor licenței Microsoft.
Microsoft poate oferi actualizări sau suplimente pentru Produse. Clientul are dreptul să utilizeze actualizările sau suplimentele, codul de prelansare, funcțiile suplimentare și serviciile suplimentare aferente Produselor, în conformitate cu termenii speciali (dacă există) care însoțesc componentele respective. Anumite Produse necesită actualizări automate, conform descrierii din Termenii licenței specifici produsului.
Clientul nu are dreptul (și nu este licențiat în acest sens) să utilizeze Produsele pentru a oferi servicii comerciale de găzduire terțelor părți, să încalce limitările de natură tehnică ale Produselor sau restricțiile din documentația Produsului sau să separe produsul software pentru a fi utilizat în mai multe medii OSE în condițiile existenței unei singure Licențe (chiar dacă respectivele medii OSE se află pe același sistem hardware fizic), cu excepția cazului în care Microsoft permite acest lucru în mod explicit. Drepturile de acces la produsul software de pe orice dispozitiv nu îi conferă Clientului niciun drept de implementare a unor brevete Microsoft sau a altor drepturi de proprietate intelectuală ale Microsoft în dispozitivul respectiv sau în oricare alte produse software sau dispozitive.
Protecția prin SA poate acorda Clientului drepturi suplimentare de utilizare. Aceste drepturi suplimentare încetează odată cu expirarea protecției prin SA aferente Licenței, cu excepția cazului în care se specifică altceva în descrierea beneficiilor.
Clienții pot să utilizeze copiile licențiate ale produselor software pe dispozitive ale căror gestionare și control de zi cu zi sunt asigurate de Contractanți externi autorizați, cu condiția ca respectivele dispozitive să fie și să rămână destinate exclusiv utilizării de către Client.
Clienții cu licențe pe bază de abonament sau Licențe cu Software Assurance activ (inclusiv Licențe CAL) pot utiliza copiile licențiate ale produsului software pe dispozitive, inclusiv Serverele partajate, ale căror management și control de zi cu zi sunt asigurate de Contractanți externi autorizați.
Clienții cu licențe pe bază de abonament sau Licențe cu Software Assurance activ (inclusiv Licențe CAL) își pot accesa copiile licențiate ale produselor software, care sunt furnizate de către un Furnizor de soluții cloud și instalate pe dispozitivele partenerului respectiv.
Cu excepția cazurilor permise în mod expres în acest document sau în alte prevederi din Termenii privind Produsul, Clientul nu are dreptul să utilizeze ori să acceseze produse software pe dispozitive aflate sub gestionarea sau controlul unei terțe părți. Clientului îi revine răspunderea îndeplinirii tuturor obligațiilor din cadrul contractului de licențiere în volum, indiferent de locația fizică a echipamentului hardware pe care sunt utilizate produsele software.
Înainte de a utiliza produsul software în baza unei Licențe, Clientul trebuie să aloce Licența respectivă unui dispozitiv sau unui utilizator, după caz. Clientul are dreptul să realoce o Licență altui dispozitiv sau altui utilizator, dar nu mai devreme de 90 de zile de la ultima realocare a aceleiași Licențe, cu excepția cazului în care realocarea este cauzată de (i) defectarea permanentă sau pierderea hardware-ului, (ii) încetarea statutului de angajat al utilizatorului sau a contractului acestuia sau (iii) realocarea temporară a licențelor CAL, a Licențelor de management client și a licențelor SL utilizator sau dispozitiv pentru acoperirea absenței unui utilizator sau a indisponibilității unui dispozitiv defectat. Clientul trebuie să elimine software-ul sau să blocheze accesul de pe vechiul dispozitiv sau accesul utilizatorului anterior. Protecția prin SA și toate Licențele acordate sau achiziționate în legătură cu protecția prin SA pot fi realocate doar împreună cu Licența eligibilă de bază.
Simplu spus, software-ul de licențiere în volum face mai ușoară și mai accesibilă rularea software-ului pe mai multe computere într-o singură organizație de licențiere. Prin achiziționarea de licențe software prin programele de licențiere în volum Microsoft, plătiți numai pentru licența software.
Există trei suite O365 principale: Business, Enterprise și frontline workers. În cadrul Business Suite, sunt disponibile 3 planuri: Basic, Standard și Premium. Planul Standard nu include un client Office, dar are e-mail și Yammer. Premium oferă analize avansate și securitate.
Administratorii și utilizatorii nu mai au acces la serviciile sau la aplicațiile Office care vin odată cu abonamentul. Toate datele clienților, de la datele utilizatorului la documente și e-mail, sunt șterse definitiv și nu pot fi recuperate. În acest moment, nu puteți reactiva abonamentul.
Aplicație HPC în cluster înseamnă o aplicație de calcul de înaltă performanță, care rezolvă, în paralel, probleme de calcul complexe sau un set de probleme de calcul strâns legate. Aplicațiile HPC în cluster împart o problemă de calcul complexă într-un set de lucrări și activități coordonate de o caracteristică de planificare a activităților, cum ar fi cea furnizată de Microsoft HPC Pack sau middleware HPC similar, care le distribuie în paralel pe unul sau mai multe computere care funcționează în cadrul unui cluster HPC.
Clientul utilizează cheia de produs adecvată furnizată de Microsoft pentru activarea și validarea Produsului software care este instalat de către Client. Dreptul Clientului de a utiliza produsul software după perioada specificată în cadrul Produsului software poate fi limitat, cu excepția cazului în care produsul este activat. Clientul nu este licențiat să continue utilizarea produsului software dacă nu a reușit să-l activeze. Fiecare dispozitiv care nu a fost activat prin Key Management Service (KMS) trebuie să utilizeze activarea prin Multiple Activation Key (MAK) sau Activarea bazată pe Azure AD. Clientul nu are dreptul să împiedice activarea sau validarea.
©2024 SAM Romania. Toate drepturile rezervate.