• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Licenta Windows Server 2022 – Device CAL

Cumparati licenta Windows Server 2022 – Device CAL.

 

SAM Romania este partener oficial Microsoft.

windows server 2022-device cal
Microsoft Romania - Windows Server Device CAL

Reguli licentiere:

 

Pentru a accesa un server licentiat cu Windows Server sunt necesare licente Microsoft Windows Server CAL (licente de acces).

 

Licentele CAL pot fi atribuite utilizatorilor sau dispozitivelor care acceseaza serverul.

 

 

Licenta Windows Server Device CAL

 

Aceasta este licenta de acces pentru dispozitive.

 

1. O licenta CAL atribuita unui dispozitiv (unui calculator, unei tablete, unui telefon) permite accesul celui/celor care utilizeaza acel dispozitiv la serverul licentiat.

 

2. Licenta CAL trebuie sa fie de aceeasi versiune cu licenta de Microsoft Windows Server sau o versiune superioara.

 

3. O licenta Device CAL este necesara pentru fiecare dispozitiv care acceseaza serverul licentiat, indiferent de numarul de utilizatori care folosesc acel dispozitiv pentru a accesa serverul. Astfel un numar nelimitat de utilizatori se pot conecta la serverul licentiat de pe un singur dispozitiv.

 

Daca aveti mai multe dispozitive decat utilizatori in companie, cel mai bine este sa achizitionati licente CAL pentru utilizatori – si invers – daca aveti mai multi utilizatori decat dispozitive, este mai bine sa achizitionati licente CAL pentru dispozitive. In plus, daca aveți utilizatori sau dispozitive care trebuie sa acceseze serverul licentiat de la distanta (remote), atunci sunt necesare licențe CAL RDS in plus fata de licentele CAL locale.

 

O licenta CAL atribuita unui dispozitiv (unui calculator, unei tablete, unui telefon) permite accesul celui/celor care utilizeaza acel dispozitiv la serverul licentiat. Licenta Microsoft Windows Server 2022 – Device CAL trebuie sa fie de aceeasi versiune cu licenta de Windows Server sau o versiune superioara.

 

O licenta Windows Server – Device CAL este necesara pentru fiecare dispozitiv care acceseaza serverul licentiat, indiferent de numarul de utilizatori care folosesc acel dispozitiv pentru a accesa serverul. Astfel un numar nelimitat de utilizatori se pot conecta la serverul licentiat de pe un singur dispozitiv.

 

Daca aveti mai multe dispozitive decat utilizatori in companie, cel mai bine este sa achizitionati licente CAL pentru utilizatori – si invers – daca aveti mai multi utilizatori decat dispozitive, este mai bine sa achizitionati licente CAL pentru dispozitive. In plus, daca aveți utilizatori sau dispozitive care trebuie sa acceseze serverul licentiat de la distanta (remote), atunci sunt necesare licențe CAL RDS in plus fata de licentele CAL locale.

 


Cum se poate achizitiona licenta Windows Server 2022 Device CAL?

 

Licenta CAL se poate achizitiona sub forma de:

 

Licenta perpetua

 

• aceasta nu expira niciodata

• se achizitioneaza fara Software Assurance (SA).

 

Subscriptie

 

• Subscriptiile Device CAL se pot achizitiona cu valabilitate de 1 sau 3 ani.

• Plata subscriptiei de 3 ani plata se poate face in avans sau in rate anuale.

• Exista posibilitatea de reinnoire a subscriptiilor dupa expirarea perioadei de valabilitate.

 

 

Nota din Termeni si conditii pentru Windows Server Device CAL:

 

O licență CAL pentru dispozitive permite accesul pentru orice utilizator, de pe un dispozitiv, la versiunile corespunzătoare ale produsului software de tip server sau la versiunile mai vechi ale produsului software de tip server. Licențele CAL permit accesul la software-ul de server care rulează doar pe serverele cu licență ale clientului.

 

SAM Romania este partener oficial Microsoft CSP autorizat sa comercializeze si licente Windows Server Standard.

Frequently Asked Questions

Licențele CAL pentru dispozitive sunt ideale pentru clienții cu mai mulți utilizatori ce lucreaza pe un singur dispozitiv, cum ar fi lucrătorii în schimburi. O licenta CAL de utilizator este o licență pentru fiecare utilizator numit pentru a accesa un server (de pe orice dispozitiv), indiferent de numărul de dispozitive pe care le utilizează.

Da si Nu. Sunt licente Windows Server CAL perpetue care nu expira niciodata, insa sunt si licente cumparate in contracte de volum care expira.

Depinde de editia sistemului de operare utilizat pe masinile virtuale. Windows Server Ediția Standard utilizează licențiere per core și necesită suplimentar licente CAL. Ediția Essentials folosește o licență pe server și nu sunt necesare licențe CAL.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Aceasta licenta poate fi achizitionata si din magazinul nostru online:

Vizualizati lista completa de licente:

Alte recomandari: