• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Licente VMware

SAM Romania este partener oficial VMware si comercializeaza licente VMware originale.

 
Partener VMware Romania

Licente VMware vSphere

Licente VMware Vcenter Server

Licente VMware Workstation

VMware reprezintă un lider global în soluțiile de virtualizare în cloud și infrastructură care permit organizațiilor de toate dimensiunile să triumfe în era digitalizării. Pentru a putea utiliza la maxim potențialul acestor soluții, aveți nevoie de licențe VMware.

 


Descriere licente VMware Workstation


VMware Workstation este un produs software destinat îndeosebi profesioniștilor IT. Permite rularea simultană a mai multor sisteme de operare pe același calculator, fără a necesita partiționarea hard-disk-ului sau rebootarea sistemului.

 

O licență VMware Workstation îți permite să experimentezi diverse scenario-uri și aplicații într-un mediu de testare sigur și izolat. De asemenea, facilitează dezvoltarea, testarea, demonstrațiile și implementarea de software în orice dispozitiv, platformă sau cloud.
Licentele VMware Workstation oferă o gamă largă de funcționalități avansate, care îți permit să gestionezi eficient mașinile virtuale și să optimizezi performanța acestora. Poți crea și configura mașini virtuale personalizate, adaptate nevoilor tale specifice. De asemenea, poți clona și partaja mașinile virtuale cu colegii sau clienții tăi, pentru a facilita colaborarea și a asigura consistența în mediul de lucru.

 

Prin intermediul licențelor VMware Workstation, beneficiezi de suport tehnic de înaltă calitate, asigurându-ți că vei avea mereu acces la cele mai recente actualizări și patch-uri de securitate. Echipa de suport VMware este mereu disponibilă pentru a răspunde întrebărilor tale și a te ajuta în rezolvarea oricăror probleme întâmpinate în utilizarea produsului.
Un alt avantaj al licențelor VMware Workstation este posibilitatea de a crea și rula mașini virtuale pe servere remote, prin intermediul funcționalității VMware vSphere. Aceasta îți permite să profiți de puterea și scalabilitatea serverelor fizice, în timp ce beneficiezi de flexibilitatea și portabilitatea mașinilor virtuale.

 

Indiferent dacă ești un profesionist IT, un dezvoltator de software sau un utilizator pasionat de tehnologie, licențele VMware Workstation îți oferă o soluție completă și eficientă pentru gestionarea și utilizarea mașinilor virtuale.

Cu ajutorul acestei licențe, vei putea să-ți maximizezi productivitatea și să explorezi noi posibilități în domeniul IT.

Licente VMware

Descriere licente VMware ESXi


VMware ESXi este principalul produs de nivel enterprise de la VMware. Este un hypervisor de nivel 1 care permite virtualizarea fizică a serverelor.
Pentru a rula VMware ESXi, este necesară achiziționarea unei licențe. Aceasta oferă acces la o gamă largă de funcționalități, inclusiv clusterizare, migrarea virtuală live (vMotion), rulare în sistem Fault Tolerance, etc. ESXi este de asemenea utilizat în centrele de date și este considerat a fi coloana vertebrală a soluțiilor de cloud enterprise.

 

Licențele VMware ESXi oferă suport tehnic și actualizări periodice pentru a asigura funcționalitatea și securitatea optimă a sistemului. De asemenea, utilizatorii licențiați beneficiază de acces la comunitatea VMware, unde pot obține suport suplimentar și pot împărtăși experiențe cu alți profesioniști din domeniu.
O altă caracteristică interesantă a licenței VMware ESXi este posibilitatea de a crea și administra multiple mașini virtuale pe un singur server fizic. Aceasta permite optimizarea resurselor hardware și creșterea eficienței operaționale. De asemenea, VMware ESXi oferă opțiuni avansate de management al stocării, permițând utilizatorilor să configureze și să gestioneze stocarea virtuală într-un mod flexibil și eficient.

 

Pe lângă funcționalitățile de bază, licențele VMware ESXi oferă și caracteristici avansate de securitate, cum ar fi izolarea și criptarea datelor, controlul accesului și monitorizarea activității virtualelor. Aceste măsuri de securitate sunt esențiale într-un mediu de afaceri, unde protejarea informațiilor sensibile și prevenirea accesului neautorizat sunt prioritare.

 

Pentru a se asigura că utilizatorii beneficiază de toate avantajele oferite de licențe VMware ESXi, compania oferă și training și certificări pentru profesioniștii care doresc să devină experți în virtualizare și administrarea sistemelor VMware. Aceste certificări atestă competența tehnică și cunoștințele avansate ale posesorului și pot contribui la avansarea în carieră și la creșterea oportunităților profesionale.

 

Licența VMware ESXi este esențială pentru a beneficia de toate funcționalitățile și avantajele oferite de acesta. Este o investiție valoroasă pentru companii de orice mărime, indiferent de industrie, care doresc să optimizeze infrastructura IT, să reducă costurile și să crească eficiența operațională. Cu o licență VMware ESXi, utilizatorii pot beneficia de virtualizarea avansată, securitatea sporită și managementul eficient al resurselor, toate într-un singur pachet complet și integrat.

 


Informatii licente VMware Vsphere


VMware vSphere este o suită de software centrată pe virtualizare, care include ESXi. vSphere permite managerierea centralizată a tuturor dispozitivelor virtuale dintr-o rețea și oferă o serie de funcții avansate, precum High Availability, Fault Tolerance și vMotion.
Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este necesară achiziționarea unei licențe VMware vSphere. Aceasta permite mai mult decât simpla virtualizare, oferind posibilitatea de a crea și gestiona cu ușurință întreaga infrastructură a unui centru de date.

 

Licențele VMware vSphere oferă acces la funcții avansate precum Distributed Resource Scheduler (DRS), care optimizează automat resursele disponibile în cadrul clusterelor de servere. Astfel, se asigură o distribuție echitabilă a sarcinii de lucru și se maximizează eficiența utilizării resurselor hardware


O altă caracteristică importantă a licențelor VMware vSphere este posibilitatea de a utiliza funcționalități de stocare avansate, cum ar fi VMware vSAN. Aceasta permite crearea unui spațiu de stocare virtualizat, bazat pe discuri fizice din servere, eliminând astfel necesitatea unui sistem de stocare dedicat. Astfel, se reduc costurile și se simplifică gestionarea infrastructurii de stocare.

Licențe VMware vSphere oferă posibilitatea de a implementa funcții de securitate avansate, cum ar fi VMware NSX. Aceasta permite crearea unui firewall virtualizat, care protejează rețeaua virtuală împotriva amenințărilor externe. Prin implementarea NSX, se asigură o securitate sporită a infrastructurii virtuale și se reduc riscurile de atac cibernetic.

 

Pentru a profita de toate aceste funcționalități avansate, este important să alegeți licența potrivită pentru nevoile dvs. VMware vSphere este disponibil în mai multe ediții, de la ediția Essentials, potrivită pentru afacerile mici, până la ediția Enterprise Plus, care oferă funcționalități complete și suport pentru cele mai mari și complexe centre de date.

l

vmware licente vsphere

Tipuri de licențe VMware


Există mai multe tipuri de licențe VMware, fiecare cu caracteristicile și avantajele sale proprii. Licențele pot varia în funcție de numărul de procesoare, de nuclee de procesor suportate, de funcționalități sau de perioada de valabilitate.
Pentru VMware Workstation și VMware Fusion (versiunea pentru Mac a Workstation), este necesară achiziționarea unei licențe pentru fiecare utilizator. Pe de altă parte, pentru vSphere și ESXi, licențele sunt vândute în funcție de numărul de procesoare fizice ale serverului.

 

Există și alte tipuri de licențe VMware care pot fi potrivite pentru nevoile specifice ale diferitelor companii și utilizatori. De exemplu, licențele VMware vCenter Server oferă funcționalități avansate de management și monitorizare a infrastructurii virtuale. Aceste licențe permit administrarea mai eficientă a resurselor și oferă o mai bună vizibilitate asupra mediului virtual.

 

VMware oferă și licențe pentru produsele sale de securitate, cum ar fi VMware Carbon Black și VMware NSX. Aceste licențe permit protecția și securizarea infrastructurii virtuale împotriva amenințărilor cibernetice și asigură implementarea unor politici de securitate solide.

 

Pentru alegerea licenței potrivite, este important să se evalueze cu atenție nevoile și cerințele organizației sau utilizatorului. De asemenea, este recomandat să se consulte cu un specialist în domeniu pentru a obține sfaturi și recomandări personalizate.

 

Licențele VMware oferă o gamă variată de opțiuni pentru a satisface nevoile utilizatorilor din diferite domenii și industrii. Indiferent de tipul de licență ales, VMware rămâne lider în domeniul virtualizării și oferă soluții inovatoare și performante pentru gestionarea și protejarea infrastructurii IT.

 

 

Cum alegem licențe VMWare potrivite?


Alegerea licenței VMware potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv necesitățile afacerii tale, dimensiunile infrastructurii IT și bugetul disponibil.

 

Unul dintre primii pași în alegerea licenței potrivite este înțelegerea nevoilor afacerii tale și identificarea soluțiilor VMware care pot satisface acele nevoi. Este esențial să consultați un expert sau un partener VMware de încredere pentru a vă ajuta în acest proces.
Pentru a face o alegere informată, trebuie să evaluați următoarele aspecte:

 

– Nevoile afacerii: Este important să identificați ce funcționalități și caracteristici sunt necesare pentru a susține operațiunile afacerii dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți nevoie de virtualizare avansată și management eficient al resurselor, poate fi necesare licențe VMware de nivel superior.

 

– Dimensiunea infrastructurii IT: Cantitatea de echipamente și servere pe care le dețineți va influența tipul de licență VMware de care aveți nevoie. Licențele VMware pot varia în funcție de capacitatea și scalabilitatea lor, astfel încât să puteți alege cea mai potrivită pentru dimensiunea infrastructurii dumneavoastră.

 

– Bugetul disponibil: Licențele VMware pot avea prețuri diferite, în funcție de nivelul de funcționalitate și de suport inclus. Este important să vă stabiliți un buget clar înainte de a începe procesul de selecție și să căutați soluții care se încadrează în acest buget.

 

Ar trebui să luați în considerare și alte aspecte, cum ar fi:

 

– Compatibilitatea hardware: Asigurați-vă că licența VMware pe care o alegeți este compatibilă cu hardware-ul existent și cu alte soluții software pe care le utilizați în infrastructura dvs. IT.
– Opțiuni de suport: Verificați ce opțiuni de suport și întreținere sunt disponibile odată cu achiziționarea licenței VMware. Asigurați-vă că veți avea acces la asistență tehnică și actualizări de securitate în caz de probleme sau vulnerabilități.
– Planuri de viitor: Luați în considerare evoluția afacerii dumneavoastră și planurile de extindere a infrastructurii IT. Asigurați-vă că licența VMware pe care o alegeți poate susține nevoile viitoare și poate fi scalată în mod flexibil.

 

Alegerea licenței VMware potrivite este un proces complex, care necesită o evaluare atentă a nevoilor și resurselor afacerii dumneavoastră. Consultați un specialist VMware pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere pentru infrastructura dvs. IT.

Schimbări de licențiere VMware


VMware aduce în mod regulat schimbări în politica lor de licențiere pentru a satisface cerințele în continuă evoluție ale clienților și pentru a rămâne la curent cu tendințele industriei. De exemplu, în ultimii ani, VMware a făcut o tranziție graduală către un model de licențiere bazat pe procesoare cu o singură instanță.

 

Aceste schimbări pot avea un impact semnificativ asupra costurilor și planificării infrastructurii, de aceea este important să rămânem cu ochii pe anunțurile VMware și să ne adaptăm strategiile de licențiere în consecință.

 

VMware a introdus și alte modificări în politica lor de licențiere, pentru a răspunde nevoilor și cerințelor clienților lor. De exemplu, au implementat recent un nou model de licențiere flexibil, care permite clienților să își ajusteze licențele în funcție de nevoile lor în schimbare. Acest nou model le oferă clienților posibilitatea de a economisi bani și de a optimiza utilizarea resurselor.

 

VMware a dezvoltat și un program de licențiere special pentru organizațiile non-profit, care le permite acestora să beneficieze de produsele și serviciile VMware la prețuri reduse sau chiar gratuite. Această inițiativă are ca scop să sprijine organizațiile non-profit în misiunea lor de a oferi servicii și ajutor comunității, fără a fi împiedicate de costurile ridicate ale licențelor software.

 

Pe lângă aceste schimbări în politica de licențiere, VMware a investit și în dezvoltarea de noi tehnologii și produse care să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale clienților. De exemplu, au lansat recent o platformă de gestionare a infrastructurii virtuale, care oferă clienților o vedere de ansamblu asupra întregii infrastructuri și le permite să o optimizeze și să o controleze mai eficient.

 

Schimbările de licențiere VMware reflectă angajamentul lor de a rămâne în pas cu cerințele clienților și cu evoluția tehnologică. Este important ca utilizatorii să fie la curent cu aceste schimbări și să își adapteze strategiile de licențiere în consecință, pentru a beneficia de cele mai bune soluții și pentru a optimiza costurile și resursele lor.

Frequently Asked Questions


Există trei tipuri de licențe: licență de probă, licență perpetuă și licență de abonament.

 VMware ESXi este gratuit, care este produsul hypervisor de la VMware, la fel și VMware player pe care îl puteți folosi pentru a rula mașini virtuale pe desktop-ul Windows sau Linux.

Alte produse VMware oferă o perioadă de încercare gratuită de 60 de zile

Unele dintre produsele esențiale VMware și modelele lor de licențiere includ: vSphere:

Aceasta este platforma emblematică de virtualizare a serverului VMware. Licențele vSphere sunt vândute de obicei pe bază de procesor, fiecare licență acoperind până la 32 de nuclee într-un singur procesor.

Workstation Pro necesită o licență plătită pentru utilizare, care poate fi achiziționată de pe store.vmware.com sau de la parteneri.

Licențele Workstation Pro sunt disponibile pentru uz personal pe până la 3 dispozitive pe care le dețineți sau le controlați. Workstation Pro poate fi licențiat pentru utilizare corporativă și necesită o licență pentru fiecare dispozitiv.

VMware oferă un model de abonament simplu și flexibil pentru vSphere+.

Puteți fie să achiziționați un abonament nou, fie să faceți upgrade la licențele existente la abonament.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

Recomandari:

Viuzalizati toate produsele din categoria