• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Licenta Windows Server 2022 Standard

Licenta Windows Server 2022 Standard la cel mai bun pret.

 

SAM Romania este partener oficial Microsoft.

Windows Server 2022 Standard
Microsoft Romania - Windows Server Device CAL

Reguli licentiere:

 

Windows Server 2022 Standard este un sistem de operare recomandat pentru firme.

 

 

Cum se poate achizitiona licenta Windows Server 2022 Standard?

 

Licenta Microsoft Windows Server 2022 Standard se poate achizitiona sub forma de:

 

Licenta perpetua

 

• aceasta nu expira niciodata

• se achizitioneaza fara Software Assurance (SA).

 

 

Subscriptie

 

• Subscriptiile Windows Server se pot achizitiona cu valabilitate de 1 sau 3 ani.

• Plata subscriptiei de 3 ani plata se poate face in avans sau in rate anuale.

 

• Exista posibilitatea de reinnoire a subscriptiilor dupa expirarea perioadei de valabilitate.

 

 

Marele avantaj al subscriptiilor Windows Server Standard este acela ca includ beneficii similare cu cele incluse in Software Assurance (SA):

 

1. Azure Hybrid Benefit (ofera dreptul de a utiliza licentele Windows Server Standard pentru masinile virtuale din Azure)

 

2. Disaster Recovery Rights

 

3. Semi-annual channel release

 

4. Upgrade rights – Subscriptiile Windows Server 2022 Standard permit dreptul de a utiliza orice versiune noua care este lansata in perioada de valabilitate a acestora.

 

  

 

Ce alte avantaje ofera subscriptiile Windows Server?


• Se poate achizitiona chiar si o singura subscriptie (ce acopera 8 nuclee fizice), neexistand o limita minina impusa.
• Licentele pot fi utilizate on-prem sau in Azure (nu pot fi folosite simultan).

 

 

Licentiere Windows Server

 

Cum se licentiaza Microsoft Windows Server Standard?


Microsoft Windows Server 2022 Standard se licentiaza dupa modelul: per Core + CAL.


Acest model de licentiere Microsoft este o combinatie intre licentierea tuturor nucleelor fizice disponibile pe server si licentele de acces (CAL) pentru utilizatorii sau dispozitivele care accesează serverul (user CAL/ device CAL).

 

Care sunt conditiile de licentiere?

 
Numarul necesar de licențe este egal cu numarul de nuclee fizice disponibile pe serverul care se doreste a fi licentiat (denumit si “server licentiat”).
 
Conditiile obligatorii sunt ca:
• pentru fiecare procesor fizic de pe serverul licentiat, sa se achizitioneze minimum 8 licente (chiar daca procesorul are mai putine nuclee fizice disponibile).
• pentru serverul licentiat sa se achizitioneze un numar minimum de 16 licente.
 
 

Cum se licentiaza Windows Server Standard 2022 in mediul virtual?


Licenta Microsoft Windows Server 2022 Standard permite utilizarea a maxim 2 medii OSE pe acelasi server licentiat (OSE = operating system environment).
Conditia obligatorie fiind ca toate nuceleele fizice ale serverului sa fie licentiate.


Astfel se permite instalarea unei instante de Windows Server pe masina fizica (mediu OSE fizic) si a unei instante pe o masina virtuala (mediu OSE virtual).


Exista si posibilitatea de a utiliza 2 masini virtuale cu instante de Windows Server (2 medii OSE virtuale) plus o instanta pe serverul fizic licentiat (mediu OSE fizic). Conditia este ca instanta de pe serverul fizic licentiat sa fie utilizata strict pentru a gazdui si gestiona cele 2 masini virtuale.

 

Se pot utiliza mai mult de doua masini virtuale pe un server fizic licentiat cu Windows Server Standard?

 


Da. Pentru fiecare doua masini virtuale suplimentare, este necesara licentierea din nou a tuturor nuceelor fizice disponibile pe serverul licentiat.


Practic, daca pentru serverul fizic licentiat sunt necesare 16 licente, ca sa primesti dreptul de utilizare a 2 masini virtuale, atunci sunt necesare 32 licente pentru a primi dreptul de utilizare a 4 masini virtuale.

 

Pentru utilizarea unui numar nelimitat de masini virtuale este recomandata licenta Windows Server 2022 Datacenter.


Atentie! Intotdeauna se licentiaza serverul fizic, nu masinile virtuale.
Se iau in calcul DOAR numarul de nuclee fizice ale serverului, insa numarul masinilor virtuale care se doresc a fi gazduite pe server influenteaza numarul total necesar de licente.

 

Exemplu de calcul licentiere:

Licenta Windows Server 2022

Pentru serverele A, C si E chiar daca acestea utilizeaza procesoare cu 4 nuclee fizice, s-a aplicat conditia obligatorie: “ca pentru fiecare procesor fizic de pe serverul licentiat, sa se achizitioneze minimum 8 licente (chiar daca procesorul are mai putine nuclee fizice disponibile)”.

 

License Mobility

 

Licenta Windows Server 2022 Standard nu beneficiaza de License Mobility.

 

Astfel, licentele alocate unui server pot fi alocate unui alt server, insa nu pot fi realocate inapoi serverului intial mai devreme de 90 de zile.

 

 

Nota din Termeni si Conditii de licentiere pentru Windows Server 2022:

 

 

Clientul poate utiliza software-ul de server pe un Server licențiat, cu condiția să se achiziționeze suficiente licențe de Server, conform descrierii de mai jos:

 

Numărul de Licențe necesare este egal cu numărul de Nuclee fizice de pe Serverul licențiat, cu condiția să fie minimum 8 Licențe pe fiecare Procesor fizic și cel puțin 16 Licențe pe fiecare Server.

 

Windows Server Standard:

 

Ediția de Licență standard permite utilizarea produsului software de tip server pentru gestionarea a până la două medii OSE pe Serverul licențiat.
Ediția Standard permite utilizarea unei Instanțe în execuție a software-ului de server în mediul OSE fizic de pe Serverul licențiat (în plus față de două medii OSE Virtuale), dacă mediul OSE fizic este utilizat doar pentru găzduirea și gestionarea mediilor OSE Virtuale.
Clientul poate atribui Licențele ediției Standard suplimentare Serverului licențiat în conformitate cu punctul 2 de mai sus și poate utiliza produsul software de server în două medii OSE suplimentare pe Serverul licențiat.
Atât timp cât numărul total de Licențe și de Nuclee fizice rămâne același, se permite realocarea Licenței de fiecare dată când Clientul repartiționează un element hardware.
Ca alternativă unică la alocarea licențelor CAL de bază pentru utilizator sau pentru dispozitiv, o serie de licențe CAL de bază pot fi dedicate unei Instanțe a produsului software de tip server pe un singur Server (per mod de server) pentru a permite aceluiași număr de utilizatori sau dispozitive să acceseze simultan Instanța respectivă..

 

 

SAM Romania este partener oficial Microsoft Romania.

Frequently Asked Questions

Microsoft a proiectat Windows Server 2022 Standard pentru mașini fizice si pentru medii IT care folosesc virtualizarea la minim.

Essentials, Standard, Datacenter, and Datacenter Azure Edition

Da. Instalarea Desktop Experience (Graphical User Interface) aduce o experienta similară unui sistem de operare Windows obișnuit, facilitând gestionarea mai usoara a serverului.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

 

Aceasta licenta poate fi achizitionata si din magazinul nostru online:

Verifica lista completa de licente:

Alte recomandari: