De ce un switch Cisco POE 48 port-uri? Pe măsură ce tehnologia avansează, numărul și varietatea componentelor pentru o rețea de telecomunicații eficientă se schimbă, de asemenea. O componentă care va fi critică pentru buna funcționare a oricărei rețele este switch-ul de rețea. Există două tipuri principale de comutatoare din care să alegeți – un switch de rețea obișnuit sau un switch Power over Ethernet (PoE).
În mod tradițional, atunci când un dispozitiv este conectat la o rețea, necesită două intrări: un cablu de alimentare și un cablu de rețea. PoE este o tehnologie care permite unui cablu Ethernet să transporte energie electrică.
Într-o rețea PoE, echipamentul de alimentare poate furniza energie și poate transmite date către dispozitivele din rețea. Toate acestea se realizează printr-un singur cablu PoE.
Tehnicile de transmitere a energiei electrice prin cabluri Ethernet au fost standardizate de grupul de lucru Ethernet IEEE 802.3. Aceste standarde PoE includ patru categorii, fiecare cu un buget de putere diferit pentru dispozitivele care îndeplinesc acel tip standard.
PoE oferă valoare dispozitivelor și rețelelor care necesită energie, dar implică și transmiterea de date. Numărul de dispozitive controlate de la distanță și care necesită date crește exponențial pe măsură ce companiile profită de IoT.
Această extindere rapidă a dispozitivelor conectate la rețea nu va face decât să crească importanța tehnologiei PoE pentru majoritatea infrastructurilor de rețea.
În timp ce PoE are numeroase aplicații, cele mai comune trei domenii de implementare sunt în prezent:
VoIP Phones: Telefoanele VoIP sunt dispozitivele PoE originale, PoE permițând o singură conexiune la priza de perete și posibilitatea de oprire de la distanță.
IP Cameras: Tehnologia camerelor de securitate evoluează constant, iar o îmbunătățire este utilizarea PoE, permițând o implementare rapidă și o repoziționare simplă.
Wireless: Multe puncte de acces wireless sunt compatibile PoE, permițând poziționarea de la distanță. Cititoarele RFID sunt adesea compatibile cu PoE, ceea ce permite o relocare ușoară.
Diferențele principale dintre switch-urile PoE și switch-urile obișnuite se referă la accesibilitatea PoE.
Un switch obișnuit care nu are POE , nu poate furniza energie prin Ethernet.
Când decideți care switch va servi cel mai bine infrastructurii dvs. de rețea, ar trebui să luați în considerare beneficiile și limitările dispozitivelor PoE pentru rețeaua dvs.
Costuri reduse. PoE elimină nevoia de a rula cabluri de alimentare suplimentare la dispozitive, economisind costurile pentru cablurile de alimentare, prizele de alimentare și echipamentele de infrastructură necesare pentru instalarea electrică. Cablurile Ethernet costă mai puțin și sunt adesea deja instalate în clădiri. Dacă nu este deja instalată, instalarea la distanță costă mai puțin decât fibra, deoarece nu este nevoie de electrician.
Adaptabilitate. Dispozitivele alimentate cu PoE pot fi mutate cu ușurință în locații fără prize de curent. Acest lucru permite ca dispozitivele să fie plasate în locații greu accesibile sau în alte locuri mai puțin apropiate de o sursă de alimentare. Un exemplu în acest sens sunt camerele de securitate, deoarece prizele de curent sunt rareori disponibile deasupra tavanelor.
Maximizați resursele de energie. Un switch PoE poate detecta automat consumul de energie al dispozitivelor alimentate PoE și poate furniza doar cantitatea necesară de energie. Această capacitate de a aloca energie minimizează risipa de energie și ajută companiile să economisească bani.
Future proof. Spațiul IoT este în plină expansiune. Încorporarea comutatoarelor PoE în infrastructura dvs. de rețea vă asigură că este capabilă să suporte numărul tot mai mare de dispozitive optimizate pentru a utiliza această tehnologie.
Alegerea este într-adevăr destul de simplă în opinia noastră. Un switch cu management este întotdeauna mai bun.
De ce? Caracteristici de securitate pentru început. Acestea permit administratorilor vizibilitate și control. Dar beneficiile nu se opresc aici.
Switch-urile cu management oferă, de asemenea, posibilitatea de a programa fiecare port individual, ceea ce poate economisi energie și poate menține rețeaua să funcționeze la eficiență maximă.
Un switch Cisco POE 48 port-uri cu management poate extinde serios flexibilitatea pe rază lungă a rețelei dvs. și se poate adapta la prioritățile în schimbare.
Pe măsură ce organizația dvs. crește, nevoile dvs. de afaceri vor continua să evolueze. A avea un dispozitiv care poate răspunde la forma dinamică a operațiunii dumneavoastră este o investiție bună.
Switch-urile cu management și cele fara management pot menține stabilitatea prin ceea ce este cunoscut sub numele de protocolul Spanning Tree (STP). Dacă un dispozitiv eșuează la unul dintre switch-urile conectate, acest protocol împiedică rețeaua să caute la nesfârșit dispozitivul „pierdut”.
Această caracteristică funcționează la fel, atat pentru switch-urile cu management, cat si pentru cele fara management deopotrivă.
Dar switch-urile cu management avansează datorită controalelor lor administrative avansate. Administratorii de rețea pot programa fiecare port în mod specific pentru a opri sau a solicita informații suplimentare despre natura oricăror defecțiuni ale dispozitivului.
Administratorii IT au posibilitatea de a închide porturile nedorite. Ele pot conecta mai multe linii între 2 switch-uri sau dispozitive și pot trata această conexiune multiplă ca un circuit mai larg, cu lățime de bandă mai mare.
Switch-urile cu management permit administratorilor să securizeze diferite departamente ale firmei, controlând modul în care dispozitivele conectate la anumite porturi comunică în rețele.
Capacitatea de a limita comunicarea între porturi poate ajuta la limitarea răspândirii unui hack sau a unei breșe. Aceasta înseamnă că datele dumneavoastră interne sensibile sunt mai sigure. Dacă nu erați deja convins, switch-urile cu management nu permit, de asemenea, dispozitivelor neautorizate să se conecteze la rețele datorită unui proces de autentificare.
Care sunt câteva dintre modalitățile prin care un switch cu management poate îmbunătăți capacitățile de rețea ale organizației dvs.?
IP Cameras
Pentru a alimenta o rețea de camere IP, veți avea nevoie de o putere totală per port de 30 W. Pentru un switch Cisco PoE Gigabit 48 porturi cu un buget de putere de 360 W, puteți continua să adăugați camere IP până când vă atingeți bugetul. Dacă aveți 2 porturi SFP, vă puteți conecta și la mai multe switch-uri.
Rețineți că dacă depășiți pragul de putere și dispozitivele nu primesc suficientă putere, este posibil ca acestea să nu pornească corect.
Desigur, în unele scenarii, s-ar putea să fie nevoie să conectați 20 de dispozitive care au toate cerințe de alimentare diferite. Nu se întâmplă adesea ca departamentele de securitate să aibă luxul de a cumpăra toate camerele noi. De cele mai multe ori aceste dispozitive sunt adăugate și înlocuite atunci când bugetele au suficient spațiu de operare. Astfel, camerele au adesea capacități și cerințe de putere diferite.Acesta este un alt scenariu în care un switch PoE cu 48 de porturi va străluci cu adevărat. Acesta va permite administratorilor să programeze fiecare port specific în funcție de modul în care sunt înregistrate imaginile de la anumite camere IP.De exemplu, camerele care înregistrează atunci când senzorii de mișcare detectează mișcare pot necesita alimentare intermitent, în timp ce camerele care înregistrează 24/7 vor solicita ceva mai mult.Această flexibilitate programabilă port cu port îi ajută pe administratorii de rețea să îndeplinească cerințele fiecărui tip unic de dispozitiv conectat la switch.
PoE Wireless Access Points
Acces point-urile Cisco WiFi PoE (WAP) necesită aproximativ 30 de wați per port pentru o funcționare eficientă. Rețineți că rețelele fără fir interioare, exterioare și chiar industriale sunt în esență rețele mai mici legate între ele printr-un controler AP wireless care, la rândul său, se conectează la un switch.
Thin Clients
Thin Clients sunt computere care nu au un disc intern sau sistem de operare de pe care să pornească. În schimb, aceste computere se conectează la un server la pornire pentru a descărca un sistem de operare desktop. Thin Client-urile au amprente mai mici și necesită o putere mai mică, la fel ca Apple TV sau Amazon Fire TV Sticks.
Thin Client-urile au un design simplu și se bazează foarte mult pe serverele lor (de obicei medii de virtualizare cloud sau desktop) pentru a furniza cea mai mare parte a sarcinilor de calcul.
Beneficiile, însă, sunt abundente. De exemplu, thin-clienții le permit clienților să acceseze aplicațiile desktop virtuale. Ceea ce este și mai atrăgător pentru proprietarii de afaceri este că reduce costurile suportului IT și CAPEX. De asemenea, poate ajuta la economisirea spațiului și la minimizarea numărului de licențe software necesare.
Nu în ultimul rând, Thin Client-urile pot, de asemenea, să reducă costurile cu energie cu 97%. Deoarece pot accesa aplicații, date sensibile și memorie dintr-un centru de date printr-un switch PoE cu management.
In oferta noastra se regasesc toate modelele de Switch-uri Cisco POE cu 48 port-uri:
C1000-48P-4G-L Catalyst 1000 48port GE, POE, 4x1G SFP
C1000-48P-4X-L Catalyst 1000 48 port GE, POE, 4x10G SFP
C9200-48P-E Catalyst 9200 48-port PoE+, Network Essentials
C9200L-48P-4G-E Catalyst 9200L 48-port PoE+, 4 x 1G, Network Essentials
C9200L-48P-4X-E – Catalyst 9200L 48-port PoE+, 4 x 10G, Network Essentials
C9300-48P-A Catalyst 9300 48-port PoE+, Network Advantage
C9300-48P-E Catalyst 9300 48-port PoE+, Network Essentials
C9300-48U-E Catalyst 9300 48-port UPOE, Network Essentials
C9200-48PL-E Catalyst 9200 48-port Partial PoE+, Network Essentials
C9200L-48PL-4G-E Catalyst 9200L 48-port Partial PoE+, 4 x 1G, NW Essentials
C9200L-48PL-4X-E Catalyst 9200L 48-port Partial PoE+, 4 x 10G, NW Essentials
C9300L-48PF-4X-E Catalyst 9300L 48p Full PoE, Network Essentials,4x10G Uplink
C9300L-48P-4G-E Catalyst 9300L 48p PoE, Network Essentials ,4x1G Uplink
C9300L-48P-4X-E Catalyst 9300L 48p PoE, Network Essentials ,4x10G Uplink
SF350-48MP-K9-EU Cisco SF350-48MP 48-port 10/100 POE Managed Switch
SF350-48P-K9-EU Cisco SF350-48P 48-port 10/100 POE Managed Switch
CBS350-48FP-4G-EU CBS350 Managed 48-port GE, Full PoE, 4x1G SFP
SG350X-48PV-K9-EU 48-Port 5G PoE Stackable Managed Switch
CBS350-48FP-4X-EU CBS350 Managed 48-port GE, Full PoE, 4x10G SFP+
CBS220-48P-4G-EU CBS220 Smart 48-port GE, PoE, 4x1G SFP
CBS220-48P-4X-EU CBS220 Smart 48-port GE, PoE, 4x10G SFP+
CBS220-48FP-4X-EU CBS220 Smart 48-port GE, Full PoE, 4x10G SFP+
CBS350-48P-4X-EU CBS350 Managed 48-port GE, PoE, 4x10G SFP+
CBS250-48P-4X-EU CBS250 Smart 48-port GE, PoE, 4x10G SFP+
SF220-48P-K9-EU SF220-48P 48-Port 10/100 PoE Smart Switch
CBS250-48PP-4G-EU CBS250 Smart 48-port GE, Partial PoE, 4x1G SFP
CBS250-48P-4G-EU CBS250 Smart 48-port GE, PoE, 4x1G SFP
CBS350-48P-4G-EU CBS350 Managed 48-port GE, PoE, 4x1G SFP
CBS350-48P-4G-EU CBS350 Managed 48-port GE, PoE, 4x1G SFP
email: contact@sam-romania.ro
telefon: 0724.209.035
program: Luni-Vineri (10-19)
Descoperă gama completa de switch-uri Cisco POE cu 48 porturi disponibila in magazinul nostru online:
©2024 SAM Romania. Toate drepturile rezervate.