• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Router Cisco

De ce router Cisco?

 

In ziua de astazi, conectivitatea este extrem de importanta pentru orice persoana sau companie. Fie ca este vorba de acasa sau de birou, avem nevoie de un router performant si de incredere pentru a asigura o conexiune stabila si rapida la internet.

Unul dintre cei mai populari producatori de routere este Cisco, cunoscut pentru calitatea si fiabilitatea echipamentelor lor.

In acest articol, vom explora diferitele aspecte ale routerelor Cisco si cum acestea pot imbunatati experienta noastra de navigare online.

  

Router Cisco Gigabit


Unul dintre tipurile de routere Cisco care au castigat o reputatie solida in industrie este routerul Gigabit.

Aceasta categorie de routere ofera viteze de transfer de date de pana la 1 Gbps, ceea ce inseamna ca putem descarca fisiere mari si viziona continut video HD fara probleme de buffering. Cu un router Gigabit Cisco, putem avea o conexiune stabila si rapida in toata casa sau biroul nostru, indiferent de numarul de dispozitive conectate.

 

Pe langa viteza de transfer impresionanta, routerul Gigabit Cisco vine echipat cu caracteristici avansate de securitate. Acestea includ firewall-uri puternice, filtrare de continut si suport pentru retele virtuale private (VPN-uri).

Astfel, ne putem bucura de o conexiune sigura si protejata impotriva amenintarilor online.

 

Routerele Cisco Gigabit sunt usor de instalat si configurat. Cu ajutorul interfetei si a pasilor simpli din interfata de administrare, putem stabili rapid setarile de retea dorite. Prin urmare, usoara configurabilitate a acestor routere face ca oricine sa poata beneficia de performanta lor exceptionala, indiferent de nivelul lor de cunostinte tehnice.

 

Un alt aspect important al routerelor Gigabit Cisco este capacitatea lor de a gestiona traficul de retea. Aceste routere sunt dotate cu tehnologii avansate de QoS (Quality of Service), care permit prioritizarea anumitor tipuri de trafic. De exemplu, putem seta prioritati mai mari pentru traficul de streaming video sau pentru jocurile online, asigurandu-ne astfel ca aceste activitati beneficiaza intotdeauna de o latime de banda suficienta pentru a functiona in mod optim.

 

Router Cisco Gigabit ofera si optiuni avansate de gestionare a retelei. Putem crea subretele virtuale pentru a separa traficul si a imbunatati securitatea. De exemplu, putem crea o subretea separata pentru dispozitivele Internet of Things (IoT), astfel incat acestea sa nu aiba acces la restul retelei noastre. Aceasta ne ofera un nivel suplimentar de protectie impotriva potentialelor atacuri cibernetice.

 

Routerul Gigabit Cisco este o alegere excelenta pentru cei care doresc o conexiune rapida, sigura si usor de gestionat. Cu viteze de transfer de pana la 1 Gbps si caracteristici avansate de securitate, acest router ne permite sa ne bucuram de o experienta online fara intreruperi sau probleme de securitate.

Indiferent daca suntem acasa sau la birou, routerul Gigabit Cisco ne asigura o conectivitate excelenta pentru toate dispozitivele noastre.

 

Ce înseamnă “gigabit” în contextul unui router Cisco?

 

Termenul “gigabit” se referă la viteză sau la capacitatea de transfer a datelor de 1 gigabit pe secundă (Gb/s).

 

Avantajele unui router Cisco gigabit:

 

-Viteza mare de transfer a datelor, ceea ce permite partajarea rapidă de fișiere și accesul simultan la internet pentru multiple dispozitive.
-Performanța îmbunătățită în activități care necesită lățime de bandă mare, cum ar fi streaming video HD sau gaming online.
-Suport pentru mai mulți utilizatori simultan, fără a afecta calitatea conexiunii.
-Posibilitatea de a avea conexiuni fără fir (Cisco WiFi) gigabit, care oferă un nivel ridicat de mobilitate în cadrul rețelei.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A

Recomandari:

Router Cisco Software


Pe lângă hardware-ul performant, routerul Cisco se remarcă și prin software-ul său avansat.

Cisco oferă soluții software personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale utilizatorilor săi. Aceste soluții includ caracteristici precum control parental, prioritizarea traficului și configurare avansată a rețelei.

 

Un alt aspect important al software-ului Cisco este posibilitatea de a beneficia de actualizări regulate. Compania lansează periodic noi versiuni de software pentru routerele sale, oferind astfel îmbunătățiri de performanță, noi funcționalități și, cel mai important, remedierea vulnerabilităților de securitate. Astfel, utilizatorii de routere Cisco beneficiază de o experiență de utilizare îmbunătățită pe măsură ce tehnologia avansează.

 

Software-ul unui router Cisco oferă și opțiuni avansate de gestionare a rețelei. Utilizatorii pot accesa interfața de administrare a routerului prin intermediul unui browser web, unde pot configura și monitoriza rețeaua. Această interfață intuitivă și ușor de utilizat facilitează administrarea și optimizarea rețelei, fără a fi necesară cunoașterea detaliată a comenzilor de linie de comandă.
Pentru a asigura securitatea rețelei, software-ul Cisco vine cu diverse caracteristici de protecție. Acestea includ firewall integrat, filtrare a conținutului web, protecție împotriva atacurilor DDoS și criptare a datelor. Astfel, utilizatorii pot avea încredere că rețeaua lor este protejată împotriva amenințărilor cibernetice și că datele lor sunt în siguranță.

 

Pe lângă funcționalitățile de bază, software-ul Cisco oferă și opțiuni avansate pentru administrarea rețelelor de dimensiuni mari. Utilizatorii pot implementa soluții de gestionare centralizată, care permit controlul și monitorizarea mai multor routere dintr-un singur punct. Această abordare simplifică administrarea rețelei și reduce timpul și efortul necesare pentru a menține o rețea complexă în funcțiune optimă.

 

Software-ul avansat al routerului Cisco aduce numeroase beneficii utilizatorilor săi. De la caracteristici de securitate și protecție, până la opțiuni de gestionare și optimizare a rețelei, Cisco își propune să ofere o experiență de utilizare superioară. Cu actualizări regulate și soluții personalizate, routerul Cisco rămâne o alegere populară în industria rețelelor.


Software-ul unui router Cisco reprezintă sistemul de operare al dispozitivului, care permite gestionarea și controlul funcțiilor acestuia. Acestaeste esențial pentru funcționarea optimă a dispozitivului, asigurând abilități precum rutarea traficului, securitatea rețelei și administrarea configurațiilor.

 

Principalele caracteristici ale software-ului unui router Cisco:

 

  • Interfața grafică intuitivă, ușor de utilizat și de înțeles.
  •  
  • Suport pentru diferite protocoale de rețea, precum TCP/IP, OSPF, BGP, etc.
  •  
  • Posibilitatea de a configura politicile de securitate și de a gestiona accesul utilizatorilor.
  •  
  • Actualizări periodice pentru a rezolva probleme de securitate și pentru a adăuga noi funcționalități.
Router Cisco

Ce pret are un router Cisco?


Atunci cand achizitionam echipamente de retea, pretul este adesea un aspect important de luat in considerare. Routerele Cisco se incadreaza in clasa superioara a routerelor de pe piata, deci este de asteptat ca acestea sa aiba un cost mai ridicat. Cu toate acestea, este important sa luam in calcul si calitatea si fiabilitatea pe care le ofera un router Cisco. Investitia intr-un router Cisco poate fi justificata prin performanta superioara si durabilitatea acestuia in timp.

 

Pretul unui router Cisco poate varia in functie de caracteristicile si capacitatile acestuia.

Exista modele entry-level care pot fi mai accesibile ca pret, dar si modele mai avansate care vin cu functionalitati suplimentare, dar si cu un pret mai mare. Este recomandat sa analizam nevoile noastre si sa facem o comparatie intre diferitele modele de routere Cisco pentru a gasi cel mai potrivit pentru bugetul si cerintele noastre.

 

Inainte de a lua o decizie privind achizitionarea unui router Cisco, este important sa analizam si alte aspecte. Unul dintre acestea este suportul oferit de Cisco pentru produsele lor. Compania ofera suport tehnic de inalta calitate, ceea ce reprezinta un avantaj major pentru utilizatorii care intampina probleme sau au nevoie de asistenta in configurarea si administrarea echipamentelor lor de retea Cisco.

 

Un alt aspect important de luat in considerare este securitatea oferita de un router Cisco. Compania investeste in mod constant in dezvoltarea de solutii si tehnologii de securitate pentru a proteja retelele impotriva amenintarilor cibernetice. Aceasta inseamna ca un router Cisco vine cu functii avansate de securitate, cum ar fi firewall, VPN si protectie impotriva atacurilor DDoS.

 

Un router Cisco poate oferi o gama larga de optiuni de conectivitate. Acestea pot include porturi Ethernet, porturi USB, sloturi pentru carduri de expansiune si chiar suport pentru tehnologii wireless, cum ar fi Wi-Fi 6. Aceasta flexibilitate in conectivitate permite utilizatorilor sa se adapteze la nevoile lor specifice si sa extinda functionalitatile retelei lor.

 

Pretul unui router Cisco poate varia in functie de caracteristicile si capacitatile acestuia, dar investitia intr-un astfel de echipament poate fi justificata prin calitatea, fiabilitatea, suportul tehnic si securitatea pe care le ofera. Este recomandat sa analizam cu atentie nevoile noastre si sa facem o comparatie intre diferitele modele de routere Cisco pentru a gasi cel mai potrivit pentru bugetul si cerintele noastre.


Costul unui router Cisco poate fi influențat de următorii factori:

 

Viteza de transfer a datelor și capacitatea de rutare.
Funcționalități suplimentare, cum ar fi suportul pentru VPN sau Voice over IP (VoIP).
Numărul de porturi Ethernet disponibile.
Securitatea oferită de dispozitiv.

 

Este important să ținem cont de nevoile noastre înainte de a achiziționa un router Cisco și să găsim un compromis între funcționalități și bugetul disponibil.

Serii si modele de routere Cisco


Cisco ofera o gama larga de serii si modele de routere pentru a se potrivi diferitelor nevoi ale utilizatorilor. Unele dintre cele mai populare serii de routere Cisco includ seria ASR, seria ISR si seria RV. Fiecare serie vine cu caracteistici si capacitati specifice care se potrivesc diferitelor tipuri de medii si aplicatii.

 

De exemplu, seria ASR (Aggregation Services Router) este conceputa pentru a livra performante de retea ridicate in mediile de retea complexe, cum ar fi retelele de telecomunicatii.

Pe de alta parte, seria ISR (Integrated Services Router) este potrivita pentru aplicatii mai mici, cum ar fi birouri mici si sedii secundare.

Seria RV (Rackmount VPN Router) se adreseaza, in principal, companiilor mici si mijlocii care doresc o solutie de retea sigura si robusta.

 

Este important sa analizam cerintele noastre si sa ne informam in prealabil despre diferitele serii si modele disponibile pentru a alege routerul Cisco cel mai potrivit pentru nevoile noastre.

 

Routerul Cisco este o alegere excelenta pentru cei care doresc o conexiune stabila si rapida la internet. Cu o varietate de modele si caracteristici avansate, routerele Cisco pot satisface diferitele nevoi ale utilizatorilor. Fie ca suntem acasa sau la birou, routerul Cisco poate asigura performanta si securitatea de care avem nevoie pentru a naviga online fara probleme si la fel de usoara se face si o configurare router Cisco.

Investitia intr-un router Cisco poate fi justificata prin calitatea si fiabilitatea acestuia in timp. Deci, daca dorim cea mai buna experienta de navigare online, merita sa luam in considerare routerul Cisco.

 

Router Cisco ISR


Caracteristici Router Cisco ISR


Procesor Puternic
Router Cisco ISR este echipat cu un procesor puternic, capabil să gestioneze sarcini complexe și să asigure o performanță superioară.
Acest procesor performant permite rularea fără probleme a aplicațiilor și serviciilor critice pentru afacerea ta.


Conectivitate Avansată
Router Cisco ISR oferă o gamă variată de opțiuni de conectivitate, inclusiv porturi Ethernet Gigabit și porturi seriale, care permit integrarea ușoară în rețelele existente.
De asemenea, beneficiați de suport pentru protocoalele de routing avansate, cum ar fi BGP (Border Gateway Protocol) sau OSPF (Open Shortest Path First), asigurând astfel o conectivitate robustă la nivel de rețea.


Securitate Avansată
Un avantaj major al routerelor Cisco ISR este securitatea avansată pe care o oferă.
Acestea sunt echipate cu firewall-uri integrate, filtre de pachete și tehnologii de protecție împotriva amenințărilor cibernetice.
Poți fi sigur că datele și informațiile afacerii tale sunt protejate și în siguranță.


Suport pentru Servicii și Aplicații Avansate

Router Cisco ISR suportă o gamă largă de servicii și aplicații avansate, precum VPN (Virtual Private Network), VoIP (Voice over IP), vlan-uri sau QoS (Quality of Service).
Acest suport îți oferă flexibilitatea de a implementa soluții personalizate pentru afacerea ta și de a beneficia de funcționalități avansate.

Router Cisco Gigabit

Modelele de Routere Cisco ISR


Router Cisco ISR 4000 Series

Seria 4000 a routerelor Cisco ISR oferă performanță ridicată și scalabilitate.
Aceste modele sunt potrivite pentru companiile de orice dimensiune și sunt capabile să facă față cerințelor crescânde ale rețelelor moderne.

Router Cisco ISR 1000 Series

Seria 1000 a routerelor Cisco ISR este concepută pentru afacerile mici și filialele companiilor mari.
Aceste modele oferă performanță fiabilă și opțiuni flexibile de conectivitate, adaptate nevoilor specifice ale afacerii tale.

Router Cisco ISR 900 Series

Seria 900 a routerelor Cisco ISR este potrivită pentru filialele afacerilor și sedii mai mici.
Aceste modele compacte sunt ușor de instalat și configurează, oferind în același timp funcționalități avansate și securitate.
 
 
Avantaje Router Cisco ISR
 
Performanță și Scalabilitate
Unul dintre principalele avantaje ale routerelor Cisco ISR este performanța ridicată și scalabilitatea pe care le oferă.
Acestea pot gestiona fără probleme atât rețelele mai mici, cât și cele mai complexe, oferind o experiență de utilizare fără întreruperi și o creștere ușoară în funcție de nevoile tale.
 
Fiabilitate și Stabilitate
Router Cisco ISR este recunoscut pentru fiabilitatea și stabilitatea sa superioară.
Aceste dispozitive sunt concepute să funcționeze în mod constant și să ofere o conectivitate robustă pentru afacerea ta, minimizând timpul de nefuncționare și maximizând productivitatea.
 
Securitate Avansată Integrată
Un alt avantaj major al routerelor Cisco ISR este securitatea avansată integrată.
Aceasta include firewall-uri, filtre de pachete și protecție împotriva amenințărilor cibernetice.
Poți fi sigur că datele și informațiile tale sunt protejate împotriva unor eventuale atacuri și amenințări.
 
Flexibilitate și Personalizare
Router Cisco ISR oferă o mare flexibilitate și capacitate de personalizare.
Poți implementa servicii și soluții personalizate pentru afacerea ta, precum VPN, VoIP și alte funcționalități avansate, adaptate nevoilor și cerințelor tale specifice.

Router Cisco ASR


Caracteristici Router Cisco ASR


Performanță remarcabilă
 
Routerul Cisco ASR oferă o performanță remarcabilă datorită capacității sale de a procesa un volum ridicat de trafic în rețea.
Cu o putere de procesare avansată și o arhitectură optimizată, acest router poate gestiona cu ușurință cerințele de rețea ale organizațiilor de orice dimensiune.
 
Securitate puternică
 
Routerul Cisco ASR vine cu multiple funcții de securitate, care asigură protecția datelor și a rețelei în fața eventualelor amenințări.
Cu ajutorul tehnologiilor avansate, precum firewall și criptare de înaltă securitate, acest router oferă o protecție puternică împotriva atacurilor cibernetice.
 
Flexibilitatea configurației
 
Routerul Cisco ASR oferă o flexibilitate ridicată în ceea ce privește configurația rețelei.
Indiferent dacă este vorba despre o rețea LAN, WAN sau de o rețea hibridă, acest router poate fi configurat în mod personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale organizației.
 
Conectivitate avansată
 
Cu ajutorul routerului Cisco ASR, organizațiile pot beneficia de o conectivitate avansată și fiabilă în rețeaua lor.
Acest router suportă multiple interfețe și protocoale de rețea, precum Ethernet, MPLS sau IPsec, pentru a asigura o conexiune stabilă și de înaltă calitate.
 


Modele Router Cisco ASR


Router Cisco ASR 1000 Series

Această serie de routere Cisco ASR 1000 reprezintă o alegere excelentă pentru organizațiile de dimensiuni medii și mari.
Cu funcții de performanță avansate, funcționalitate virtualizată și suport pentru aplicații WAN și de securitate, aceste routere asigură o soluție cuprinzătoare în ceea ce privește conectivitatea și securitatea rețelei.

Router Cisco ASR 9000 Series

Seria de routere Cisco ASR 9000 se adresează organizațiilor care necesită performanță și scalabilitate extrem de ridicate.
Aceste routere oferă suport pentru tehnologii avansate precum rețelele definitorii prin software (SDN) și segmentarea rețelei.
 
Router Cisco ASR 5000

Routerul Cisco ASR 5000 este special conceput pentru furnizarea de servicii avansate de rețea pentru dispozitivele mobile, precum telefoanele inteligente și tabletele.
Cu o arhitectură optimizată și funcții speciale pentru traficul de date mobile, acest router asigură performanță ridicată și o experiență fluidă pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Avantajele Router Cisco ASR

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării routerului Cisco ASR este performanța sa remarcabilă, care permite procesarea eficientă a unui volum mare de trafic în rețea.
De asemenea, acest router oferă o securitate puternică, asigurând protecția datelor și a rețelei împotriva atacurilor cibernetice.
Flexibilitatea configurării reprezintă un alt avantaj important, permițând organizării să personalizeze rețeaua în mod specific pentru a se potrivi nevoilor lor.

Routerul Cisco ASR oferă o conectivitate avansată și fiabilă, asigurând o stație de lucru fluidă și o comunicare eficientă între diferitele dispozitive și aplicații în rețea.

Oferta noastra de routere Cisco:

 
C1101-4PISR 1101 4 Ports GE Ethernet WAN Router
C1111-4PISR 1100 4 Ports Dual GE WAN Ethernet Router
C1111-8PISR 1100 8 Ports Dual GE WAN Ethernet Router
C1111-8PLTEEAISR 1100 8P Dual GE SFP Router w/ LTE Adv SMS/GPS EMEA & NA
C1113-8PISR 1100 G.FAST GE SFP Ethernet Router
C1116-4PLTEEAISR1100 4P DSL Annex B/J Router w/ LTE Adv SMS/GPS EMEA & NA
C1117-4PISR 1100 4 Ports DSL Annex A/M and GE WAN Router
C1117-4PLTEEAISR 1100 4P DSL Annex A Router w/ LTE Adv SMS/GPS EMEA & NA
C1117-4PMISR 1100 4 Ports DSL Annex M and GE WAN Router
C1118-8PISR 1100 8 Ports Dual GE WAN Ethernet Router G.SHDSL
C1121-4PISR 1100 4P Dual GE SFP Router
C1121-4PLTEPISR 1100 4P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1121-8PISR 1100 8P Dual GE SFP Router
C1121X-8PISR 1100 8P Dual GE SFP WAN 8GB Router
C1127-8PLTEPISR 1100 8P xDSL GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C8200-1N-4TCisco Catalyst C8200-1N-4T Router
C8300-2N2S-6TCisco Catalyst C8300-2N2S-6T Router
C8300-1N1S-4T2XCisco Catalyst C8300-1N1S-4T2X Router
C8300-1N1S-6TCisco Catalyst C8300-1N1S-6T Router
C8300-2N2S-4T2XCisco Catalyst C8300-2N2S-4T2X Router
C1131-8PWEISR 1100 8P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS – E Wifi
C1131X-8PWEISR 1100X 8P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS – E Wifi
C1131-8PLTEPWEISR 1100 8P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS – E Wifi
C1131X-8PLTEPWEISR 1100X 8P 8G Dual GE Router Pluggable SMS/GPS – E Wifi
C1121X-8PLTEPISR 1100X 8P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1126X-8PLTEPISR 1100X 8P xDSL GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1127-8PMLTEPISR 1100 8P xDSL Annex M GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1127X-8PLTEPISR 1100X 8P xDSL GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1127X-8PMLTEPISR 1100X 8P xDSL Annex M GE SFP Router Pluggable SMS/GPS
C1161-8PISR 1100 8P Dual GE SFP Higher Perf Router
C1161-8PLTEPISR 1100 8P Dual GE SFP Higher Perf Router Pluggable SMS/GPS
C1161X-8PISR 1100 8P Dual 8GB GE SFP Higher Perf Router
C1161X-8PLTEPISR 1100 8P Dual GE SFP Router Pluggable SMS/GPS EMEA & NA
C867VAE-K9Cisco 867VAE Secure router with VDSL2/ADSL2+ over POTS
C891F-K9Cisco 890 Series Integrated Services Routers
C892FSP-K9Cisco 892FSP 1 GE and 1GE/SFP High Perf Security Router
C891F-K9-RFCisco 890 Series Integrated Services Routers
C921-4PCisco 900 Series Integrated Services Routers
C926-4PCisco 926 VDSL2/ADSL2+ over ISDN and 1GE Sec Router
C927-4PCisco 927 VDSL2/ADSL2+ over POTs and 1GE/SFP Sec Router
C927-4PMCisco 927 Annex M over POTs and 1GE Sec Router
C931-4PCisco 900 Series Integrated Services Routers

Frequently Asked Questions

Introduceți 192.168. 1.1 sau alta adresă IP atribuită și faceți clic pe Enter de la tastatură.

Aceasta ar trebui să deschidă ecranul GUI al routerului. De aici aveți acces la toate opțiunile de configurare.

cisco/cisco


Numele de utilizator/parola implicite din fabrică ale routerului dumneavoastră wireless este cisco/cisco.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Descoperă gama completa de routere Cisco disponibila in magazinul nostru online:

Pentru alte recomandari verificati categoria: