• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Cisco ASA

Ce este Cisco ASA și cum funcționează?

 

Comportamentul implicit al unui echipament Cisco ASA (Adaptive Security Appliance) este de a preveni intrarea în rețeaua interna a întregului trafic extern.

În lumea securității cibernetice, există mai multe tipuri de protecție: diferite soluții hardware și software care oferă protecție unică.

Un Cisco ASA, este deosebit de puternic deoarece reunește toate caracteristicile și capabilitățile într-un singur dispozitiv de securitate de rețea.

 

Acesta este proiectat pentru a proteja rețelele de atacurile cibernetice și pentru a gestiona traficul de rețea. Cisco ASA este foarte popular în industria IT, datorită capacităților sale avansate de securitate și performanței sale ridicate. Cisco ASA este un dispozitiv hardware de securitate extrem de eficient, care oferă o gamă largă de funcționalități pentru a proteja rețelele. Acesta utilizează un sistem avansat de firewall, care funcționează pe baza unui set complet de reguli și politici de securitate pentru a controla fluxul de date în rețea. Unul dintre cele mai importante aspecte ale Cisco ASA este capacitatea sa de a defini reguli personalizate, care permit sau blochează anumite tipuri de trafic în funcție de nevoile specifice ale rețelei. Aceasta înseamnă că administratorii pot configura dispozitivul pentru a permite accesul la anumite resurse sau servicii, în timp ce blochează accesul la altele.

 

Cisco ASA poate fi configurat pentru a monitoriza și înregistra activitatea de rețea, oferind astfel o vizibilitate mai mare asupra amenințărilor potențiale. Acest lucru permite administratorilor să identifice și să răspundă rapid la orice activitate suspectă sau neautorizată în rețea. Un alt aspect important al echipamentului Cisco este capacitatea sa de a oferi securitate avansată împotriva amenințărilor cibernetice. Dispozitivul este echipat cu tehnologii de ultimă generație, cum ar fi filtrarea de conținut, detecția și prevenirea intruziunilor, protecția împotriva atacurilor de tip DDoS și multe altele. Aceste caracteristici asigură că rețelele sunt protejate împotriva celor mai sofisticate amenințări cibernetice.

 

Cisco ASA este o soluție hardware de securitate foarte puternică, care oferă o gamă largă de funcționalități pentru a proteja rețelele. Prin intermediul sistemului său avansat de firewall și a caracteristicilor de securitate inovatoare, Cisco ASA asigură că rețelele sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice și că fluxul de date este controlat în mod eficient.

 

Funcții principale ale Cisco ASA


Cisco ASA vine cu o gamă largă de funcționalități care îmbunătățesc securitatea unei rețele și oferă o protecție avansată împotriva atacurilor cibernetice. Iată câteva dintre funcțiile principale ale Cisco ASA:


Firewall


Firewall-ul integrat Cisco ASA este o componentă esențială a soluției de securitate. Acesta oferă un nivel înalt de control al traficului de rețea, permițând administratorilor să stabilească politici stricte de acces și să protejeze rețeaua împotriva atacurilor externe și a tentativelor de intruziune.
Caracteristicile firewall-ului Cisco ASA includ filtrarea pachetelor în funcție de protocoale, adrese IP și porturi. Acesta este capabil să detecteze și să blocheze automat traficul malicios sau nedorit, contribuind astfel la creșterea securității în rețea.


VPN (Virtual Private Network)


Cisco ASA oferă suport pentru tehnologia VPN, ceea ce permite utilizatorilor să creeze conexiuni securizate la distanță. Acest lucru este particular util pentru organizațiile cu mai multe locații sau pentru angajații care lucrează de la domiciliu.
Prin intermediul VPN-ului, Cisco ASA oferă o conexiune criptată între diferite rețele sau utilizatori, asigurând astfel confidențialitatea și integritatea datelor. Această funcționalitate este esențială într-o lume interconectată, în care securitatea informațiilor este o necesitate.


Protecție împotriva amenințărilor de securitate


Cisco ASA este dotat cu un modul de securitate avansată, care are capacitatea de a detecta și a bloca atacurile cibernetice sofisticate. Acest modul utilizează tehnologii precum analiza comportamentală, detecția de semnături și inteligența artificială pentru a identifica amenințările cibernetice și a le contracara în timp real.
Protecția împotriva amenințărilor avansate oferită de Cisco ASA include, de asemenea, filtrarea URL-urilor, prevenirea pierderii de date, protecția împotriva atacurilor de tip DDoS și multe altele. Astfel, organizațiile pot fi sigure că rețelele lor sunt protejate împotriva celor mai noi și sofisticate amenințări cibernetice.


Management simplificat


Cisco ASA vine cu un set complet de instrumente de gestionare, care facilitează administrarea și configurarea dispozitivului. Interfața grafică intuitivă permite administratorilor să configureze politici de securitate, să monitorizeze traficul de rețea și să gestioneze toate aspectele de securitate cu ușurință.

 

Cisco ASA oferă opțiuni avansate de gestionare, cum ar fi integrarea cu sistemele de gestionare a rețelei și posibilitatea de a fi gestionat de la distanță prin intermediul unui centru de comandă centralizat. Aceste funcționalități adiționale asigură o experiență de gestionare convenabilă și eficientă.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A

Recomandari:

Ce este Cisco Firepower?


Cisco Firepower este o soluție de securitate în rețea care funcționează împreună cu Cisco ASA. Acesta adaugă un nivel suplimentar de securitate prin implementarea de tehnologii avansate, cum ar fi detecția și prevenirea intruziunilor, filtrarea URL și analiza traficului de rețea.

 

Cu ajutorul Cisco Firepower, administratorii pot identifica și bloca activitățile suspecte, precum și să protejeze rețelele împotriva atacurilor malware și ransomware. Această soluție oferă o protecție completă a rețelelor, inclusiv a traficului de intrare și ieșire.
Cisco Firepower 2100 oferă o gamă largă de funcționalități și caracteristici care îmbunătățesc securitatea rețelelor. Una dintre aceste caracteristici este detecția și prevenirea intruziunilor (IPS), care monitorizează activitatea rețelei și detectează și blochează atacurile cunoscute și necunoscute. Acest lucru ajută la prevenirea compromiterii rețelei și la protejarea datelor sensibile.

 

O altă caracteristică importantă a Cisco Firepower este filtrarea URL-urilor, care permite administratorilor să controleze accesul utilizatorilor la diferite site-uri web. Aceasta poate fi utilă în blocarea accesului la site-uri web periculoase sau nedorite, precum și în monitorizarea și raportarea activității utilizatorilor în rețea.

 

Analiza traficului de rețea este, de asemenea, o funcționalitate puternică a Cisco Firepower. Aceasta permite administratorilor să obțină o înțelegere mai profundă a activității rețelei și să identifice modele sau comportamente suspecte. Prin analiza traficului de rețea, pot fi identificate atacurile în timp real și pot fi luate măsuri imediate pentru a le bloca.
Cisco Firepower este o soluție flexibilă și scalabilă, care poate fi implementată într-o varietate de medii de rețea. Aceasta poate fi utilizată în rețelele de întreprinderi, în centrele de date și chiar în mediile cloud. Indiferent de dimensiunea sau complexitatea rețelei, Cisco Firepower poate oferi o protecție eficientă și puternică împotriva amenințărilor cibernetice.

 

Cisco Firepower este o soluție de securitate în rețea avansată, care adaugă un nivel suplimentar de protecție pentru rețelele și datele sensibile ale organizațiilor. Cu funcționalități precum detecția și prevenirea intruziunilor, filtrarea URL-urilor și analiza traficului de rețea, Cisco Firepower oferă o protecție completă și eficientă împotriva amenințărilor cibernetice.

Cisco ASA

Cisco ASA vs Cisco Firepower


Cisco ASA și Cisco Firepower sunt două soluții/echipamente de securitate de rețea dezvoltate de Cisco, liderul mondial în tehnologia informației și comunicațiilor. Ambele produse sunt proiectate pentru a oferi protecție avansată împotriva amenințărilor cibernetice și pentru a asigura securitatea datelor și a rețelelor.

 

Cisco ASA (Adaptive Security Appliance) este un dispozitiv de securitate perimetrală, care se concentrează pe funcțiile de firewall și pe protejarea rețelei împotriva atacurilor externe. Este conceput pentru a oferi o protecție robustă împotriva amenințărilor cibernetice, cum ar fi atacurile de tipul Distributed Denial of Service (DDoS), atacurile de tipul Man-in-the-Middle (MitM) și multe altele. Cisco ASA utilizează o combinație de tehnologii de securitate, cum ar fi filtrarea pachetelor, inspecția de starea conexiunii și VPN (Virtual Private Network), pentru a asigura o protecție completă a rețelei.

Pe de altă parte, Cisco Firepower este o soluție mai avansată, care adaugă capacități suplimentare de securitate în rețea și detecție a amenințărilor. Firepower utilizează tehnologii avansate de analiză a traficului, cum ar fi analiza comportamentală, analiza de conținut și analiza de trafic, pentru a detecta și bloca amenințările cibernetice în timp real.

 

Firepower oferă funcționalități de gestionare centralizată a securității, ceea ce permite administratorilor să monitorizeze și să controleze întreaga rețea de securitate.

Un alt aspect important al Cisco Firepower este capacitatea sa de a detecta și bloca atacurile care pot proveni și din interiorul rețelei. Aceasta înseamnă că Firepower poate identifica activitățile suspecte ale utilizatorilor interni și poate bloca accesul lor la resursele critice ale rețelei. Astfel, Firepower oferă un nivel suplimentar de securitate și protecție împotriva amenințărilor emergente, cum ar fi atacurile interne sau infiltrările de date.

 

Ambele soluții, Cisco ASA și Cisco Firepower, sunt extrem de fiabile și scalabile, ceea ce le face potrivite pentru orice tip de organizație, de la întreprinderi mici și mijlocii până la marile corporații. Acestea oferă opțiuni flexibile de implementare, cum ar fi dispozitive hardware, virtuale sau în cloud, pentru a se potrivi cu cerințele specifice ale fiecărei organizații.

 

Cisco ASA și Cisco Firepower sunt două soluții de securitate de rețea puternice și avansate, care oferă protecție completă împotriva amenințărilor cibernetice. Fiecare soluție are caracteristici și funcționalități unice, care le fac potrivite pentru diferite scenarii de implementare. Indiferent de soluția aleasă, Cisco ASA sau Cisco Firepower, organizațiile pot beneficia de o securitate robustă și de încredere pentru rețelele lor.

Arhitectura si optiuni


Cisco ASA este construit pe o arhitectură scalabilă, care permite administratorilor să adauge module de extensie pentru a satisface nevoile specifice ale rețelei lor. Acesta oferă, de asemenea, o gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv porturi Ethernet și suport pentru rețele virtuale.

 

Cisco ASA poate fi configurat în moduri diferite, în funcție de nevoile rețelei. Aceasta poate fi utilizată ca un dispozitiv standalone sau ca parte a unei soluții mai mari de securitate în rețea.

 

Cisco ASA oferă opțiuni avansate de gestionare și monitorizare a securității, permițând administratorilor să răspundă rapid și eficient la amenințările cibernetice.
Acesta vine cu o serie de caracteristici avansate care îmbunătățesc securitatea rețelei. Acestea includ filtrarea de pachete, care permite administratorilor să controleze fluxul de date în rețea și să blocheze traficul nedorit sau periculos. De asemenea, ASA oferă protecție împotriva atacurilor de tip DDoS, care pot paraliza o rețea prin inundarea acesteia cu trafic fals.

 

Un alt aspect important al arhitecturii Cisco ASA este posibilitatea de a configura politici de securitate granulare. Aceste politici permit administratorilor să controleze accesul la resursele rețelei și să stabilească reguli specifice pentru diferitele tipuri de trafic. De exemplu, un administrator poate configura o politică care să permită accesul la anumite site-uri web sau servicii, în timp ce blochează accesul la altele.

 

Cisco ASA oferă, de asemenea, suport pentru rețele virtuale, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat pentru a crea și gestiona mai multe rețele virtuale separate pe același dispozitiv fizic. Acest lucru este util în cazul în care o organizație are mai multe departamente sau filiale care au nevoie de rețele separate, dar doresc să utilizeze același echipament Cisco hardware.

 

Pentru a asigura o securitate maximă, ASA dispune de funcționalități avansate de criptare și autentificare. Acestea permit administratorilor să protejeze traficul de date sensibile, astfel încât să nu poată fi interceptat sau modificat de către atacatori. De asemenea, ASA oferă suport pentru protocoale de autentificare, cum ar fi RADIUS și TACACS+, care permit administratorilor să controleze și să monitorizeze accesul utilizatorilor la rețea.

Cisco ASA Firepower

Cisco ASA configurare firewall


Configurarea unui firewall Cisco ASA poate fi o sarcină complexă, dar cu cunoștințe de bază în rețele și securitate, aceasta poate fi realizată fără probleme. Există mai multe modalități de a configura un dispozitiv Cisco ASA, inclusiv prin intermediul unei interfețe de linie de comandă (CLI) sau printr-o interfață grafică utilizator (GUI).
 
Indiferent de metoda utilizată, este important să se definească politici de securitate solide și să se configureze reguli adecvate pentru a proteja rețeaua împotriva amenințărilor cibernetice. Este, de asemenea, recomandat să se efectueze teste de securitate periodice pentru a identifica eventualele vulnerabilități și pentru a asigura o protecție constantă a rețelei.
În cadrul configurării unui firewall ASA, este esențial să se definească politici de securitate clare și să se stabilească reguli specifice pentru a controla traficul de rețea. Aceste politici și reguli pot fi personalizate în funcție de nevoile și cerințele specifice ale organizației.
 
Un aspect important al configurării unui firewall ASA este gestionarea serviciilor de rețea, cum ar fi NAT (Network Address Translation) și VPN (Virtual Private Network). Prin intermediul acestor servicii, se poate asigura o conectivitate sigură și se poate permite accesul controlat la rețeaua internă a organizației.
De asemenea, este necesară configurarea unor funcții de securitate suplimentare, cum ar fi filtrarea URL-urilor, filtrarea conținutului și prevenirea intruziunilor. Aceste funcții ajută la protejarea rețelei împotriva amenințărilor cibernetice și la prevenirea accesului neautorizat la informațiile sensibile ale organizației.
 
Configurarea unui firewall Cisco ASA poate implica și implementarea unor tehnologii avansate de securitate, cum ar fi firewall-uri de nivel de aplicație și sisteme de detecție/prevenire a intruziunilor. Aceste tehnologii adiționale contribuie la creșterea nivelului de securitate și la protejarea rețelei împotriva atacurilor sofisticate.
 
Pentru a asigura o protecție eficientă și constantă a rețelei, este important să se efectueze actualizări regulate ale firmware-ului și să se monitorizeze activitatea rețelei. Astfel, se pot identifica rapid eventualele probleme de securitate și se pot lua măsuri corective în timp util.
 
Cconfigurarea unui firewall Cisco ASA este o sarcină importantă și complexă, dar cu cunoștințe adecvate și o planificare atentă, poate fi realizată cu succes. Este esențial să se stabilească politici și reguli de securitate solide, să se configureze servicii de rețea și să se implementeze tehnologii avansate pentru a proteja rețeaua împotriva amenințărilor cibernetice.

Oferta noastra de echipamente Cisco ASA include:

 

FPR2110-ASA-K9Cisco Firepower 2110 ASA Appliance, 1U
FPR1010-ASA-K9Cisco Firepower 1010 ASA Appliance, Desktop
FPR1140-ASA-K9Cisco Firepower 1140 ASA Appliance, 1U
FPR1150-ASA-K9Cisco Firepower 1150 ASA Appliance, 1U
FPR1120-ASA-K9Cisco Firepower 1120 ASA Appliance, 1U
FPR2120-ASA-K9Cisco Firepower 2120 ASA Appliance, 1U
FPR2130-ASA-K9Cisco Firepower 2130 ASA Appliance, 1U, 1 x NetMod Bay
FPR3110-ASA-K9Cisco Secure Firewall 3110 ASA Appliance, 1U
FPR3120-ASA-K9Cisco Secure Firewall 3120 ASA Appliance, 1U
FPR1010E-ASA-K9Cisco Firepower 1010E ASA Non-PoE Appliance, Desktop

Frequently Asked Questions

Un dispozitiv de securitate adaptiv, sau ASA, este o piesă hardware de securitate cibernetică vândută de Cisco.

ASA sunt dispozitive de securitate multifuncționale. Se laudă cu firewall, antivirus, protecție împotriva intruziunilor și capabilități VPN.

În general, ASA are performanțe mai bune pentru caracteristicile de securitate, cum ar fi inspecția cu stare, inspecția pachetelor, înregistrarea în jurnal etc., decât routerele.

Routerele au mai multe caracteristici de rutare, iar protocoalele de rutare sunt ceva mai mature (mai puține erori) decât ASA.

Deși dispozitivul ASA nu acționează ca un router în rețea și are unele limitări, firewall-urile ASA acceptă atât rutarea statică, cât și dinamica.


Software-ul ASA se bazează pe Linux.

 

Rulează un singur program Executable and Linkable Format numit lina.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Descoperă gama completa de echipamente Cisco ASA disponibila in magazinul nostru online:

Pentru alte recomandari verificati categoria: