• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Cisco 9300

De ce să faceți upgrade la switch-urile Cisco 9300?

 
Pentru că Cisco 9300 sunt simple, sigure și ultrapractice.

 

Perturbarea digitală schimbă modul în care ne gândim la rețelele noastre. Fie pentru clienți sau angajați, „experiența” a devenit un imperativ strategic. Switch-urile de acces fix Cisco Catalyst seria 9300 sunt concepute pentru a vă ajuta să vă schimbați rețeaua de la o platformă de conectivitate la o platformă de servicii.

 

Seria Cisco 9300 oferă o gamă largă de porturi și opțiuni de gestionare, oferind opțiuni operaționale de dispozitive fizice sau virtuale cu Cisco DNA Center sau prin utilizarea tabloului de bord gestionat în cloud Meraki. Aceste switch-uri oferă performanțe și funcționalități excelente și extind liderul Cisco în rețea cu inovații semnificative în securitate, mobilitate, Internetul lucrurilor (IoT) și cloud.

 

Oferiți utilizatorilor dvs. o experiență de rețea și servicii de top, cu observabilitatea de generație următoare de la comutare la SaaS și tot ce se află între ele. Switch-urile Catalyst 9300 includ Cisco DNA Spaces și ThousandEyes Enterprise Agents, oferindu-vă vizibilitate în interiorul și dincolo de perimetrul infrastructurii companiei, astfel încât să rezolvați problemele mai rapid.

 

Cu serviciile Cisco, puteți obține excelența în infrastructură mai rapid, cu mai puține riscuri. Serviciile noastre pentru Cisco 9300 oferă îndrumări de specialitate pentru a vă ajuta să planificați, implementați, gestionați și susțineți noile switch-uri cu succes.

Cu experiență de neegalat în networking, bune practici și instrumente inovatoare, Serviciile Cisco vă pot ajuta să reduceți costurile generale de actualizare, reîmprospătare și migrare pe măsură ce introduceți hardware, software și protocoale noi în rețea.

Cu un ciclu de viață cuprinzător al serviciilor, experții nostri Cisco vă vor ajuta să minimizați întreruperile și să îmbunătățiți eficiența operațională pentru a extrage valoare maximă din infrastructura dvs. pregătită pentru Cisco DNA.

 

Avantaje pentru a face upgrade la seria 9300:


Reduceți costurile și complexitatea cu Cisco SD-Access prin automatizarea politicii, permițând crearea rapidă a serviciilor și oferind vizibilitate completă în rețelele de acces cu fir și fără fir.

 

Obțineți o mai mare vizibilitate și management în mediile cloud Meraki cu gestionarea și monitorizarea în cloud pe Meraki Dashboard.


Creați experiențe mai bune pentru clienți și angajați prin performanță mai mare, vizibilitate îmbunătățită a rețelei și asigurare a serviciilor cu testarea rețelei Cisco DNA Spaces și ThousandEyes încorporate.

 

Obțineți securitate avansată end-to-end pentru a gestiona amenințările înainte, în timpul și după atacuri cibernetice.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania
Recomandam si:
Cisco Catalyst 9300 License

Modele si configuratii pentru seria 9300

 

Familia de produse Cisco 9300 include: 9300, 9300x, 9300l/ lm.

Caracteristici principale ale Cisco 9300:

 

Complex CPU x86 cu 8 GB memorie, 16 GB flash și SSD extern USB 3.0 conectabil, slot de stocare (oferind 120 GB de stocare cu o unitate SSD opțională) pentru a găzdui containerele


Porturi 1GE cupru, fibră sau 1/2,5/5/10GE (mGig)


Fixed uplinks (Catalyst 9300L) cu 4 × 1GE SFP, 4 × 10GE SFP+ sau 2 × 40GE QSFP+


Module opționale uplink (Catalyst 9300) cu 4 × 1GE SFP, 4 × Multigigabit, 8 × 10GE SFP+, 2 × 25GE SFP28 sau 2 × 40GE QSFP+


Capabilitati PoE de top cu până la 384 de porturi PoE per stivă, PoE+ complet și Cisco UPOE de 60 W


Reziliență cu surse de alimentare și ventilatoare redundante înlocuibile in timpul functionarii


Eficiență operațională cu stivuirea backplane opțională, care acceptă o lățime de bandă de stivuire de până la 320 Gbps cu Cisco StackWise-320 (Catalyst 9300L) sau până la 480 Gbps cu Cisco StackWise-480 (Catalyst 9300)


Cisco IOS XE: Un sistem de operare modern pentru companii, cu suport pentru programabilitate bazată pe model, inclusiv NETCONF, RESTCONF, YANG, scripting Python on-box, telemetrie în flux, găzduire de aplicații bazată pe container și corecție pentru remedieri critice de erori.

 

Analiza traficului criptat (ETA): beneficiați de puterea învățării automate pentru a identifica și a lua măsuri împotriva amenințărilor sau anomaliilor din rețeaua dvs., inclusiv detectarea malware-ului în traficul criptat (fără decriptare) și detectarea anomaliilor distribuite


Securitate îmbunătățită cu criptare AES-256 MACsec, segmentare bazată pe politici și sisteme de încredere


NetFlow flexibil, bazat pe hardware, cu viteză de linie, oferind colectare a fluxului de până la 64.000 de fluxuri


Cisco Software-Defined Access (SD-Access)


Operațiuni și implementare simplificate cu automatizare bazată pe politici edge cloud gestionate cu Cisco Identity Services Engine (ISE)


Asigurarea rețelei și timpul de rezoluție îmbunătățit prin Cisco DNA Center


Plug and Play (PnP) activat: O ofertă simplă, sigură, unificată și integrată pentru a ușura lansarea de sucursale sau companii sau actualizările unei rețele existente


Cisco UADP 2.0 ASIC cu pipeline programabile și capabilități micro-motor, împreună cu alocarea configurabilă bazată pe șabloane a redirecționării
Layer 2 si Layer 3, Access Control Lists (ACLs), si intrari Quality of Service (QoS). 

 

Cisco 9300 Stackwise System


Modelul de acces la infrastructura de retea a companiilor a evoluat semnificativ de la conectivitate de bază a utilizatorilor la un bloc de construcție inteligent, puternic și de mare viteză. Securitatea, cloud-ul, mobilitatea și Internetul obiectelor (IoT) în rețelele companiilor au condus rețeaua către inovații majore. Software-ul și hardware-ul Cisco Catalyst 9000 au fost concepute pentru a răspunde acestor cerințe actuale și viitoare.


Tehnologia wireless este noul mega trend al industriei și reprezintă o provocare multidimensională pentru departamentele IT. Această tehnologie în creștere rapidă, cu un număr în creștere exponențial de dispozitive mobile cu cerințe de înaltă performanță, schimbă rapid peisajul infrastructurii de rețea și fiabilitatea acesteia. IT-ul necesită o reevaluare a modelelor tradiționale de rețea și asamblarea design-urilor de rețea care pot răspunde cu un set larg de arhitecturi evolutive. Stivuirea oferă o oportunitate de a utiliza modelul pay-as-you-grow pentru a satisface aceste cerințe.


Pe măsură ce evoluția Gigabit cu fir și fără fir începe la layer-ul de acces, cerințele utilizatorilor și ale aplicațiilor vor crește la switching de mare viteză și latență scăzută pentru performanțe optime. Cisco a construit o arhitectură de sistem pentru a sprijini astfel de inovații.


Switch-urile din seria Cisco Catalyst 9300 cu Cisco StackWise-1T, Cisco StackWise-480 și StackWise-320 oferă platformă, software și rezilienta de retea la nivelul layerului de acces.
Seria 9300 este soluția cu highest-density stacking bandwidth din industrie, cu arhitectură uplink flexibilă.
Arhitectura StackWise permite stivuirea a până la opt switch-uri într-o topologie de tip inel, pentru a obține 1T, 480G sau 320G lățime de stacking bandwidth.


Arhitectura de stivuire extinde form factorul, capacitatea de switching, densitatea portului și redundanța, oferind un singur plan de control. Această arhitectură oferă reziliență, scalabilitate și management central.

 

Cele mai recente switch-uri Cisco Catalyst din seria 9300 acceptă StackWise-1T/480/320. Această tehnologie este flexibilă, modulară și evolutivă și oferă caracteristici Cisco IOS XE cu accelerare hardware pentru fiecare port din stivă.

Switch-urile din seria Cisco Catalyst 9300 vin în versiuni cu Power over Ethernet (PoE), Cisco Universal Power over Ethernet (Cisco UPOE) și Multigigabit.

Switch-urile din seria Cisco Catalyst 9300 sunt alcătuite din modele de switch-uri cu modular uplink switch models si modele fixed uplink switch.

 

Modelele de uplink modulare ale Catalyst 9300X acceptă StackWise-1T, în timp ce modelele de uplink modulare ale Catalyst 9300 acceptă Stackwise-480 și modelele de fixed uplink acceptă Stackwise-320. Designul hardware al fiecărui model este rentabil pentru a suporta diferite sarcini de rețea și performanță de comutare.


Până la maximum opt switch-uri pot fi stivuite împreună fizic într-o topologie de tip inel pentru a forma un singur sistem de stivă virtual unificat.
Un switch Cisco Catalyst seria 9300, pentru atunci când este implementat în modul StackWise-1T/480/320, a fost proiectat pentru a oferi performanțe de switching deterministic si nonblocking switching la o densitate maximă de 448 porturi cu un plan de date distribuit, un singur plan de control și un plan de management .


Performanța de switching oferă servicii de rețea integrate și accelerate hardware, cum ar fi PoE, PoE+, Cisco UPOE, Quality of Service (QoS), Access Control Lists (ACLs), Flexible NetFlow, Cisco Encrypted Traffic Analytics (ETA), streaming telemetry și multe alte servicii pe fiecare port.
În funcție de cerințele fiecărui switch din stivă, un switch Cisco Catalyst din seria 9300 oferă flexibilitatea pentru suportul în mod mixt între diferite modele, într-un singur inel de stivă. Puteți combina switch-uri diferite (PoE, Cisco UPOE, date, Multigigabit) și diferite module de rețea în stivă.

Stivuirea mixtă între modelele Catalyst 9300X și Catalyst 9300 este acceptată la viteze StackWise-480. Stivuirea mixtă între modelele Catalyst 9300 și Catalyst 9300X și Catalyst 9300 la scară mai mare (C9300-24UB, C9300-24UXB, C9300-48UB) nu este acceptată.

Nu puteți stivui modele de fixed uplink (SKU-uri C9300L) cu modele de uplink modulare (SKU-uri C9300) sau alte switch-uri Catalyst, de ex. Seria Cisco Catalyst 3850 și 3650.

Orice combinație de modele Catalyst 9300 poate forma o stivă. Separat, orice combinație de modele Catalyst 9300L poate forma o stivă.

 

Switch-urile Catalyst 9300 la scară mai mare (C9300-24UB, C9300-24UXB, C9300-48UB) trebuie să fie stivuite cu alte modele la scară mai mare.

Cablurile StackWise care sunt disponibile pentru configurarea stivuirii cu modelele de uplink modulare din seria Catalyst 9300 (C9300X și C9300) au lungimi de 0,5 m, 1 m și 3 m.

 

Setul opțional StackWise-320 pentru modelele cu legătură ascendentă fixă din seria Catalyst 9300 (SKU-uri C9300L) constă din două adaptoare de stivă și un cablu de stivuire. Cablul de stivuire implicit este de 0,5 m, dar sunt disponibile și opțiuni de 1 m și 3 m.

 

 

Cisco 9300 – Arhitectura de Stacking

 

Atunci când stiva funcționează într-un inel complet, poate oferi o performanță de mare viteză de 1T/480/320 pentru fiecare comutator de membru al stivei. Această îmbunătățire multiplă a performanței este posibilă prin combinarea noilor porturi interne UADP ASIC și dual stack.

 

 

Backplane-ul de mare viteză al Cisco Catalyst 9300 Series stack-ring fabric este construit prin conectarea în lanț a comutatoarelor stivei cu cabluri brevetate Cisco care conectează porturile stivei din spate. Structura stivă Cisco constă din șase inele de transmisie de date unidirecționale.

 

 

Pe măsură ce mai multe tehnologii sunt integrate în sistem, seria Cisco Catalyst 9300 oferă simplitate operațională, scalabilitate, performanță și adaptabilitate pentru protocoalele viitoare.

Cum se configurează switch-ul Cisco 9300?

 

Switch-urile din seria Cisco Catalyst 9300 oferă un număr imens de caracteristici avansate, inclusiv:

 

AV bridging

Wired sensor capabilities

Native Docker containers

Encrypted traffic analyses

Redundant fans and power

MACsec-256 link encryption

Extended macro/micro segmentation

mGig and 60W UPoE with 9W UPoE for IoT

 

Toate aceste caracteristici vor asigura viitorul infrastructurii afacerii dvs. pentru ca aceasta să funcționeze fără probleme.

Cu toate acestea, pentru retelele mici și mijlocii, modelele Cisco Catalyst 9300L cu conexiuni fixe sunt o soluție economică, cu aproape aceleași caracteristici ca modelele Cisco Catalyst 9300 din gama de vârf.

Switch-urile Cisco 9300 sunt dispozitive de rețea mai simple în comparație cu routerele Cisco sau firewall-urile. Dar configurarea nu este la fel de ușoară.

 

Unele alternative oferă configurație plug and play, în timp ce switch-urile Cisco necesită configurare manuală pentru a începe să funcționeze:

 

ca prim pas connect the console switch via any terminal emulation software.

 

activati comanda switch ca sa intrati in privilege mode.

 

conectați-vă la portul de administrare cu numele de utilizator implicit cisco, iar parola este seria switch-ului (SN-ul de pe carcasa)

 

când sistemul solicită #, utilizați această sintaxă: Switch(config)# enable secret [PASSWORD]

 

in linia de comandă de configurare a terminalului, introduceți sintaxa: Switch(config)# line con 0Switch(config)# password [PASSWORD]Switch(config)# login local

 

apoi sintaxa: config-register 0x0F

 

disable Telnet.

 

configurati Secure Shell cu sintaxa: Switch(config)# transport input ssh

 

dezactivați orice porturi inutile din comutator, cum ar fi următoarele: USB 3.0 și acces la consolă wireless cu ajutorul sintaxei: Switch(config)# hw-module switch 1 usbflash1 security enable password [password]Switch(config)# hw-module beacon rp active off

 

set the log level to receive FIPS logging, folosind sintaxa: Switch(config)# logging console error

 

activați stivuirea securizată și configurați cheia de autorizare: Switch(config)# fips authorization-key

 

configurati modulele si asignati users cu modul default: privilege level.


Acesti pasi pune modulele in FIPS-approved mode.
Fără acestea, menținerea setărilor menționate mai sus va elimina modul de operare aprobat de FIPS

 

Desigur, există mai multe setari pe care le puteți face pentru a configura rețeaua si switch-ul intr-un mod preferential.

 

SAM Romania ofera servicii Cisco si expertii nostri va pot ajuta cu configurarea switch-urilor Cisco 9300.

Cisco 9300 Datasheet

 

Vizualizati documentul:   Switch Cisco Catalyst 9300 Datasheet (2022)

 

OFERTA Cisco 9300

 

In oferta noastra se regasesc toate modelele Cisco Catalyst 9300 si licente Cisco pentru acestea:

 

Part NumberDescriere 
C9300-24P-ACatalyst 9300 24-port PoE+, Network Advantage 
C9300-24T-ACatalyst 9300 24-port data only, Network Advantage 
C9300-24T-ECatalyst 9300 24-port data only, Network Essentials 
C9300-24U-ECatalyst 9300 24-port UPOE, Network Essentials 
C9300-24P-ECatalyst 9300 24-port PoE+, Network Essentials 
C9300-24UX-ECatalyst 9300 24-port mGig and UPOE, Network Essentials 
C9300-24UX-ACatalyst 9300 24-port mGig and UPOE, Network Advantage 
C9300-48P-ACatalyst 9300 48-port PoE+, Network Advantage 
C9300-48P-ECatalyst 9300 48-port PoE+, Network Essentials 
C9300-48T-ACatalyst 9300 48-port data only, Network Advantage 
C9300-48T-ECatalyst 9300 48-port data only, Network Essentials 
C9300-48U-ECatalyst 9300 48-port UPOE, Network Essentials 
C9300-NM-2QCatalyst 9300 2 x 40GE Network Module 
C9300-NM-2Q=Catalyst 9300 2 x 40GE Network Module, spare 
C9300-NM-4GCatalyst 9300 4 x 1GE Network Module 
C9300-NM-4G=Catalyst 9300 4 x 1GE Network Module, spare 
C9300-NM-8XCatalyst 9300 8 x 10GE Network Module 
C9300-NM-8X=Catalyst 9300 8 x 10GE Network Module, spare 

Frequently Asked Questions

Pana la 8 switch-uri pot fi puse in stack folosind cabluri de stacking. Toate modele Catalyst 9300 suporta stacking. Conditia este ca toate switch-urile din stack sa ruleze acelasi IOS si licenta Cisco.

Iată diferențele majore dintre 9300 și 9300L:
Cisco 9300 acceptă StackPower si UPoE+.
9300 acceptă uplink-uri modulare înlocuibile, în timp ce 9300l nu suporta.
9300 suport 256 Virtual Networks, in timp ce 9300l suporta doar 64 Virtual Networks.
Stacking bandwidth capacity pentru 9300 este de 480Gbps, iar pentru 9300l este de 320Gbps.

Acest switch vine cu un port de gestionare dedicat Ethernet 10/100/1000 pe partea din spate a switch-ului, chiar deasupra portului de consolă. Acest port se află într-o instanță VRF separată numită „Mgmt-vrf” pentru a segmenta traficul de gestionare din tabelul global de rutare a comutatorului.

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Descoperă gama completa de switch-uri din seria Cisco 9300 disponibila in magazinul nostru online:

Pentru alte recomandari verificati categoria: