• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Meraki Access Point

Meraki Access Point – Avantajele pentru rețelele wireless

 

Seria de Access Point-uri de la Meraki este o soluție inovatoare pentru rețelele wireless, oferind o gamă largă de avantaje și funcționalități.

Mai jos vom detalia specificațiile tehnice ale Cisco Meraki Access Point, ghidul complet pentru alegerea și licențierea acestuia, precum și integrarea sa cu alte echipamente Cisco.


Cisco Meraki Access Point aduce numeroase avantaje pentru rețelele wireless, asigurând o acoperire extinsă de retea, performanță buna și management simplificat.

Unul dintre principalele avantaje ale Meraki Access Point este tehnologia avansată de beamforming, care optimizează semnalul wireless și focalizează energia în direcția dispozitivelor conectate. Aceasta duce la o acoperire mai bună și o conexiune mai stabilă în întreaga rețea.


Meraki Access Point oferă suport pentru standardele 802.11ac Wave 2, care oferă o viteză de transfer de până la 1.7 Gbps. Această viteză ridicată permite utilizatorilor să beneficieze de o experiență de navigare rapidă și fără întreruperi. Tehnologia MU-MIMO (Multi-User Multiple Input Multiple Output) permite transmiterea de date simultan către mai mulți utilizatori, asigurând performanță optimă chiar și în condițiile unei utilizări intensive a rețelei.


Cisco Meraki Access Point dispune de o interfață intuitivă și ușor de utilizat, care permite administrarea și monitorizarea rețelei wireless în cloud, in timp real. Administratorii pot accesa și controla rețeaua de la distanță, folosind aplicații dedicate sau prin intermediul unui browser web. Acest nivel înalt de administrare și vizibilitate asigură o rețea securizată, care poate susține cerințele actuale și viitoare ale utilizatorilor.
Există și alte caracteristici impresionante ale Meraki AP care îl fac o alegere excelentă pentru rețelele wireless.

Printre acestea se numără și capacitatea de a crea rețele separate pentru oaspeți, ceea ce permite administratorilor să ofere acces controlat și securizat vizitatorilor. De asemenea, Cisco Meraki Access Point oferă suport pentru tehnologia de roaming inteligent, care permite echipamentelor să se conecteze automat la cel mai puternic punct de acces disponibil, asigurând o experiență fără întreruperi pentru utilizatori în mișcare.

 

Cu Cisco Meraki, administratorii pot implementa și politici avansate de securitate, pentru a proteja rețeaua și datele utilizatorilor. Aceste politici pot include autentificarea în doi factori, filtrarea de conținut și detectarea amenințărilor.

Meraki Access Point oferă și funcționalitatea de analiză a traficului, care permite administratorilor să obțină informații detaliate si complete despre utilizarea rețelei și să ia decizii bune pentru optimizarea acesteia.
O altă caracteristică importantă a Cisco Meraki Access Point este scalabilitatea sa. Aceasta înseamnă că rețeaua poate fi extinsă ușor, pe măsură ce numărul de echipamente și utilizatori crește. Meraki Access Point de la Cisco suportă și tehnologia de gestionare centralizată, ceea ce înseamnă că mai multe puncte de acces pot fi administrate de pe aceeași platformă, fără a fi necesară instalarea de software suplimentar.

 

Cisco Meraki Access Point este o soluție completă pentru rețelele wireless. Cu avantajele sale de acoperire extinsă, Indiferent dacă este utilizat într-un mediu de afaceri, într-o instituție educațională sau într-un spațiu public, Meraki Access Point oferă o soluție sigură, scalabilă și ușor de administrat pentru toate nevoile de conectivitate wireless.

 

 

Sumar al avantajelor pe care le ofera Cisco Meraki Access Points


– Simplu de configurat și de gestionat: Cu Cisco Meraki Access Point, configurarea și gestionarea rețelei wireless devin mai ușoare ca niciodată. Interfața intuitivă și ușor de folosit permite administratorilor să configureze și să monitorizeze accesul la rețea cu câteva clicuri.

 

– Interfață intuitivă: Utilizarea interfeței Cisco Meraki Dashboard este la îndemâna oricui, chiar și pentru cei fără experiență în domeniul IT. Nu este nevoie de cunoștințe avansate pentru a gestiona și a configura rețeaua.

 

– Configurare rapidă: Administrația rețelei devine o sarcină rapidă și simplă cu Cisco Meraki Access Point. Timpul de implementare se reduce semnificativ, permițând utilizatorilor să aibă o rețea funcțională într-un timp mai scurt decât cu alte soluții.

 

– Monitorizare avansată: Cisco Meraki Access Point oferă o vizualizare completă a rețelei wireless, inclusiv informații despre trafic, utilizatori conectați și nivelul de performanță. Aceste date pot fi utilizate pentru a optimiza rețeaua și a asigura o experiență de utilizare superioară.

 

– Securitate de încredere: Cisco Meraki Access Point vine echipat cu cele mai avansate caracteristici de securitate, asigurând protecția datelor și a rețelei împotriva amenințărilor cibernetice.

 

– Criptare puternică: Cisco Meraki Access Point utilizează standardele de criptare avansată, precum WPA2-Enterprise, pentru a proteja datele transmise între dispozitivele conectate și punctul de acces.

 

– Autentificare avansată: Funcționalitățile de autentificare, cum ar fi autentificarea pe bază de certificat, RADIUS și LDAP, asigură că doar utilizatorii autorizați au acces la rețea.

 

– Sisteme de detecție a intruziunilor: Cisco Meraki Access Point poate detecta și bloca amenințările cibernetice, inclusiv tentativele de acces neautorizat sau atacurile de tip “man-in-the-middle”.

 

– Filtrare avansată a conținutului: Cu ajutorul caracteristicilor de filtrare a conținutului, administratorii pot controla accesul la anumite site-uri web sau tipuri de conținut, asigurând un mediu sigur și conform cu politicile companiei.

 

– Scalabilitate și flexibilitate: Cisco Meraki Access Point poate fi scalat ușor pentru a se potrivi cu nevoile rețelelor de orice dimensiune și poate fi integrat cu alte soluții Cisco pentru a crea o infrastructură completă.

 

– Extensibilitate: Capacitatea de a adăuga rapid și ușor noi puncte de acces permite rețelei să se extindă pe măsură ce compania crește și necesitățile de conectivitate cresc.

 

– Management centralizat: Cisco Meraki Access Point poate fi gestionat centralizat prin intermediul interfeței Cisco Meraki Dashboard, permițând administratorilor să gestioneze toate punctele de acces de la o singură locație.

 

– Integrare cu alte soluții Cisco: Cisco Meraki Access Point poate fi integrat cu alte soluții de la Cisco, cum ar fi Cisco Meraki Switches sau Firewall, pentru a oferi o infrastructură completă și coezivă. Integrarea ușoară între diferitele componente Cisco asigură un control avansat și o experiență de utilizare optimă.

OFERTA Meraki Acces Point

 

 

In oferta noastra se regasesc toate modelele de Cisco Meraki Access Point si licente pentru acestea:

 

MR36H-HWMeraki MR36H Wi-Fi 6 Cloud Managed AP
MR28-HWMeraki MR28 Wi-Fi 6 Indoor AP
MR78-HWMeraki MR78 Wi-Fi 6 Outdoor AP
MR46-HWMeraki MR46 Wi-Fi 6 Indoor AP
MR46E-HWMeraki MR46E Wi-Fi 6 Indoor AP w External Antenna Connectors
MR20-HWMeraki MR20 Cloud Managed AP
MR36-HWMeraki MR36 Wi-Fi 6 Indoor AP
MR70-HWMeraki MR70 Cloud Managed AP
MR44-HWMeraki MR44 WiFi 6 Indoor AP
Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Recomandari:

meraki access point

Cisco Meraki Access Point – Specificații tehnice


Meraki Access Point vine cu o serie de specificații tehnice avansate, adaptate pentru a satisface nevoile rețelelor wireless.

Printre cele mai importante specificații se numără:


-Suport pentru standardele 802.11ac Wave 2
-Capacitate de gestionare a traficului Layer 7
-Antene interne sau externe pentru adaptarea la cerințele de acoperire
-Porturi Gigabit Ethernet pentru conectarea dispozitivelor la rețea
-Suport pentru alimentare prin intermediul Power over Ethernet (PoE)
-Securitate avansată, inclusiv autentificare pe bază de certificat și criptare WPA2

 

Aceste specificații tehnice permit implementarea unei rețele wireless performante și sigure, care poate gestiona cu succes cerințele multiple ale utilizatorilor și dispozitivelor conectate la retea.
Standardul 802.11ac Wave 2 reprezintă ultima inovație în tehnologia wireless, oferind viteze de transfer de până la 1.3 Gbps. Aceasta înseamnă că acces point-ul Cisco Meraki poate oferi o conexiune rapidă și stabilă, indiferent de numărul de echipamente conectate simultan.

 

Capacitatea de gestionare a traficului Layer 7 este un alt aspect important al acestui acces point. Acesta permite prioritizarea și controlul traficului în funcție de aplicațiile utilizate de către utilizatori. Astfel, rețeaua poate fi optimizată pentru a oferi performanță sporită în funcție de nevoile specifice ale fiecărei aplicații.
O altă caracteristică notabilă a Meraki Access Point este adaptabilitatea la cerințele de acoperire. Dispozitivul vine echipat cu antene interne sau externe, oferind flexibilitate în extinderea acoperirii rețelei wireless. Astfel, poate fi configurat pentru a se potrivi perfect oricărui mediu, indiferent de dimensiunea sau complexitatea acestuia.

 

Porturile Gigabit Ethernet permit conectarea dispozitivelor la rețea cu viteze de transfer de până la 1000 Mbps. Aceasta asigură o conexiune rapidă și stabilă pentru dispozitivele cu nevoi mari de bandă, cum ar fi serverele sau dispozitivele de stocare în rețea.
Suportul pentru alimentare prin intermediul Power over Ethernet (PoE) este un alt avantaj al acestui acces point. PoE permite transmiterea energiei electrice și a datelor prin intermediul aceluiași cablu Ethernet, eliminând astfel necesitatea de a instala prize de curent suplimentare în locația de implementare.

 

Securitatea avansată este o caracteristică esențială în rețelele wireless moderne. Cisco Meraki Access Point oferă o gamă largă de funcționalități de securitate, inclusiv autentificare pe bază de certificat și criptare WPA2. Aceste măsuri de securitate asigură confidențialitatea și integritatea datelor transmise prin rețea, protejând astfel informațiile sensibile ale utilizatorilor.

Sumarizand, aceste AP-uri Cisco ofera cele mai bune specificatii:

– Viteza și capacitate: Cisco Meraki Access Point oferă o viteză de transfer ridicată și o capacitate mare de conectare simultană. Acest lucru permite utilizatorilor să beneficieze de o experiență de navigare fluidă și de transfer rapid al datelor, chiar și în cazul unui număr mare de dispozitive conectate la rețea.
– Acoperire extinsă: Cisco Meraki Access Point utilizează tehnologia avansată de antenă și puterea de transmisie pentru a asigura o acoperire extinsă a rețelei wireless, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de conectivitate în orice colț al locației.
– Suport pentru tehnologia Wi-Fi de ultimă generație: Cisco Meraki Access Point este compatibil cu standardele Wi-Fi 6 (802.11ax), oferind viteze de transfer îmbunătățite și o eficiență sporită a rețelei. Aceasta înseamnă o performanță mai bună și o experiență de utilizare superioară pentru utilizatorii rețelei.
– Gestionarea energiei avansată: Cisco Meraki Access Point utilizează tehnici avansate de gestionare a energiei, care optimizează consumul și reduc costurile operaționale ale rețelei wireless.

pret meraki access point

Meraki Access Point – Licențiere


Alegerea și licențierea unui Cisco Meraki Access Point poate fi o sarcină complexă, având în vedere gama largă de modele disponibile și opțiunile de licențiere. Pentru a facilita procesul, vă prezintăm un ghid, care vă va ajuta să faceți alegerea potrivită și să înțelegeți opțiunile de licențiere.

 

Primul pas în alegerea unui Meraki Access Point este determinarea nevoilor specifice ale rețelei dvs. Acest lucru implică analizarea numărului de utilizatori, tipurile de aplicații utilizate și mediul în care va fi implementat. Pe baza acestor informații, puteți alege modelul potrivit de Access Point.

 

Odată ce ați selectat modelul dorit, următorul pas este licențierea acestuia. Meraki AP are nevoie de licențe active pentru a putea beneficia de toate funcționalitățile și actualizările de securitate. Există mai multe tipuri de licențe disponibile, inclusiv licențe pentru un anumit număr de utilizatori sau licențe perpetual, care oferă acces nelimitat pe termen nelimitat la funcționalitățile Meraki. Este important să analizați opțiunile disponibile și să alegeți licența care se potrivește cel mai bine cu nevoile dvs.

 

Înainte de a finaliza achiziția, asigurați-vă că verificați și cerințele de implementare hardware și software ale Meraki AP, pentru a vă asigura că rețeaua dvs. poate susține în mod corespunzător echipamentul. De asemenea, puteți consulta și documentația și suportul oferit de Cisco pentru a obține informațiile și resursele necesare.
Pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată, este important să înțelegeți beneficiile oferite de Meraki. Aceste echipamente sunt cunoscute pentru bun lor performanța si administrare simplificata. Cu ajutorul tehnologiei inovatoare și a soluțiilor cloud, Cisco Meraki vă permite să monitorizați și să gestionați rețeaua dvs. în timp real, de oriunde v-ați afla.

 

Un alt aspect important de luat în considerare este scalabilitatea. Meraki Access Point vă permite să adăugați și să gestionați ușor mai multe dispozitive, pe măsură ce rețeaua dvs. se extinde. Astfel, puteți să vă adaptați nevoilor în continuă schimbare ale afacerii dvs. și să vă asigurați că rețeaua dvs. rămâne in cei mai buni parametrii.

 

Cisco Meraki Access Point oferă și funcționalități avansate de securitate, precum criptarea datelor, autentificarea utilizatorilor și protecția împotriva amenințărilor cibernetice. Aceste caracteristici vă permit să vă protejați rețeaua și să vă asigurați că informațiile dvs. sunt în siguranță.

 

Un alt avantaj al Meraki Wireless Access Point este gestionarea centralizată. Prin intermediul platformei cloud Meraki Dashboard, puteți monitoriza și gestiona toate echipamentele Meraki din rețeaua dvs. dintr-un singur loc. Acest lucru vă permite să economisiți timp și efort, eliminând necesitatea de a configura și gestiona fiecare echipament în mod individual.

 

Alegerea și licențierea unui Cisco Meraki Wireless Access Point necesită o analiză atentă a nevoilor dvs. și a opțiunilor disponibile. Asigurați-vă că înțelegeți beneficiile oferite de Meraki Access Point și că verificați cerințele de implementare pentru a vă asigura că rețeaua dvs. poate susține în mod corespunzător echipamentul.

 

Alegerea și licențierea in cativa pasi simpli:


1. Evaluarea necesităților rețelei: Înainte de a achiziționa un Cisco Access Point, este important să evaluați nevoile rețelei dumneavoastră. Luați în considerare numărul de utilizatori simultani, dimensiunea și tipul de locație, precum și cerințele specifice ale aplicațiilor utilizate în rețea.

 

2. Selectarea modelului potrivit: Cisco Meraki Wireless Access Point oferă o gamă variată de modele, fiecare cu caracteristici specifice. Asigurați-vă că alegeți modelul care se potrivește cel mai bine cu nevoile dumneavoastră.

 

3. Licențierea: Licențierea Meraki AP se realizează prin intermediul licențelor de tip cloud, care asigură accesul la funcționalitățile complete ale punctului de acces și la actualizările de securitate. Asigurați-vă că alegeți licența potrivită pentru a beneficia de toate caracteristicile și avantajele oferite de Meraki.

 

4. Implementarea și configurarea: După achiziționarea și licențierea Cisco Meraki Access Point, urmați ghidul de implementare și efectuați configurările necesare. Verificați compatibilitatea cu infrastructura existentă și asigurați-vă că rețeaua este setată conform nevoilor și politicilor de securitate ale companiei dumneavoastră.

Configuration meraki access point

Meraki Access Point – Integrarea cu alte soluții Cisco


Meraki Access Point poate fi integrat cu alte soluții Cisco pentru a asigura o experiență de utilizare completă și o gestionare centralizată a rețelei. Prin intermediul soluției Cisco DNA Center, puteți integra Meraki Access Point cu soluții precum switch Cisco Catalyst sau Cisco Firepower Next-Generation Firewall, pentru a obține o vizualizare unică a rețelei și pentru a gestiona toate echipamentele rețelei dintr-un singur loc.
 
Integrarea Meraki Wireless Access Point cu soluțiile Cisco vă permite să beneficiați de caracteristicile și beneficiile fiecărei soluții în parte, și să creați o rețea puternică. Pe lângă gestionarea centralizată, integrarea cu alte soluții Cisco poate aduce avantaje suplimentare, cum ar fi implementarea de politici de securitate consistente și monitorizarea avansată a traficului rețelei.
Meraki Access Point reprezintă o alegere excelentă pentru rețelele wireless, oferind avantaje semnificative, specificații tehnice avansate și posibilitatea de a fi integrat cu alte soluții Cisco. Cu această soluție, puteți beneficia de o rețea wireless performantă, sigură și ușor de administrat, care poate face față cerințelor actuale și viitoare ale utilizatorilor.
 
Integrarea Meraki AP cu soluțiile Cisco poate aduce o serie de beneficii adiționale pentru dumneavoastra. Unul dintre aceste beneficii este posibilitatea de a implementa politici de securitate în întreaga rețea. Prin integrarea cu soluții precum Cisco Firepower 2100, puteți aplica politici de securitate avansate, cum ar fi filtrarea traficului și detectarea amenințărilor, pentru a proteja rețeaua și datele utilizatorilor.
 
Prin intermediul soluției Cisco DNA Center, puteți obține o vizualizare unică a tuturor dispozitivelor de rețea și puteți monitoriza traficul și performanța acestora în timp real. Această monitorizare avansată vă permite să identificați rapid eventualele probleme și să le remediați înainte ca acestea să afecteze utilizatorii.
 
Prin integrarea cu Cisco 9200, puteți beneficia de funcționalități avansate, cum ar fi VLAN-uri și prioritizarea traficului, pentru a asigura o performanță optimă a rețelei wireless.
 
 – Integrarea cu Cisco Meraki Switches: Integrarea Meraki Access Point cu switch-urile Cisco Meraki permite administrarea centralizată a rețelei, configurarea automată a porturilor și asigurarea unei calități ridicate a serviciilor (QoS). Aceasta facilitează gestionarea rețelei într-un mod simplu și eficient.
 
– Integrarea cu Cisco Meraki Firewall: Integrarea Meraki cu firewall-urile Cisco Meraki asigură protecția avansată a rețelei împotriva amenințărilor cibernetice. Firewall-ul poate monitoriza și bloca traficul nedorit sau neautorizat, asigurând un mediu sigur și conform cu politicile de securitate ale companiei.
 
– Integrarea cu alte soluții Cisco: Meraki poate fi integrat și cu alte soluții Cisco, cum ar fi soluțiile de videoconferință sau soluțiile de gestionare a rețelei. Această integrare oferă un control mai mare și o experiență de utilizare mai bună, îmbunătățind eficiența și securitatea în cadrul întregii infrastructuri de rețea.

Frequently Asked Questions

Configurarea și instalarea unui Meraki AP este simplă și se face prin intermediul interfeței de gestionare bazate pe cloud a platformei Meraki.

Utilizatorii pot accesa interfața Meraki Dashboard prin intermediul unui browser web și pot urma ghidul pas cu pas pentru a configura și instala rapid un Meraki Access Point. Procesul este intuitiv și permite administrarea centralizată a tuturor punctelor de acces Meraki din rețea.

 Da, Meraki AP poate fi integrat cu alte echipamente sau soluții Cisco, cum ar fi switch-uri, routere sau sisteme de gestionare a rețelei Cisco. Aceasta permite o gestionare centralizată a întregii infrastructuri de rețea și asigură interoperabilitatea între diferitele componente.

Meraki oferă numeroase avantaje, cum ar fi gestionarea simplă prin intermediul unei platforme bazate pe cloud, configurare rapidă și ușoară, vizualizare și monitorizare în timp real a rețelei wireless, funcții avansate de securitate, opțiuni de roaming automat și integrare cu alte soluții Meraki. De asemenea, Meraki AP beneficiază de actualizări constante de firmware și suport tehnic de înaltă calitate.

Pentru alte recomandari verificati categoria: