• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Studiu de caz: Verificare licentiere Oracle Java

Client: Institutie financiara

 

 

Cerinte client:

 

Clientul a constatat ca Oracle a adus modificari ale conditiilor de licentiere pentru Java si astfel au fost pusi in imposibilitatea de a cunoaste situatia reala privind conformitatea utilizarii acestor licente in companie.

Acesta si-a dorit o discutie pentru a intelege posibilele riscuri financiare si de securitate la care se expune.


In urma discutiei, dupa ce echipa SAM Romania a prezentat toate modificarile aduse de Oracle in conditiile de licentiere ale produsului Java, clientul si-a dorit o verificare a tuturor instalarilor si obitnerea unei situatii reale a licentierii din companie.

SAM Oacle Java

Solutii:

 

Echipa noastra de consultanti a efectuat un inventar al instalarilor si au detectat peste 2.500 de instalari Java.

Apoi au fost efectuate o serie de interviuri cu oamenii cheie din companie pentru a obtine o imagine cat mai clară a scopului utilizarii acestor instante Java și pentru a identifica toate riscurile de conformitate.


Ulterior inventarului au fost analizate contractele Oracle ale clientului pentru a determina dacă acesta detinea suficiente licente Java si daca a achiziționat licențe pentru produse Oracle cu drepturi de utilizare limitate pentru Java.

Oracle SAM

Rezultate:

Rezultatele verificarii efectuate de SAM Romania au oferit clientului o situatie clară asupra conformitatii utilizarii instalarilor Java si recomandari necesare pentru corectarea problemelor de licentiere.


Pe baza acestora clientul a format o echipă care a pus in practica recomandarile noastre si astfel au eliminat riscurile existente și “s-au pus la adapost” pentru un eventual audit din partea Oracle.

Clienti
0 +
SAM Romania
Proiecte
0 +
Valoare proiecte
1000000

Alte studii de caz: