• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Studiu de caz: Consultanta Audit SAP

Client: Companie de telecomunicatii

 

 

Cerinte:

Clientul a primit o notificare de audit al licentierii din partea SAP și a cerut ajutorul SAM Romania pentru consultanta.

Solutii:


Deoarece in cadrul companiei clientului nu exista niciun angajat care sa cunoasca licentiere SAP si nu detineau nicio situatie a licentierii am propus efectuarea unei verificari din partea noastra cu privire la conformitatea utilizarii licentelor SAP, inainte sa inceapa auditul oficial din partea vendorului.


Echipa clientului pierduse din vedere verificarea periodica a licentierii SAP, iar termenii de licentiere așa cum sunt definiți în EULA, erau destul de neclari pentru membrii acesteia.
Contractul de licentiere SAP original al clientului a fost semnat cu peste zece ani în urmă, iar compania achiziționase și implementase mai multe produse SAP in aceasta perioada.


Consultantii nostri au efectuat o analiză completă a contractului, incluzand toate amendamentele si drepturile de utilizare a produselor, precum si o evaluare detaliată a utilizării software-ului SAP în toate categoriile de utilizatori, inclusiv utilizarea indirectă (Indirect Access).

Rezultate:


Raportul final al analizei a indicat o serie de scenarii de utilizare incorecta a licentierii SAP cu o expunere financiara de peste 200 de milioane de euro pentru neconformitatea licentierii privind utilizarea accesului indirect.
SAM Romania a oferit clientului vizibilitate deplină asupra utilizării software-ului SAP si o serie de recomandari pentru optimizare si eliminare a problemelor legate de Indirect Access.
Astfel, clientul a procedat la punerea in practica a recomandarilor noastre si pana la momentul inceperii auditului oficial au fost corectate scenariile de neconformitate.


SAM Romania a oferit clientului sfaturi de comunicare strategică în timpul auditului și a indrumat echipa acestuia in transmiterea rapoartelor necesare în timpul auditului.
Cu ajutorul nostru in pregatirea datelor care au fost partajate cu vendorul, clientul a rămas în control deplin pe tot parcursul procesului de audit.

Audit SAP
Clienti
0 +
SAM Romania
Proiecte
0 +
Valoare proiecte
1000000

Alte studii de caz: