• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Studiu de caz: WiFi Audit

 

Client: Producator si Distribuitor international de imbracaminte

 

 

Servicii in cadrul proiectului:

 

  • Consultanta tehnica
  • Wireless Site Survey
  • WiFi Audit
 

 

Planificare:

 

Dupa discutia initiala avuta cu reprezentantul clientului, ne-au fost detaliate toate aspectele si problemele pentru care au nevoie de autorul nostru. In urma acestei discutii, am propus efectuarea unui audit amanuntit al retelei WiFi .

 

Auditul a avut ca scop identificarea caracteristicilor infrastructurii actuale si evaluarea performantei acesteia in configuratia curenta.

Pe baza situatiei descoperite și a problemelor identificate, am putut oferi clientului o lista de sugestii si remedieri/ modificari care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor semnalate.

WiFi Audit_SAM Romania

Desfasurare proiect:

 

Ziua 1:

 

– A avut loc o discutie-interviu remote cu administratorul de retea al clientului pentru a aduna informatii si a identifica problemele cu care se confrunta utilizatoriii finali (angajatii) din cele 3 locatii ale acestuia.


– A fost auditat Wireless controller-ul ca sa putem colecta informatii despre configuratie si probleme.

 

Ziua 2:

 

– Am facut masuratori active onsite in toate cele 3 locatii (throughput, delay, coverage, SNR, channel overlap etc.) si am facut troubleshooting in timp real pe wireless controller.


Ziua 3:

 

– A urmat analiza tuturor informatiilor colectate si pregatirea raportului final care a inclus atat problemele identificate cat si recomandari penru remedierea acestora, inclusiv marcarea pe planurile locatiilor, a pozitiilor unde ar trebui mutate/repozitionate AP-urile existente.

WiFi Site Survey Ekahau heat map

Probleme identificate:


– Montarea AP-urilor in locatii gresite
– Utilizarea de banda 2.4 GHz in retea foarte ocupata
– Un numar prea mic de AP-uri in zonele, in care se afla o multime de utilizatori
– Radio resource management algorithms configurati gresit

 

O parte din Recomandari:


– Dezactivare banda 2.4 GHz acolo unde se poate utiliza 5 Ghz
– Schimbarea locatiei AP-urilor – sa fie mutate in pozitii optime (mai aproape de locurile în care se aflau utilizatorii)
– utilizarea de AP-uri dedicate pentru salile de conferinte si utilizarea de AP-uri separate pentru spatiile deschise (depozit)
– Reducerea numarului de SSID-uri la minim – pentru a economisi „air-time”.

 

Concluzii:

 

Echipa IT a clientului a schimbat locatiile AP-urilor conform recomandarilor noastre, a ajustat parametrii wireless (cum ar fi lățimea de banda, canalele disponibile pentru puterea de transmisie) si a reglat algoritmii de gestionare a resurselor radio.


In urma acestor modificari problemele intiale au fost solutionate, inclusiv calitatea apelurilor video (streaming) a fost imbunatatia foarte mult, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme ale clientului.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Recomandare:

Alte studii de caz:

Clienti
0 +
SAM Romania
Proiecte
0 +
Valoare proiecte
1000000