• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Studiu de caz: Realizare arhitectura retea WiFi, instalare si configurare echipamente Cisco Meraki

Client: Industria hoteliera

 

Servicii in cadrul proiectului:

 

  • Consultanta tehnica
  • CiscoWireless Site Survey
  • Instalare si configurare Switch-uri si AP-uri
 

Situatia initiala:

Clientul avea probleme cu retelele wireless disponibile in mai multe hoteluri din Romania, hoteluri care fac parte dintr-un grup international.


Acesta ne-a descris ca se confrunta cu situatii in care semnalul disparea efectiv in anumite zone din hoteluri sau traficul de retea devenea foarte lent iar clientii erau nemultumiti de viteza de browsing a internetului.


Pentru ca reteaua Wireless devenea indisponibila erau afectate si sistemele de acess ale usilor pentru camerele din hotel. Astfel, clientii aveau dificultati in realizarea accesului in camere.

WiFi Audit_SAM Romania

Cerintele clientului:

 

Schimbarea echipamentelor de retea cu unele care au caracteristici mult mai bune


Planficarea si realizarea unei noi infrastructuri de retea


Administrare centralizata si posibilitatea de suport de la distanta

 

 

Desfasurarea proiectului:

 

In urma evaluarii mai multor echipamente de retea de la diferiti producatori, echipa IT a hotelului a decis ca Cisco Meraki este o solutie scalabila, usor de configurat si potrivita pentru locatiile lor din toata tara.
Astfel, la recomandarea noastra reprezentantii hotelului au ales ca standard pentru reteaua Wireless mai multe echipamente de la producatorul Cisco: Meraki MR, AP-uri Meraki, switch-uri Meraki MS si apliance-uri MX.


Principalul atuu in alegerea facuta de client a fost ca, toate aceste echipamente pot fi innrolate si gestionate eficient in dashboard-ul pus la dispozitie de Meraki in cloud.

Din acest dashboard, echipa IT poate audita si monitoriza in permanenta majoritatea echipamentelor de retea instalate in toate hotelurile.


Echipa noastra a realizat masuratori: WiFi Site Survey, in fiecare hotel si pe baza acestora a fost determinat numarul necesar de echipamente (switch-uri, AP-uri), precum si modele de echipamente potrivite pentru aceste locatii.
De asemenea in urma raportului de Site Survey au fost identificate pozitiile optime de montare pentru AP-uri.


Dupa livrarea echipamentelor, echipa SAM Romania a realizat montajul fizic, innrolarea si configurarea acestora, precum si training pentru echipa IT a clientului.

WiFi _ Network Security _ Cisco Meraki

Rezultate:


O mare parte din cerintele clientului au fost rezolvate cu Cisco Meraki.
Infrastructura de retea bazata pe Meraki ofera economii semnificative de munca, timp si bani pe termen lung. Depanarea, diagnosticarea, configurarea VPN si alte sarcini zilnice de administrare pot fi efectuate acum de echipa IT direct din biroul aflat in Bucuresti.


Sarcini precum testarea cablurilor de la distanta, detectarea anomaliilor si modificarile configuratiei echipamentelor sunt toate efectuate in timp real din Dashboard-ul Meraki.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Alte studii de caz:

Clienti
0 +
SAM Romania
Proiecte
0 +
Valoare proiecte
1000000