• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Switch Cisco MS120-24P

Cisco Meraki MS120-24P. În mediul de afaceri cu mișcare rapidă de azi, rețelele au devenit linia de salvare a oricărei organizații. Acestea conectează angajații, partenerii și clienții, permițându-le să colaboreze, să partajeze informații și să lucreze mai eficient. Pentru administratorii de rețele, gestionarea rețelelor a devenit complexă și provocatoare, cu noi amenințări și oportunități care apar în fiecare zi.

În acest articol, vom explora switch-ul Cisco Meraki MS120-24P, un dispozitiv de rețea puternic care oferă o serie de beneficii pentru rețelele moderne. Vom discuta despre caracteristicile, specificațiile, beneficiile, scenariile de implementare și configurarea acestuia. Până la sfârșitul acestui articol, veți avea o mai bună înțelegere a modului în care switch-ul MS120-24P vă poate ajuta să deblocați întregul potențial al rețelei dvs.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania

Solicita oferta de pret

 

email: contact@sam-romania.ro

 

telefon: 0724.209.035


program: Luni-Vineri (10-19)

 

Descrierea switch-ului Cisco MS120-24P


Cisco Meraki MS120-24P este un switch Gigabit Ethernet puternic și versatil, proiectat pentru a satisface nevoile întreprinderilor mici și mijlocii, instituțiilor de învățământ, sucursalelor la distanță și mediilor de centre de date. Face parte din familia Cisco Meraki de dispozitive de rețea gestionate în cloud, ceea ce înseamnă că poate fi gestionat de oriunde printr-o interfață web simplă.
Meraki MS120-24P este o soluție ideală pentru companiile care au nevoie să conecteze un număr mare de dispozitive la rețeaua lor. Acesta oferă 24 de porturi Gigabit Ethernet, care pot fi folosite pentru a conecta computere, servere, imprimante și alte dispozitive la rețea. În plus, are două porturi SFP uplink, care pot fi folosite pentru a conecta switch-ul la alte dispozitive de rețea, cum ar fi routere sau firewall-uri.

 

Una dintre principalele caracteristici ale switch-ului MS120-24P este capacitatea Power over Ethernet (PoE). Această caracteristică permite switch-ului să furnizeze până la 370 W de putere dispozitivelor precum telefoanele IP, punctele de acces și camerele de securitate, eliminând nevoia de cabluri de alimentare separate. Acest lucru poate fi util în special în mediile în care poate fi dificil sau impractic să rulați cabluri de alimentare către fiecare dispozitiv.

 

Pe lângă capacitatea sa PoE, MS120-24P are o serie de alte caracteristici care îl fac o soluție de rețea puternică și flexibilă.

 

Aceste caracteristici includ:
Comutare Layer 2: MS120-24P acceptă comutarea Layer 2, ceea ce îi permite să redirecționeze pachete pe baza adresei MAC de destinație. Acest lucru poate ajuta la reducerea congestionării rețelei și la îmbunătățirea performanței.

 

Prioritizarea calității serviciului (QoS): switch-ul MS120-24P acceptă prioritizarea QoS, ceea ce permite administratorilor de rețea să prioritizeze anumite tipuri de trafic, cum ar fi voce sau video, față de alte tipuri de trafic. Acest lucru poate ajuta la asigurarea faptului că aplicațiile critice primesc lățimea de bandă de care au nevoie pentru a funcționa corect.

 

Agregarea legăturilor: Meraki MS120-24P acceptă agregarea legăturilor, ceea ce permite combinarea mai multor legături Ethernet într-o singură legătură logică. Acest lucru poate ajuta la creșterea lățimii de bandă și la îmbunătățirea redundanței.

 

Mirorring porturi: Meraki MS120-24P permite administratorilor de rețea să monitorizeze traficul pe un anumit port. Acest lucru poate fi util pentru depanarea problemelor de rețea sau pentru monitorizarea utilizării rețelei.

 

Storm Control: Cisco MS120-24P poate să limiteze cantitatea de trafic de difuzare, multicast sau unicast necunoscut în rețea. Acest lucru poate ajuta la prevenirea congestionării rețelei și la îmbunătățirea performanței.

MS120-24P

Specificatii tehnice ale switch-ului Cisco MS120-24P


MS120-24P are un set impresionant de specificații tehnice care îl fac o soluție de rețea puternică și fiabilă.

Aceste specificații includ:

 

Forwarding rate: MS120-24P are o rată de redirecționare de 41,7 Mpps, ceea ce înseamnă că poate redirecționa până la 41,7 milioane de pachete pe secundă.

 

Switching capacity: Meraki MS120-24P are o capacitate de comutare de 56 Gbps, ceea ce înseamnă că poate comuta până la 56 gigabiți de date pe secundă.

 

MAC address table size: Meraki MS120-24P are o dimensiune a tabelului de adrese MAC de 16K, ceea ce înseamnă că poate stoca până la 16.000 de adrese MAC în memoria sa.

 

Packet buffer size: Cisco MS120-24P are o dimensiune a tamponului de pachete de 0,5 MB, ceea ce înseamnă că poate stoca până la 0,5 megaocteți de date înainte de a le redirecționa către destinație.

 

Dimensiuni: Cisco Meraki MS120-24P are dimensiuni de 1,73 x 17,44 x 9,84 inci, ceea ce înseamnă că se poate încadra cu ușurință în majoritatea rafturilor de rețea standard.
Greutate: Switch-ul MS120-24P cântărește 4 Kg, ceea ce înseamnă că este ușor de instalat.


MS120-24P este proiectat pentru a fi compatibil cu o gamă largă de dispozitive de rețea, inclusiv:


Puncte de acces din seria Cisco Meraki MR: switch-ul MS120-24P este pe deplin compatibil cu seria de puncte de acces Cisco Meraki MR, care permite companiilor să creeze o rețea fără fir integrată și perfectă.


Dispozitive de securitate Cisco Meraki MX: switch-ul MS120-24P este, de asemenea, pe deplin compatibil cu seria Cisco Meraki MX de dispozitive de securitate, care oferă companiilor o soluție de securitate completă și integrată.


Switch-uri din seria Cisco Meraki MS: MS120-24P face parte din seria de switch-uri Cisco Meraki MS, ceea ce înseamnă că este proiectat să funcționeze perfect cu alte switch-uri Meraki.


Dispozitive de rețea de la terți: switch-ul Meraki MS120-24P este, de asemenea, proiectat pentru a fi compatibil cu o gamă largă de dispozitive de rețea de la terți, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință în infrastructurile de rețea existente.


MS120-24P este un dispozitiv de rețea puternic și versatil care oferă o gamă largă de beneficii întreprinderilor de toate dimensiunile. În acest articol, vom explora câteva dintre beneficiile cheie ale implementării Cisco MS120-24P în infrastructura de rețea.

 

Performanța rețelei


Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale utilizării switch-ului MS120-24P este performanța îmbunătățită a rețelei. Acest echipament oferă o gamă de caracteristici care vă pot ajuta să vă optimizați rețeaua și să vă asigurați că funcționează la eficiență maximă. De exemplu, Meraki MS120-24P acceptă prioritizarea Quality of Service (QoS), ceea ce asigură că traficul critic, cum ar fi vocea și video, primește o prioritate mai mare decât traficul necritic. Acest lucru poate ajuta la prevenirea congestionării rețelei și vă poate asigura că cele mai importante aplicații funcționează fără probleme.
Pe lângă QoS, Meraki MS120-24P acceptă și agregarea legăturilor, ceea ce permite combinarea mai multor porturi într-un singur port virtual. Acest lucru mărește atât lățimea de bandă, cât și redundanța, făcând rețeaua mai rezistentă și mai capabilă să gestioneze volume mari de trafic.


Funcții de securitate


Securitatea este o prioritate de top pentru orice administrator de rețea, iar Cisco MS120-24P oferă o gamă de caracteristici pentru a vă asigura rețeaua. De exemplu, acceptă securitatea la nivel de port, ceea ce vă permite să restricționați accesul la anumite porturi pe baza adresei MAC. Acest lucru poate ajuta la prevenirea accesului neautorizat la rețea și la protejarea împotriva potențialelor amenințări de securitate.
O altă caracteristică utilă de securitate a Meraki MS120-24P este etichetarea VLAN bazată pe adrese MAC. Acest lucru vă permite să vă segmentați rețeaua în funcție de adresa MAC, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea securității și eficienței. Împărțind rețeaua în segmente mai mici și mai ușor de gestionat, puteți monitoriza mai ușor traficul de rețea și puteți detecta potențialele încălcări de securitate.

 

Scalabilitate

 

Switch-ul MS120-24P este proiectat pentru a fi extrem de scalabil și flexibil, facilitând adăugarea de noi dispozitive în rețea pe măsură ce afacerea dvs. crește. Acceptă etichetarea VLAN, care vă permite să vă segmentați rețeaua pe baza VLAN-urilor, sporind securitatea și eficiența. Această caracteristică facilitează, de asemenea, adăugarea de noi dispozitive în rețea fără a perturba traficul existent.
Pe lângă etichetarea VLAN, MS120-24P acceptă și o serie de alte funcții avansate de rețea, inclusiv rutare statică de nivel 3, server și releu DHCP și multe altele. Aceste caracteristici facilitează personalizarea rețelei pentru a răspunde nevoilor unice ale afacerii dumneavoastră.

 

Management simplificat al rețelei

 

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării dispozitivelor de rețea gestionate în cloud, cum ar fi MS120-24P, este că pot fi gestionate de oriunde printr-o interfață web simplă. Acest lucru facilitează monitorizarea rețelei, efectuarea modificărilor și depanarea problemelor fără a fi necesar să vă aflați fizic la fața locului. Cisco Meraki MS120-24P acceptă, de asemenea, platforma de management cloud Cisco Meraki, care oferă instrumente puternice pentru monitorizarea, configurarea și raportarea rețelei.

 

MS120-24P este un dispozitiv de rețea versatil și puternic, care oferă o serie de beneficii întreprinderilor de toate dimensiunile. Indiferent dacă doriți să îmbunătățiți performanța rețelei, să îmbunătățiți securitatea sau să simplificați gestionarea rețelei, Meraki MS120-24P este o alegere excelentă pentru afacerea dvs.

In ce situatii MS120-24P este alegerea perfecta?


MS120-24P este un echipament versatil și fiabil care poate gestiona o gamă largă de dispozitive de rețea. Este ideal pentru o varietate de scenarii de implementare, inclusiv:

 

Întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de un switch ce poate oferi conectivitate fiabilă la dispozitivele lor de rețea. Cisco MS120-24P este o soluție ideală pentru aceste companii, deoarece oferă conectivitate de înaltă performanță la o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere, imprimante și servere. Switch-ul este conceput pentru a fi ușor de gestionat și poate fi configurat pentru a răspunde nevoilor specifice ale afacerii. De asemenea, oferă caracteristici avansate de securitate pentru a proteja împotriva accesului neautorizat și pentru a asigura siguranța rețelei.
Instituțiile de învățământ au nevoie de un switch care poate gestiona o gamă largă de dispozitive de rețea, fiind în același timp ușor de gestionat și securizat. Cisco Meraki MS120-24P este o soluție ideală pentru aceste instituții, deoarece oferă conectivitate de înaltă performanță la o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere, imprimante și alte dispozitive de rețea. Switch-ul este conceput pentru a fi ușor de gestionat, ceea ce este esențial în mediile educaționale în care personalul IT poate fi limitat. De asemenea, oferă caracteristici avansate de securitate pentru a proteja împotriva accesului neautorizat și pentru a asigura siguranța rețelei.

 

Sucursalele de birouri necesită un switch care poate fi gestionat de la distanță și integrat ușor cu infrastructura de rețea existentă. Meraki MS120-24P este o soluție ideală pentru aceste birouri, deoarece poate fi gestionat de la distanță, ceea ce este esențial atunci când personalul IT nu este la fața locului. De asemenea, switch-ul poate fi integrat cu ușurință cu infrastructura de rețea existentă, ceea ce poate economisi timp și bani la instalare și configurare. Oferă conectivitate de înaltă performanță la o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere, imprimante și alte dispozitive de rețea, asigurând că birourile de la distanță au acces la resursele de care au nevoie.

 

Datacenter-ele au nevoie de un switch care poate gestiona o gamă largă de dispozitive de rețea de înaltă performanță, fiind totodată foarte scalabil și flexibil. Switch-ul MS120-24P este o soluție ideală pentru aceste medii, deoarece oferă conectivitate de înaltă performanță la o gamă largă de dispozitive, inclusiv servere, dispozitive de stocare și alte dispozitive de rețea. Exhipamentul este proiectat pentru a fi extrem de scalabil și flexibil, ceea ce este esențial în mediile de centre de date în care infrastructura de rețea poate necesita extinderea sau reconfigurarea. De asemenea, oferă caracteristici avansate de securitate pentru a proteja împotriva accesului neautorizat și pentru a asigura protectia rețelei.

 

MS120-24P este un switch versatil și fiabil care poate gestiona o gamă largă de dispozitive de rețea. Este ideal pentru întreprinderile mici și mijlocii, instituții de învățământ, sucursale si centre de date. Caracteristicile sale avansate de securitate, ușurința de gestionare și conectivitatea de înaltă performanță îl fac o soluție ideală pentru orice organizație care caută un comutator de încredere și scalabil.

Cisco MS120-24P
Meraki MS120-24P

Cum se configureaza MS120-240?


Configurarea switch-ului MS120-24P este un proces simplu. Pentru a începe, despachetați switch-ul, conectați cablul de alimentare și conectați cablul Ethernet de la ISP-ul dvs. la portul WAN de pe switch. După ce ați făcut acest lucru, vă puteți conecta restul dispozitivelor la switch și puteți începe să utilizați rețeaua.

 

Configurarea MS120-24P este, de asemenea, un proces simplu, datorită interfeței sale de management bazate pe cloud. Conectați-vă pur și simplu la interfața web, creați-vă rețeaua și configurați switch-ul pentru a satisface cerințele dumneavoastră specifice.
MS120-24P este proiectat pentru a se integra perfect cu infrastructura de rețea existentă. Acceptă o serie de protocoale de rețea și poate fi configurat să funcționeze cu o serie de dispozitive terțe.

 

Cisco MS120-24P este un dispozitiv de rețea puternic care oferă o serie de beneficii pentru rețelele moderne. Capacitatea sa PoE, gama de caracteristici și interfața gestionată în cloud îl fac alegerea ideală pentru întreprinderile mici și mijlocii, instituțiile de învățământ, sucursale și centre de date. Prin deblocarea beneficiilor switch-ului MS120-24P, vă puteți duce rețeaua la următorul nivel și vă puteți îmbunătăți performanța, securitatea, scalabilitatea și flexibilitatea.

 

Daca aveti nevoie de ajutor pentru configurarea unui Switch Cisco Meraki, puteti consulta portofoliul nostru de servicii Cisco.