• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

De ce sa NU cumparati Cisco ieftin!

De ce se vand echipamente Cisco ieftin?!

 

Piata IT din Romania este “inundata” de un flux de importuri cu echipamente Cisco ieftine, iar magazinele IT vand acestea cu reducere de până la 45-50% din prețurile pietei.

Insa, din pacate, in acest caz nu se aplica sintagma: “ieftin si bun”.

Magazinele care vand echipamente Cisco la preturi mici, sunt firme care nu sunt autorizate oficial de catre Cisco.

Aceste firme vand Cisco prin “canalul gri” si nu instiinteaza cumparatorii la ce riscuri se expun, atunci cand achizitioneaza un echipament printr-un canal neoficial (grey market).

 

Riscuri la care va expuneti

 

Exista o mare probabilitate ca chipamentele sa fie contrafacute, chiar daca la exterior arata ca cele originale (Chinezii se pricep la astfel de lucruri). Din testele noastre au reiesit ca aceste echipamente nu sunt la acelasi nivel de performanta cu originalul, ci mult mai slabe (rezultate echivalente cu cele ale echipamentelor de branduri ieftine sau no name).


Exista riscul destul de crescut ca chipamentele sa aiba componente inlocuite cu piese aftermarket.

 

Am intalnit echipamente Cisco furate din alte tari, sau declarate in baza de date Cisco pe un alt client.


Au existat cazuri in care clientii au luat echipamente Cisco ieftine ce au fost livrate deja compromise cu malware pe ele.


Au fost clienti care au raportat cazuri de instabilitate a retelei dupa ce-au conectat astfel de echipamente (achizitionate la un pret mult mai ieftin decat pretul pietei)

 

Echipamentele Cisco ieftine nu sunt eligibile pentru soft sau servicii Cisco. Exemple: upgrade de imagine, servicii de tip Smart Net sau Solution Support.

 

 

Puteti ridica tichet la Cisco pentru echipamentele de pe piata gri?

 

Raspunsul este NU.

Acestea nu beneficiaza de suport oficial Cisco, implicit nu puteti deschide cazuri la TAC sau RMA (Return Merchandise Authorization)

 

 

Aceste echipamente Cisco ieftine beneficiaza de garantie Cisco?

 

Nu beneficiaza de suport sau garantie CISCO, iar acest lucru poate genera costuri mai mari sau downtime de retea, asteptand dupa magazinul IT ce v-a comericalizat aceste echipamente.

Aceste magazine de obicei doar inlocuiesc produsul cu un altul la fel de compromis.

 

 

Cisco ofera garantie Life Time Hardware?

 

Da.

Daca magazinul de unde doriti sa faceti achizitia va ofera doar 1 sau 2 ani, atunci acele echipamente sunt cu riscuri, achizitionate de pe piata gri (grey market).

Sfatul nostru este sa verificati intotdeauna daca magazinul/ vanzatorul/ firma este partener oficial Cisco si este autorizata sa vanda echipamente Cisco.

 

Aceasta verificare se poate face pe site-ul oficial Cisco, aici: https://locatr.cloudapps.cisco.com/WWChannels/LOCATR/openBasicSearch.do?dtid=odiprc001257.

 

Verificati vanzatorul inainte de achizitie, altfel riscati sa cumparati “o masina la mana a doua, fara istoric de service, fara a cunoaste numarul de KM reali, fara a cunoaste faptul daca este furata, fara a cunoaste daca a fost lovita (istoricul de daune Casco/RCA) etc.“.

 

Cisco a publicat si un ghid de preventie: Cumpara Cisco original – nu ieftin sau furat.

Cisco ieftin - grey market

Cumparati fara riscuri!

 

SAM Romania este partener autorizat Cisco Romania si comercializeaza doar switchuri Cisco originale cu suport oficial de la producator.

 

Atentie! Doar echipamentele Cisco cumparate de la un partener autorizat beneficiaza de support Cisco, update-uri, inlocuire echipament pe garantie, upgrade-uri, licenta soft valida si garantie full Cisco.

 

Comercializam echipamente doar prin canalul oficial de distributie Cisco.

Cisco Romania - Switch Cisco Catalyst C9300-24P-A
Cisco CCIE Romania
CISCO CCNP Romania

Recomandari:

Viuzalizati toate produsele din categoria