• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Veeam Backup pentru Microsoft 365

Care sunt motivele principale pentru care avem nevoie de backup atunci cand utilizam subscriptii de Microsoft 365?


Motivele principale pentru care ar trebuie sa adaugam unui plan Microsoft 365 si o solutie de backup Veeam sunt:


Stergerea accidentala

Dacă ștergeți un utilizator, indiferent dacă ai vrut sau nu, acea ștergere este replicată în rețea. O copie de rezervă poate restabili acel utilizator, fie în Exchange local, fie în Microsoft 365


Lacune ale politicii de retenție
Este dificil sa tii pasul cu politicile de retentie Microsoft 365 si mai complicat sa le gestionezi.
O copie de rezervă oferă o păstrare mai lungă și mai accesibilă, toate datele protejate și stocate într-un singur loc pentru o recuperare ușoară.


Amenintari de Securitate interne (Persoane din interior rău intenționate, angajați care pleacă)
Multe companii se confruntă cu amenințări din interior și se întâmplă mai des decât credeți. Având o soluție de recuperare de înaltă calitate, inlaturi riscul ca datele critice să fie pierdute sau distruse.


Amenintari de Securitate externe (Ransomware, aplicatii malitioase )
Programele malware și virușii au provocat daune serioase organizațiilor la nivel global doar în ultimii ani. O copie de rezervă poate restaura cu ușurință mailbox-urile dintr-o instanță înainte de atac.


Cerințe legale și de conformitate (GDPR, exemplu de situatii in care se solicita urgent documente vechi)
Gestionarea implementărilor și a migrărilor hibride (mult mai rapida si la indemana) – Indiferent dacă migrați la Microsoft 365 sau aveți o combinație de utilizatori Exchange și Microsoft 365 la nivel local, datele din exchange ar trebui să fie gestionate și protejate în același mod, făcând locația sursă irelevantă.


Backup pentru Teams
Teams nu este o aplicație autonomă; datele sunt împrăștiate prin Microsoft 365, ceea ce prezintă mai multă complexitate și mai multe riscuri.

De ce am nevoie de backup?

Perceptia generala este ca Microsoft are grijă de infrastructura si datele tale.

Adevarul este ca Microsoft are grijă de infrastructura, insa protectia datelor rămâne in responsabilitatea ta.

Modelul de responsabilitate partajată Microsoft 365

Responsabilitate primara

Responsabilitatea asumata de Microsoft: infrastructura Microsoft Global si timpul de funcționare al serviciului Microsoft 365 Cloud

Responsabilitatea ta: backup-ul datelor Microsoft 365 si controlul accesului la aceste date

Suport oferit

Responsabilitatea asumata de Microsoft: replicarea datelor Microsoft 365

Responsabilitatea ta: Backup date Microsoft 365  (copiaza-ti datele intr-o locatie diferita)

Responsabilitatea asumata de Microsoft: Recycle Bin (Recuperare limitată, pe termen scurt, a pierderilor de date (fără recuperare de timp punctuală)

Responsabilitatea ta: Păstrarea completă a datelor (RETENȚIE ST și LT completând orice/toate lacunele de politică granulare & opțiuni de recuperare a punctuala a datelor)

Securitate

Responsabilitatea asumata de Microsoft: la nivel de infrastructura: Physical Security, Logical security, Securitatea aplicatiilor, control User/Admin

Responsabilitatea ta: Securitatea datelor in intern: Stergerea accidentala, Persoane din interior rău intenționate, angajați care pleacă, falsificarea probelor

Securitatea datelor in extern: Ransomware, malware Hackeri, aplicatii rau intentionate

Reglementare

Rol de procesator de date: confidențialitatea datelor, reglementare, certificari

Rol de proprietar de date: răspunde de reglementările corporative și raspunde cererilor din partea agenților juridici și de conformitate interna

La ce date face Microsoft backup?

Datele din inbox : 2 ani dupa care se muta in arhiva (valabil la mail)

Fisiere sterse : retinute 1 luna dupa care se sterg definitiv

Date auto-arhivate: date care se arhiveaza automat dupa 1 luna si se trimit in arhiva

Site-uri și elemente online cu punct de partajare șterse: retinute pana la 90 de zile apoi sterse definitiv

Fisiere One Drive for Busines sterse: retinute pana la 90 de zile apoi sterse definitiv

Angajati care parasesc compania: datele se sterg definitive dupa 30 de zile

Politicile Microsoft 365 privind copierea de rezervă și păstrarea vă pot proteja împotriva pierderii datelor într-un mod limitat și nu sunt destinate să fie o soluție completă de backup.

Politicile de retenție evoluează întotdeauna și tind să fie foarte complicate de gestionat și monitorizat. De obicei, Administratorii cred că sunt acoperite, doar pentru a găsi că, de fapt, anumite elemente au disparut.

Durata medie de timp de la compromisul datelor la descoperire este de peste 140 de zile, dar setările implicite protejează doar pentru 30-90 de zile.

Dacă arhivarea nelimitată și suspendarea litigiilor sunt furnizate în licențierea Microsoft Office 365 E3 și E5 – de ce am nevoie de Veeam Backup pentru Microsoft Office 365?

Microsoft arată foarte clar că rolul lor este de procesor de date, în timp ce clientul este proprietarul de date.

Este responsabilitatea clienților să mențină aceste date, să controleze accesul la date și să recupereze acele date în caz de pierdere sau corupție. Microsoft oferă instrumente pentru a ajuta la securizarea și menținerea accesului la date, dar nu oferă instrumente pentru a oferi opțiuni de recuperare punctuală, restaurare granulară sau opțiuni de recuperare pentru Exchange, SharePoint sau servere de fișiere locale. Veeam oferă posibilitatea de a efectua copii de siguranță la fiecare 5 minute și oferă recuperarea articolelor de e-mail Microsoft 365 în câteva secunde.

Există diferențe cheie între arhivare, backup și restaurare. Diferența fundamentală între arhivare și backup este că arhivarea mută datele într-o locație de stocare secundară (în mod tradițional la un cost mai mic / compromis de performanță mai scăzut), în timp ce un backup face o copie a acestor date pentru a se asigura că poate avea loc recuperarea. Microsoft furnizează, de asemenea, copii ale datelor Microsoft 365 ale utilizatorilor lor, dar sunt copii replicate geo-redundante, ceea ce înseamnă că se actualizează constant dintr-o singură sursă. Aceasta înseamnă că, dacă un fișier sau o parte a datelor este șters, corupt sau modificat în vreun fel, toate copiile Microsoft sunt expuse riscului. Un backup este fundamental diferit de o replică și, prin urmare, nu este actualizat direct de fiecare dată când apare o modificare a datelor. Backup-ul este un instantaneu al unui singur moment în timp. Aceasta înseamnă că, atunci când (nu dacă) datele unei companii sunt amenințate, backup-ul rămâne protejat și poate fi utilizat pentru a restabili datele pierdute.

Microsoft și Veeam împărtășesc convingerea că, chiar dacă datele dvs. se află în Microsoft 365, datele sunt în continuare responsabilitatea dvs.!

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să aveți un control complet și să aveți acces neîngrădit la propriile date de afaceri – la fel ca și cum ar fi locuit în propriul dvs. centru de date! Veeam vă pune pe scaunul șoferului cu protecție sub forma unei copii de rezervă separate, izolate a datelor Microsoft 365, care poate fi utilizată pentru recuperarea punctuală sau recuperarea granulară a articolelor Microsoft 365 în câteva secunde.

Doriti sa primiti o cotatie de pret personalizata? Cere oferta acum!