• 0724.209.035
 • contact@sam-romania.ro
 • Bucuresti, Romania

ExaGrid – 12 motive pentru care sa alegi ExaGrid

ExaGrid Systems, Inc. este o companie de hardware de backup, care a fost fondată în 2002 și are sediul central în Westborough, Massachusetts, cu mai multe birouri prin satelit în Statele Unite, Europa și Asia.
ExaGrid Systems, Inc. oferă echipamente de stocare pe bază de disc și software de copiere. Compania oferă servicii de recuperare în caz de dezastru, duplicare la nivel de bloc, compresie și deduplicare a datelor la nivel de octeți.

Avantaje pe care le ofera ExaGrid:

 • Posibilitatea de a oferi serviciul instant DR, boot-and VM-uri direct din Zona de Aterizare, fara a fi nevoie de procesul de rehidratare, toate copiile din aceasta zona fiind pastrate in forma nededuplicata. Astfel restaurarea ( repornirea ) unei masini se poate face in cateva secunde.

 • Zona de Retentie este offsite ( nu este vazuta de retea ci doar de softul Exagrid ) si nu poate fi compromisa de un eventual atac ransomware, permitand restaurari cu un delay de pana la 30 de zile. Aceasta zona poate fi comparata cu tehnologia Tape, cu mentiunea ca restaurarile vor fi de 150 de ori mai rapide, si spre deosebire de Tape-uri unde datele se recomanda a fi stocate in forma nededuplicata pentru a avea acces mai usor, Exagrid transfera datele deduplicate folosind softul propriu.

De ce sa alegi ExaGrid?

 1. Arhitectură unică de rezervă pe niveluri

Arhitectura Exagrid este formata din 2 niveluri Landing Zone ( unde se face backup-ul initial nededuplicat ) si Retention Zone ( unde se trimit ulterior datele deduplicate) delimitate software nu hardware. De altfel aceasta delimitarea se poate muta in ambele sensuri in orice moment char daca sunt deja date stocate.

2. Conceput pentru solicitari de Recovery Point Objective si Recovery Time Objective.

RPO – intervalul de timp maxim vizat în care datele pot fi restaurate dintr-o copie de rezervă- va afecta planurile de backup este primul loc pentru a începe. Acesta include planul pentru frecvența de copii de rezervă, precum și capacitatea de a recupera componente individuale. Având aceste informații disponibile vă oferă o modalitate clară de a face planuri pentru copiile de rezervă. Cât de recentă trebuie să fie copia de rezervă? Cât de granulară trebuie să fie rezerva ta?

RTO – La fel ca planificarea RPO, asigurându-vă că aveți un RTO-sau cantitatea de timp în care conținutul trebuie să fie restaurat definite de un acord de nivel de servicii. Crearea de intervale de timp predefinite pentru restaurarea conținutului vă ajută să rafinați punctele de recuperare, precum și să clasificați datele pe care le faceți backup.
Rețineți următoarele întrebări atunci când configurați RTO-urile:
Cât de critice sunt informațiile de care am nevoie pentru a face copii de rezervă?
Cât de repede vor avea nevoie utilizatorii de afaceri de conținutul lor restaurat?
Cât conținut pot restaura într-un anumit interval de timp?
Cu Exagrid prin pastrarea datelor nededupliate in Landing Zone, date cum ar fi masini virtuale sau alte date care sunt accesate des, restaurarea este mult mai rapida nefiind nevoie de o rehidratare a datelor si astfel putem avea un RPO previzibil si eficient. De asemenea prin posibilitatea unor restaurari rapide putem avea SLA-uri predictibile, iar prin setarile pe care le putem face in Exagrid in ceea ce priveste pastrarea datelor critice si in Landing Zone ne putem asuma fara griji aceste SLA-uri avand astfel un RTO previzibil si eficient.

3. Nivelul de performanță – asigurarea copiilor de rezervă și restaurări rapide (păstrarea ultimelor copii de rezervă în format nededuplicat)
Acest aspect este realizabil prin Landing Zone. Astfel putem avea cea mai scurta fereastra de back-up prin simplu fapt ca Exagrid face :

 • Scrierea copiilor de rezervă direct pe disc nededuplicate ( deci mai rapid )
 • Evitați deduplicarea intensivă a calculului si prelungirea timpului de transmitere a datelor pe disk
 • Deduplicare adaptiva

4. Nivel de retentie – pentru stocarea datelor pe termen lung (păstrarea obiectelor deduplicate)
Prin transmiterea datelor deduplicate catre Retention Zone Exagrid ofera un depozit de retenție pe termen lung care este non network facing ( nu apare conectat la retea din cauza unui soft care creeaza o zona numita air gap ferind astfel datele de eventuale atacuri pe acelasi principiu pe care il ofera tehnologia TAPE ).

5. Scalabilitate arhitectura – adăugând nu numai discuri, ci și performanță (Controller, CPU, RAM) la fiecare cutie adaugata
Fiecare cutie Exagrid are propria infrastrucutura, propriul controller, propria memorie RAM si propriul procesor ceea ce face ca sa fie de sine statatoare si sa nu foloseasca resurse din alte parti chiar daca este legata intr-un environment de alte cutii Exagrid. Astfel la fiecare scalare se adauga si perfomanta, nu este nevoie de un nivel de performanta presetat care sa duca ( acopere ca si performanta ) adaugarea de disk-uri in timp. Exagrid poate scala pana la 32 de cutii si 2PB, aducand la fiecare scalare cu sine si resurse proprii.

6. Deduplicare adaptivă – procesul de backup are prioritate, deduplicare se face in spate fata de restul solutiilor care fac Inline Deduplication adica fac deduplicarea in acelasi timp cu backup-ul ceea ce duce la un backup mai lent
Punctul 6 se explica prin faptul ca Exagrid face backup-ul direct pe disk, nededuplicat iar apoi face deduplicarea din propriile resurse, in spate fara a interfera cu sistemul si fara a ingreuna productia cee ace duce la un back-up mult mai rapid.

7. Deduplicări globale pe toate nodurile
Daca am lua in calcul un scenariu in care dintr-un Data Center facem backup in mai multe locatii diferite in care avem Exagrid si transmitem aceleasi date catre fiecare locatie in acelasi timp, trebuie stiut ca Exagrid va face backup-ul si deduplicarea sau la cerere replicare in paralel in aceeasi fereastra de timp. De asemenea daca sunt mai multe cutii Exagrid intr-o singura locatie si din setari trimitem date pe mai multe cutii in acelasi timp ele vor prelua datele si vor lucra in paralel cu aceeasi rapiditate cu care ar fi lucrat una singura fara a astepta sa terine una ca sa inceapa cealalta.

8. Integrare unică cu Veeam, Data Mover, SOBR, Instant VM.
Cu ajutorul acestor functii special create de Veeam in parteneriatul cu Exagrid putem avea:

 • Cele mai rapide copii de rezervă din industrie și cea mai scurtă fereastră de backup
 • Cele mai recente date Veeam din zona de aterizare ExaGrid, evitand timpul îndelungat de rehidratare
 • Boot-ari VM în câteva secunde până la minute și backup-uri sintetice pana la de 6X mai repede decat backup-ul Veeam direct pe disc.

9. Functie Delay Deletes – pentru recuperare date in caz de atac Ransomware
Functia Delay Deletes este o optiune pe care Exagrid o ofera, care se poate seta in orice moment. Aceasta functie ofera in cazul unui atac Ransomware sau de orice fel care presupune de exemplu stergerea datelor, ofera posibilitatea de a pastra datele din Retention Zone neatinse o perioada de timp predefinita, utilizatorul avand astfel posibilitatea si timpul necesar sa restaureze Landing Zone dupa care sa reporneasca intreg sistemul.

10. Zona de Retentie care nu este vazuta de retea ( comparabil cu solutiile TAPE )
Zona de Retentie este Non Network facing, adica practic nu este conectata la retea. Desigur ca ea este conectata prin simplul fapt ca insasi cutia Exagrid este conectata, insa cu ajutorul unui soft gare face un AIR GAP ( numesc cei de la Exagrid ) practice nu este vazuta de un atac si nu este afectata. Acest fapt ne duce cu gandul la tehnologia TAPE insa nu se poate compara decat in acest sens, de pe TAPE este un dezastru sa faci restore.

11. Replicare eficientă pentru protecția în caz de dezastru
Dupa un eventual dezstru provocat de un atac, nu este nevoie sa va ganditi ca trebuie sa platiti rascumpararea pentru a va recupera datele. Ele pot fi restaurate usor din zona de retentie Exagrid, nefiind corupte sau criptate.

12. Obiecte de deduplicare imuabile
Datele din zona de Retentie sunt imuabile, ele nu pot fi mutate sau sterse sub nicio forma fara acordul utilizatorului.