• 0724.209.035
  • contact@sam-romania.ro
  • Bucuresti, Romania

Kaspersky Sandbox

Kaspersky Sandbox

Kaspersky Sandbox te protejeaza automat de amenintari noi si necunoscute concepute pentru a ocoli protectia la nivel de terminal. Completeaza Kaspersky Endpoint Security for Business si ajuta organizatiile sa îi creasca semnificativ nivelurile de protectie a terminalelor si serverelor împotriva amenintarilor, cum ar malware-ul necunoscut anterior, noi virusi si ransomware, exploatari zero-day si altele, fara a fi nevoie sa angajati personal de securitate nou.

Ideal daca îti propui sa:

Sporesti apararea împotriva ameninarilor evazive.
Automatizezi detectia avansata.
Optimizezi volumul de munca al personalului si necesitatile de cunostinte de specialitate.

Avantaje comerciale

Reduce riscul de securitate IT si asigura continuitatea activitatii comerciale
Protejeaza împotriva amenintarilor noi si necunoscute, fara a afecta performanta terminalului sau productivitatea utilizatorilor.
Minimizeaza costurile cu forta de munca prin automatizarea operatiunilor manuale.
Optimizeaza costurile pentru protectia avansata împotriva amenintarilor birourilor la distanta.

Aplicatii practice

Faciliteaza analiza dinamica amanuntita si detectarea amenintarilor necunoscute si evazive.
Ofera un raspuns automat la nivelul tuturor terminalelor protejate.
Evita impactul asupra productivitatii si sporeste securitatea terminalelor extrem de încarcate,
mutând în sandbox analiza comportamentului consumatoare de resurse.
Integreaza cu solutii terte printr-un API.
Economisete ore de munca datorita instalarii simple si functionarii complet automate a sandbox-ului tau,
fara a avea nevoie de abilitati avansate de personal IT sau de securitate cibernetica.

Kaspersky Sandbox

Kaspersky Sandbox

Capacităţi de detecţie avansate pentru a oferi protecţie împotriva ameninţărilor necunoscute şi evazive – fără a fi nevoie să se angajeze profesionişti în domeniul securităţii IT
Atacurile cibernetice avansate din prezent au puterea de a paraliza companiile şi de a provoca mari pagube în termeni financiari şi de reputaţie. Furtul de active financiare şi secrete comerciale, pierderea încrederii clienţilor din cauza serviciilor deficitare şi a numeroaselor efecte negative ale ameninţărilor complexe, au un impact sever asupra stabilităţii şi prosperităţii afacerii. Pentru a preveni atacurile cibernetice cu evoluţie rapidă, doar instrumentele tradiţionale proiectate pentru a proteja perimetrul reţelei (firewall-uri, e-mail/gateway-uri web, servere proxy), precum şi staţiile de lucru şi serverele (protecţie antivirus şi soluţii clasa Endpoint Protection Platform cu funcţionalitate de bază) nu sunt de ajuns. Acesta este motivul pentru carecompaniile cu gândire progresistă trebuie să ia în considerare în modul serios instrumentele specializate pentru detecţia, investigarea şi oferirea de răspunsuri la incidente complexe.
• Companiile fără o echipă de securitate dedicată, unde rolul privind securitatea IT este atribuit departamentului IT.

• Micile întreprinderi care nu doresc să implice resurse adiţionale pentru securitatea IT.

• Marile organizaţii cu o infrastructură distribuită geografic şi fără specialişti în domeniul IT la faţa locului.

• Companiile care trebuie să se asigure că analiştii cu normă întreagă în domeniul securităţii IT se concentrează complet asupra sarcinilor critice.
Timp de peste douăzeci de ani, Kaspersky a construit instrumente de protecţie pentru întreprinderi de toate dimensiunile, domeniile de activitate şi niveluri de maturitate a securităţii IT. Datorită unei cercetări şi unei dezvoltări continue, precum şi progreselor înregistrate în vânătoarea ameninţărilor, investigaţie şi răspuns, Kaspersky rămâne în prim planul combaterii infracţionalităţii cibernetice.

Portofoliul de produse şi servicii Kaspersky pentru combaterea ameninţărilor complexe include:

• Kaspersky Anti Targeted Attack, o soluţie modernă destinată detecţiei şi investigării ameninţărilor complexe şi a atacurilor concentrate la nivel de reţea.

• Kaspersky Endpoint Detection and Response, o soluţie destinată detecţiei, investigării şi răspunsului la ameninţările cibernetice complexe care vizează staţiile de lucru şi serverele

• Kaspersky Threat Intelligence Portal, care oferă acces la Cloud Sandbox, cu rapoarte analitice privind ameninţările APT şi alte servicii

Cu toate acestea, pentru a utiliza în mod eficient aceste soluţii şi servicii, companiile trebuie să prevadă un departament pentru securitatea IT complet dezvoltat cu experienţa şi expertiza corespunzătoare. Numărul scăzut general al specialiştilor instruiţi în vederea abordării ameninţărilor complexe, dar şi costurile cu angajarea acestora, sunt deseori factorii principali care împiedică companiile să achiziţioneze aceste tipuri de soluţii şi servicii.

Bazat pe tehnologia brevetată (nr. brevet US 10339301B2) Kaspersky Sandbox ajută organizaţiile să lupte împotriva complexităţii şi numărului tot mai ridicat de ameninţări moderne care pot trece de protecţia existentă a terminalelor. Pe lângă funcţionalitatea Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Sandbox permite organizaţiilor să sporească în mod semnificativ nivelul de protecţie al staţiilor de lucru şi al serverelor împotriva malware-urilor necunoscute anterior, noilor viruşi şi ransomware, exploatărilor de tip zero-day şi multe altele – fără a fi nevoie de analişti extrem de calificaţi în domeniul securităţii informatice.

Aceasta scuteşte micile întreprinderi de cheltuielile cu recrutarea şi angajarea acestor profesionişti extrem de valoroşi. De asemenea, aceasta ajută marile întreprinderi cu reţele distribuite să optimizeze costurile cu protecţia eficientă a birourilor de la distanţă, uşurând în acelaşi timp volumul de lucru manual pentru analiştii în domeniul securităţii.
Opţiuni privind livrarea şi implementarea:
Kaspersky Sandbox este furnizată ca o imagine ISO, cu CentOS 7 preconfigurat şi toate componentele de remediere necesare. Poate fi implementat pe un server fizic sau pe servere care se bazează pe VMware ESXi.
Integrare:
• Sistemele SIEM pot primi informaţii privind detecţiile efectuate de Kaspersky Sandbox. Aceste informaţii sunt trimise prin intermediul Kaspersky Security Center în fluxul de evenimente general.

• Un API este implementat în Kaspersky Sandbox pentru integrarea cu alte soluţii, permițând astfel trimiterea fişierelor în Kaspersky Sandbox pentru scanare şi solicitarea de reputaţii ale fişierelor din acesta.
Scalabilitate
Cu configuraţii care acceptă între 250 şi 5000 de terminale protejate, soluţia scalează cu uşurinţă, asigurând protecţia continuă a marilor infrastructuri.

O serie de servere poate fi grupată pentru o capacitate mai mare şi o disponibilitate mai ridicată.
Kaspersky Sandbox
Cum funcţionează?
Bazat pe tehnologia de emulare dinamică a ameninţărilor (sandbox), Kaspersky Sandbox fructifică cele mai bune practici ale experţilor în combaterea ameninţărilor complexe şi a atacurilor de nivel APT şi este strâns integrat în Kaspersky Endpoint Security for Business. Aceasta este gestionată din Kaspersky Security Center, consola noastră de gestionare bazată pe politica comună.

Agentul Kaspersky Endpoint Security for Business solicită date referitoare la un obiect suspect din memoria cache operaţională partajată cu verdicte, care se află pe serverul Kaspersky Sandbox. Dacă obiectul a fost deja scanat, Kaspersky Endpoint Security for Business primeşte verdictul şi aplică una sau mai multe opţiuni de remediere:

• eliminare şi introducere în carantină

• notificare utilizator

• iniţializarea unei scanări a domeniilor critice

• căutarea obiectului detectat pe alte sisteme, în cadrul reţelei gestionate.

Dacă verdictul privind reputaţia unui obiect nu poate fi obţinut din memoria cache, agentul Kaspersky Endpoint Security for Business trimite fişierul suspect în Sandbox şi aşteaptă un răspuns. Sandbox primeşte o solicitare de scanare a obiectului, moment în care, obiectul testat este rulat într-un mediu izolat de infrastructura reală. Scanarea fişierului se realizează pe sistemele virtuale prevăzute cu instrumente care imită un mediu de lucru obişnuit (sisteme de operare/aplicaţii instalate). Pentru a detecta intenţia periculoasă a unui obiect, se efectuează o analiză a comportamentului, se colectează şi se analizează artefactele şi, dacă obiectul întreprinde acţiuni periculoase, Sandbox îl recunoaşte ca malware. În timpul analizei cu Sandbox, obiectului i se atribuie un verdict. De îndată ce procesul de emulare a obiectului este finalizat, verdictul este trimis în timp real în memoria cache operaţională partajată cu verdicte, permiţând altor gazde pe care s-a instalat Kaspersky Endpoint Security for Business să obţină rapid date despre reputaţia obiectului scanat, fără a fi nevoie ca acelaşi fişier să fie analizat din nou. Această abordare asigură o prelucrare rapidă a obiectelor suspecte, reduce sarcina la care serverele Kaspersky Sandbox sunt supuse şi îmbunătăţeşte viteza şi eficienţa răspunsului la ameninţări.

Kaspersky Sandbox este un adaos esenţial la Kaspersky Endpoint Security for Business. Aceasta blochează automat ameninţările avansate, necunoscute şi complexe, fără a fi nevoie de resurse adiţionale şi uşurează munca analiştilor specializaţi în securitatea IT pentru a se putea concentra asupra altor sarcini.

Ai nevoie de mai multe detalii?